home > Actueel > Bevallingservaringen
Featured Page / Article Image

Elke bevalling is anders…..

Misschien is het je nog steeds niet helemaal duidelijk hoe je bevalling gaat en wat je kunt verwachten. Troost jezelf met de gedachte dat elke bevalling anders is. Het gevoel voor het eerst ouder te worden moet je zelf ervaren, zelf voelen. Een gevoel wat je zal overweldigen, een gevoel dat je nooit meer zal vergeten. Een gevoel… bijna een nieuw soort emotie zodra je je kindje voor het eerst in je armen hebt.

We vroegen ouders kort na de bevalling of ze hun bevallingservaring wilden opschrijven en delen. Het is erg leuk om te lezen hoe ze het op hun manier ervaren hebben, wat er specifiek is opgevallen en natuurlijk wat ze aan hun verloskundige hebben gehad. Alle verhalen die we krijgen plaatsen we zonder ze te veranderen, puur!

We hopen dat het uitgroeit tot een mooie verzameling verhalen die je tevens kunt gebruiken om je eigen geboorteplan te schrijven.

We willen de vrouwen en mannen die zo enthousiast hun ervaringsverhaal hebben opgeschreven nog eens extra bedanken voor hun openhartigheid.

Onze ervaring….

Ook voor ons is elke bevalling weer een wonder, het voelt elke keer weer heel bijzonder en intiem om bij zo’n speciale gebeurtenis in het leven aanwezig te mogen zijn. Soms is het spannend, soms lijkt het routine als alles loopt zoals verwacht maar altijd is het heel bijzonder. Samen hebben we inmiddels al vele bevallingen mogen begeleiden. Sommige zijn we allang vergeten en andere blijven altijd bij. Ook wij hebben een aantal verhalen opgeschreven. Welke bevallingen altijd zullen bijblijven, welke ervaringen wij nooit vergeten. Hoe is het als verloskundige om bij een bevalling te helpen? Wat maakt voor ons elke bevalling weer speciaal?

Veel leesplezier.

Lees hier de ‘Natuurlijke keizersnede’ van Ilse en Boaz.

Lees hier de ‘Bevalling van Femke’. Verloskundige en nu zelf moeder.

Lees hier de ‘Bevallen met Pijnstilling’ van Tara en Wessel.

Lees hier de ‘Badbevalling’ van Valerie en Berry.

Lees hier de ‘Geboortereis van Kaito’ door Andrea en Rob.

Lees hier de ‘Inleiding van mijn bevalling’ van Meggy en Marcel.

Lees over ‘De thuisbevalling van Wies’ van Marjo en Frido.

Lees hier jou eigen bevalervaring? Mail ons je verhaal en wij plaatsen hem op deze plek.

 

Lees hier ‘Een Dochter’ van Verloskundige Marieke

Lees hier ‘Poppenkleertjes’ van Verloskundige Marieke

Lees hier ‘Aan de kant…!’ van Verloskundige Marieke

Lees hier ‘Amazing Grace’ van Verloskundige Marieke

 

Wil je nog meer positieve geboorteverhalen lezen? Neem eens de moeite er een paar te lezen op mooie bevallingen.