home > Anticonceptie via je verloskundige
Featured Page / Article Image

Anticonceptie via je verloskundige

Verloskundigen mogen per 1 september 2014 anticonceptie voorschrijven. Hiervoor hoef je niet meer naar je huisarts. En dat is wel zo prettig en logisch om anticonceptie met ons te bespreken. Het is een mooie aanvulling op ons vak. We hebben inmiddels ook ruime ervaring met het plaatsen van spiralen en de implanon. We merken dat vrouwen het fijn vinden om door ons begeleid te worden in hun keuze voor anticonceptie. We zijn vertrouwd met het geven van informatie en nemen de tijd voor je.

Je kunt de praktijk bellen om een afspraak te maken om het spiraal/implanon te plaatsen. De assistente vraagt naar je BSN nummer en je geboortedatum. Zo kan zij het recept na overleg met een van de verloskundigen voorschrijven. Het recept wordt direct naar de apotheek gestuurd. Jij krijgt een email met een betaal-link. Zodra de betaling is voltooid wordt het spiraal/implanon naar onze praktijk gestuurd. Jij kunt de factuur indienen bij je zorgverzekeraar. Zo is het anticonceptiemiddel van keuze dus altijd beschikbaar wanneer je voor je afspraak komt. Bij het maken van een afspraak ontvang je tevens de informatie  spiraal plaatsen. Hierin staat meer informatie over de plaatsing en wat praktische tips. Bijvoorbeeld: Neem een uur voor de afspraak 1000 mg paracetamol. Wij leggen eerst uitgebreid uit hoe we de spiraal plaatsen. Eventuele vragen kunnen nu worden besproken. Ook leggen we uit wat je kunt verwachten na de plaatsing. Meestal heb je een paar uur tot een paar dagen last van je onderbuik. Het kan zijn dat je een aantal dagen wat licht bloedverlies hebt.

Ook als je geen cliënt bij ons bent kun je bij ons terecht voor voorlichting, een recept en het plaatsen van een spiraal of staafje.

KOSTEN

De kosten voor het plaatsen zijn 61,11 euro (tarief 2018). We declareren rechtstreeks bij je zorgverzekeraar. Deze kosten gaan niet af van je eigen risico!

De kosten voor het spiraal staan hieronder. De vergoeding daarvan is afhankelijk van je polisvoorwaarden met je zorgverzekeraar.

Welke anticonceptie kies je?

Ben je er nog niet helemaal uit welke anticonceptie het beste bij je past? Wil je meer informatie over de verschillende vormen van anticonceptie en het gebruik daarvan? Wil je een recept ontvangen of een afspraak maken voor het plaatsen van een spiraal of implanon? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je er graag meer over. Dat kan telefonisch maar een uitgebreider anticonceptieadvies tijdens het spreekuur is ook mogelijk.

Lees hier alvast meer over het hormoon spiraaltje en het koperspiraaltje.

Bij het maken van een afspraak voor het plaatsen van de spiraal ontvang je tevens de informatie spiraal plaatsen.

Kijk ook eens op anticonceptie.nl, voor meer informatie over anticonceptie in het algemeen.
Op anticonceptienadebevalling kun je meer lezen over verschillende vormen van anticonceptie specifiek na je bevalling. Wil je meer lezen over het spiraaltje en het inbrengen ervan? Neem eens een kijkje op: spiraalplaatsen.nl