home > Actueel
Featured Page / Article Image

AL HET NIEUWS VAN MEANDER

  • 14 maart, 2018 || EHBO cursus 29 mei

    Voor dinsdag 29 mei 2018 van 18.00 – 22.00 in de praktijk in Etten Leur is er nog plek voor de EHBO cursus.

    Weet jij wat je moet doen als je kind van de trap valt, je baby stikt in een stukje speelgoed, je kindje hete thee over zich heen krijgt of een slok schoonmaakmiddel heeft gedronken? Geen tijd om dit op te zoeken! Je moet in dat geval vaak gelijk handelen. Maar wat is goed handelen?

    Vooraf krijg je de tijd om de e-learning module te volgen. Dit is de voorbereiding voor de 4 uur durende praktijk les. De voorbereiding bestaat met name uit video’s en je kunt de e-learning spreiden.

    Boek je via ons dan krijg je 10 euro korting! Aanmelden kan bij ons via de mail of tijdens de spreekuren.
    De totale kosten bedragen 89 euro per persoon en worden vaak geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar vergoed. Livis is gecertificeerd EHBO partner van het Nederlandse Rode Kruis. Wanneer je de cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ met een positief resultaat hebt afgerond, ontvang je het digitaal certificaat erkend door het Nederlandse Rode Kruis. Met het EHBO certificaat van Het Nederlandse Rode Kruis kunt u ook aan de slag als Gastouder.

  • 28 februari, 2018 || Zorgkaart Nederland

    Lieve zwangeren en partners,

    Willen jullie een waardering achter laten op Zorgkaart Nederland?

    Je zou ons er erg mee helpen omdat toekomstige mama’s kunnen zien wat wij doen, hoe we dat doen en hoe tevreden anderen met ons waren. Je kunt kiezen voor de lokatie Etten Leur of Breda.

    Alvast bedankt voor jullie moeite!

    Groet Marieke, Femke en Arzola.

  • || Tijdelijk andere ingang Origine

    In verband met werkzaamheden heeft Origine tijdelijk een andere ingang. Dit is ook gecommuniceerd naar alle zwangeren die zich hebben aangemeld om in Origine te gaan bevallen in de maand maart.

    Op de site en de Facebook pagina van Origine is een filmpje te zien.
    Hieronder ook de beschrijving.

    *rechtdoor bij receptie, je laat het restaurant rechts liggen
    *door de dubbele klapdeuren
    *na +/- 30 meter rechts de groene lift nemen
    *2e verdieping
    *uit de lift, 2x rechtsaf
    *unit 22 helemaal doorlopen
    *aan het eind, rechts door de klapdeuren

  • 18 februari, 2018 || Verbouwing in gang voor Origine

    Mocht je de komende weken tijdens kantoortijden in Origine gaan bevallen dan zul je zien dat er in de gang voor je Geboortecentrum Origine binnenkomt een grote verbouwing aan de gang is. Het Amphia ziekenhuis is in deze gang een nieuwe polikliniek aan het bouwen. Er wordt flink geboord en lawaai gemaakt. Schroom dus niet om tijdens je bevalling ook flink geluid te maken:-)

    Amphia biedt haar excuses aan voor het ongemak.

  • || Kinkhoestvaccinatie en zwangerschap.

    De laatste dagen is er veel te doen rondom kinkhoest en de vaccinatie van zwangere vrouwen. Het advies om de zwangere rond de 28-35 weken zwangerschap in te enten ligt er al vanaf 2015. Die vaccinatie van de zwangere vrouw zou nodig zijn om de baby de eerste maanden na de geboorte te beschermen tegen kinkhoest. Baby’s zijn dan het meest kwetsbaar.
     
    Toch hoor je van zowel verloskundigen als gynaecologen maar ook van huisartsen niks over dit advies.
    In deze link van het RIVM kun je meer over kinkhoest en pasgeboren baby’s lezen.
     
    Je mag uiteraard zelf bij de huisarts of de GGD een vaccinatie aanvragen. Tot nu toe is dat nog wel voor eigen rekening.
     
  • 10 februari, 2018 || Cordring

    Binnenkort hebben ook wij de cordring!

    Dat is een klein elastiekje dat om de navelstreng gaat. Deze is veel fijner dan zo’n grote navelklem die in de buik van de baby drukt en hygiënischer dan de ouderwetse navelveter.  Voor iedereen die thuis gaat bevallen… we hebben ze binnenkort in de verlostas zitten.

    Mocht hij nou enorm bevallen dan zijn we erg benieuwd hoe snel de cordring de navelklem helemaal gaat vervangen. Dus ook in het ziekenhuis en in Origine.

  • 25 januari, 2018 || EHBO Cursus In Meander

    Weet jij wat je moet doen als je kind van de trap valt, je baby stikt in een stukje speelgoed, je kindje hete thee over zich heen krijgt of een slok schoonmaakmiddel heeft gedronken? Geen tijd om dit op te zoeken! Je moet in dat geval vaak gelijk handelen. Maar wat is goed handelen?

    Om het ouders nog makkelijker te maken bieden we een EHBO cursus voor kinderen aan op onze eigen praktijk.
    De cursus wordt twee maal gegeven: Zaterdag 10 maart 2018 van 13.00-17.00 in onze praktijk in Breda en dinsdag 29 mei 2018 van 18.00 – 22.00 in de praktijk in Etten Leur. Vooraf krijg je de tijd om de e-learning module te volgen. Dit is de voorbereiding voor de 4 uur durende praktijk les. De voorbereiding bestaat met name uit video’s en je kunt de e-learning spreiden over 4 weken. De online theorie bereid je voor op veel voorkomende ongevallen in en om het huis. Denk hierbij aan een bloedneus, een val van de trap of het verwijderen van een teek. Heb je de e-learning afgerond? Dan mag je deelnemen aan de praktijksessie. Tijdens de praktijksessie oefen je zelf reanimatie, een AED gebruiken, verband aanleggen, hoe om te gaan met een slachtoffer buiten bewustzijn en wat te doen bij verstikking of verslikken. Zo oefen je voldoende om zelfvertrouwen te krijgen in het omgaan met ernstiger situaties, zoals een hartaanval, een verstikking of een shock.

    Iedere ouder zou zo’n cursus moeten volgen. Het kost maar één avond/middag en wellicht (hopelijk niet) ben je er de rest van je leven dankbaar voor dat je het hebt gevolgd! Bekijk informatie over de cursus, de recensies en vergoedingen via de link van LIVIS.

    Boek je via ons dan krijg je 10 euro korting! Aanmelden kan bij ons via de mail of tijdens de spreekuren.
    De totale kosten bedragen 89 euro per persoon en worden vaak geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar vergoed. Livis is gecertificeerd EHBO partner van het Nederlandse Rode Kruis. Wanneer je de cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ met een positief resultaat hebt afgerond, ontvang je het digitaal certificaat erkend door het Nederlandse Rode Kruis. Met het EHBO certificaat van Het Nederlandse Rode Kruis kunt u ook aan de slag als Gastouder.

  • 20 januari, 2018 || Hypnobirthing informatieavond 15 februari

    Ben je zwanger en overweeg je om samen met je partner de Cursus HypnoBirthing te volgen? Of zijn jullie je nog aan het oriënteren en willen jullie meer informatie?

    Je bent, met of zonder partner, van harte welkom op de Gratis informatieavond op 15 februari.  Je krijgt informatie over HypnoBirthing en over de cursus, jullie doen een ontspanningsoefening en bekijken een filmpje van een HypnoBirthing geboorte. Ben je enthousiast dan kun je hierna samen de 5 avonden durende Bliss Hypnobirthing cursus volgen.

  • 5 januari, 2018 || Valentijnswrap!

    Draagdoekmiddag op Valentijnsdag!

    Wil je meer weten over het dragen van je baby of peuter? Ben je benieuwd naar het knopen van een draagdoek en hoe je dat goed kan leren? Wil je eens bekijken welke ergonomische draagzakken er zijn en wat bij jullie past?

    Kom vrijblijvend binnen op Valentijnsdag. Sara Annaert, draagdoek consulent, zit voor je klaar bij ons op de praktijk in Breda. Data: 14 februari 14.00 – 16.00 uur.

  • 20 december, 2017 || Borstvoedingsavonden 2018

    Het geven van borstvoeding is een mooi natuurlijk proces, toch leer je het pas echt als de baby eenmaal geboren is.

    Onze ervaring leert dat veel vrouwen het fijn vinden zich al tijdens de zwangerschap voor te bereiden op de borstvoedingsperiode.

    Daarom willen we aanstaande ouders uitnodigen zich te laten informeren over borstvoeding.
    Wij organiseren als Verloskundigenpraktijk Meander iedere maand een informatieavond over borstvoeding.
    De avond wordt verzorgd door Homecare en ZIN Kraamzorg samen. Ze geven een mooie presentatie met veel praktische informatie en beantwoorden je vragen.

    De informatieavond wordt gehouden op de praktijk in Breda of Etten Leur van 19.00-21.00 uur. Je kunt je tijdens het spreekuur opgeven of ons een mail sturen. De kosten zijn 15 euro per stel en dat betaal je met een eenmalige incasso. Geef je dus op en zet deze avond alvast in je agenda!

    De volgende data zijn: 5 februari, 12 maart, 16 april in Breda en hierna wisselend in Breda en Etten Leur.  28 mei(Etten Leur), 25 juni(Breda), 23 juli(Etten Leur), 27 augustus(Breda), 1 oktober(Etten Leur), 5 november(Breda), 10 december (Etten Leur) 2018. Wil je meer weten lees er hier over.

  • 17 november, 2017 || Wist je dat?

    Eens in de zoveel tijd gaan ook verloskundigen op vakantie….. naar een bijscholing…. of zijn we zelf een keer ziek of zwanger! Voor dit soort opvang hebben wij gelukkig goede waarneming geregeld. Dat betekent dat bij ziekte, vakantie of congressen wij een verloskundige hebben die tijdelijk onze werkzaamheden overneemt. Op dit moment nemen Roos en Naomi waar in onze praktijk.

    Femke is door zwangerschapsklachten momenteel bijna niet meer werkzaam in de praktijk. Je kunt haar soms nog tegen komen, maar dan vooral bij het hartjesspreekuur of op de praktijk.

    Roos en Naomi hebben regelmatig spreekuur zodat jullie ook met beide kennis kunnen maken.

  • || Voorstellen

    Beste (toekomstige) ouders,

    Mijn naam is Naomi de Beer en vanaf heden kom ik als assistente en verloskundige de praktijk versterken.

    Als verloskundige vind ik het een eer om jullie als (toekomstige) ouders bij te mogen staan zowel als medisch specialist als een coach.

    Wat mij het werk zo bijzonder maakt is het wederzijds vertrouwen en de samenwerking tussen de toekomstige ouders en de verloskundige. Iedere vrouw en hun partner zijn uniek, wat voor het verloskundig beroep extra uitdagend maakt. Na in Afrika gewerkt te hebben als verloskundige ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging.

    Ik kijk er erg naar uit om kennis met jullie te mogen maken!

  • 8 november, 2017 || Ter info

    Annature

    Annature is op 1 november 2016 opgericht. Zij is een organisatie voor integrale geboortezorg in de regio Breda en omstreken. Het is een gezamenlijk initiatief van verloskundigen coöperatie Breda en omstreken*, medisch specialistisch bedrijf Amphia/vakgroep gynaecologen, Amphia en Echocentrum FOCUS. Kraamzorgcoöperatie Breda zal in 2017 naar verwachting ook aansluiten. Met de oprichting van Annature komt de organisatie tegemoet aan de oproep van Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om de kwaliteit van de geboortezorg te verbeteren.

    Eén digitaal geboortezorgdossier zorgt voor kwaliteitsverbetering van de zorg en efficiency voor cliënt en zorgverlener.

    Vanaf 15 mei 2017 starten de organisaties die samen Annature vormen met het digitaal uitwisselen van cliëntgegevens. Het einddoel is één digitaal geboortezorgdossier. Zo hebben alle betrokken zorgverleners toegang tot geboortezorggegevens van de cliënt, als dat nodig is. De cliënt hoeft zo ook maar één keer haar verhaal te doen.

    Het systeem wordt binnen de kaders van de privacywetgeving ontwikkeld. Een zorgverlener mag alleen het dossier raadplegen als er sprake is van een relatie met de behandeling van de cliënt en het nodig is om daarvoor het dossier te raadplegen.

    Mocht u vragen of bezwaren hebben, bespreek dit dan met uw behandelaar.

  • 17 oktober, 2017 || Even voorstellen…

    Eens in de zoveel tijd gaan ook verloskundigen op vakantie….. naar een bijscholing…. of zijn we zelf een keer ziek of zwanger! Voor dit soort opvang hebben wij gelukkig goede waarneming geregeld. Dat betekend dat bij ziekte, vakantie of congressen wij een verloskundige hebben die tijdelijk onze werkzaamheden overneemt.

    Op dit moment start Verloskundige Roos van Tilborg als vaste waarneming in onze praktijk. Ze werkt vanaf half oktober en werkt aansluitend het zwangerschapsverlof van Femke tot eind mei 2018.

    Lieve allemaal,

    Mijn naam is Roos van Tilborg en vanaf oktober kom ik als verloskundige de praktijk versterken. Stukje bij beetje neem ik het werk van Femke over, zodat zij optimaal van het wondertje in haar buik kan genieten.
    Rust en vertrouwen zijn voor mij twee speerpunten in de begeleiding die ik met bijzondere aandacht zal nastreven. Ik vind het belangrijk dat zwangere vrouwen, samen met hun partner, in vrijheid keuzes kunnen maken in de zwangerschap. Hierbij zal ik jullie open en liefdevol begeleiden.
    Ik kijk er naar uit om “part of the team” te zijn bij Meander en om jullie, a.s. papa’s en mama’s, te mogen ondersteunen gedurende een bewogen periode.

    Tot gauw, Roos!

  • 17 september, 2017 || Help!

    Vanaf 25 augustus werken wij met een nieuw patientendossier genaamd EPIC. Op 18 september gaan we dit in de praktijk inzetten. Voor deze tijd hebben we alle dossiers met de hand overgeschreven! Dat was een hele bak aan werk dus hierdoor hebben we goed met het nieuwe systeem kunnen oefenen.
    Wij als verloskundigen hebben natuurlijk helemaal geen verstand van IT en moeten enorm wennen aan alles.
    Het kan daarom zijn dat de wachttijden tijdens het spreekuur wat langer zijn dan dat jullie van ons gewend zijn.
    Ook het maken van een afspraak gaat lastiger dus vergeef ons als we wat minder flexibel zijn in het maken van afspraken.

  • 30 augustus, 2017 || Femke is zwanger!

    In Februari 2018 verwacht verloskundige Femke de Kort haar tweede kindje!
    Voorlopig werkt Femke nog alle diensten en spreekuren maar met de nodige zwangerschapsklachten zul je haar wat minder vaak gaan zien de komende periode tot aan haar verlof.

    We wensen Femke een hele fijne zwangerschap en bevalling.

  • 7 augustus, 2017 || Draagdoek inloop middag 12 september

    Draagdoek inloopmiddag op de praktijk!

    Wil je meer weten over het dragen van je baby of peuter? Ben je benieuwd naar het knopen van een draagdoek en hoe je dat goed kan leren? Wil je eens bekijken welke ergonomische draagzakken er zijn en wat bij jullie past?

    Kom vrijblijvend binnen op 12 september. Sara Annaert, draagdoek consulent, zit voor je klaar bij ons op de praktijk in Breda. Data: 12 september  14.00 – 16.00 uur.

  • 10 juli, 2017 || Geboorteaangifte in Origine

    Geboorteaangifte kan nu ook in het ziekenhuis als je baby in Origine is geboren. Je kunt dit doen met je DigiD. Doe dit wel vroeg in de morgen dan kun je om 11 uur de geboorteakte tekenen! Super fijn want dat scheelt je weer een ritje naar het gemeente kantoor. Voor meer informatie lees de link van de gemeente Breda.

  • 19 juni, 2017 || Borstvoedings avonden tweede helft 2017

    Het geven van borstvoeding is een mooi natuurlijk proces, toch leer je het pas echt als de baby eenmaal geboren is.

    Onze ervaring leert dat veel vrouwen het fijn vinden zich al tijdens de zwangerschap voor te bereiden op de borstvoedingsperiode.

    Daarom willen we aanstaande ouders uitnodigen zich te laten informeren over borstvoeding.
    Wij organiseren als Verloskundigenpraktijk Meander iedere maand een informatieavond over borstvoeding.
    De avond wordt verzorgd door Homecare Kraamzorg. Ze geven een mooie presentatie met veel praktische informatie en beantwoorden je vragen.

    De informatieavond wordt gehouden op de praktijk in Breda van 19.00-21.00 uur. Je kunt je tijdens het spreekuur opgeven of ons een mail sturen. De kosten zijn 15 euro per stel. Geef je dus op en zet deze avond alvast in je agenda!

    De volgende data zijn: 31 juli, 28 augustus, 25 september, 6 november, 27 november, 18 december 2017. Wil je meer weten lees er hier over.

  • 15 april, 2017 || Baby en Kinder EHBO 31 mei

    Weet jij wat je moet doen als je kind van de trap valt, je baby stikt in een stukje speelgoed, je kindje hete thee over zich heen krijgt of een slok schoonmaakmiddel heeft gedronken? Geen tijd om dit op te zoeken! Je moet in dat geval vaak gelijk handelen. Maar wat is goed handelen?

    Om het ouders nog makkelijker te maken bieden we een EHBO workshop voor baby’s en kinderen aan op onze eigen praktijk in Breda. De cursus wordt gegeven op 31 mei van 19.00-22.00 uur. Er wordt geoefend en aan het einde krijg je een mooi EHBO boek van het Rode Kruis mee naar huis.

    Aanmelden kan via de mail. De kosten bedragen 55,00 per persoon. Vaak is er een volledige vergoeding vanuit de zorgverzekeraar!

    Iedere ouder zou zo’n workshop moeten volgen. Het kost maar één avond en wellicht (hopelijk niet) ben je er de rest van je leven dankbaar voor dat je het hebt gevolgd! Wil je meer weten? Kijk op EHBO voor baby en Kind.