home > Cursussen/aanbod in Praktijk Meander
Featured Page / Article Image

Cursussen in Praktijk Meander

Sinds 2016 hebben wij een mooie nieuwe praktijkruimte met een kleine cursusruimte. In deze cursusruimte bieden we regelmatig workshops, cursussen, check-ups en informatieavonden aan.

Zowel (oud) cliënten van Verloskundigenpraktijk Meander maar ook andere zwangeren zijn hier welkom!

Hieronder het aanbod in onze praktijk:
Door Corona geven wij momenteel geen cursussen op de praktijk.

 

BORSTVOEDINGSCURSUS

Het geven van borstvoeding is een mooi natuurlijk proces, toch leer je het pas echt als de baby eenmaal geboren is.
Onze ervaring leert dat veel vrouwen het fijn vinden zich al tijdens de zwangerschap voor te bereiden op de borstvoedingsperiode.

Daarom willen we aanstaande ouders uitnodigen zich te laten informeren over de borstvoeding.

Wil jij samen met je partner alles over de borstvoeding te weten komen? Kijk dan bij Actueel op onze site welke data nog beschikbaar zijn. Inschrijven kan tijdens het spreekuur of via de mail. De cursussen zijn afwisselend in Breda en Etten-Leur.

Klik hier voor meer info.

 

EHBO BIJ BABY’S EN KINDEREN

Weet jij wat je moet doen als je kind van de trap valt, je baby stikt in een stukje speelgoed, je kindje hete thee over zich heen krijgt of een slok schoonmaakmiddel heeft gedronken? Geen tijd om dit op te zoeken! Je moet in dat geval vaak gelijk handelen. Maar wat is goed handelen?

Om het ouders nog makkelijker te maken bieden we een EHBO cursus voor kinderen aan op onze eigen praktijk. Tijdens deze praktijksessie oefen je zelf reanimatie, een AED gebruiken, verband aanleggen, hoe om te gaan met een slachtoffer buiten bewustzijn en wat te doen bij verstikking of verslikken. Zo oefen je voldoende om zelfvertrouwen te krijgen in het omgaan met ernstiger situaties, zoals een hartaanval, een verstikking of een shock. Iedere ouder zou zo’n cursus moeten volgen. Het kost maar één avond/middag en wellicht (hopelijk niet) ben je er de rest van je leven dankbaar voor dat je het hebt gevolgd! Bekijk informatie over de cursus, de recensies en vergoedingen via de website van LIVIS.

De totale kosten per persoon en worden vaak geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar vergoed. Boek je via de link in de banner dan krijg je 12,50 euro korting op de cursus. Wanneer je de cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ met een positief resultaat hebt afgerond, ontvang je het digitaal certificaat erkend door het Nederlandse Rode Kruis. Met het EHBO certificaat van Het Nederlandse Rode Kruis kunt u ook aan de slag als Gastouder.
Wij bieden deze cursus in het voor en najaar aan. Voor data kijk onder Actueel.

 

HYPNOBIRTHING

Ben je zwanger en overweeg je om samen met je partner de Cursus Hypnobirthing te volgen? Of zijn jullie je nog aan het oriënteren en willen jullie meer informatie?

Je bent, met of zonder partner, van harte welkom op de Gratis informatieavond Hypnobirthing . Deze worden regelmatig gehouden in onze praktijk in Breda door Eva Voeten van Bliss.

 

SPINNING BABIES

Spinning Babies®Parent Class, de workshop voor aanstaande ouders, Verloskundigenpraktijk Meander in Breda.

Een praktische en uitgebreide workshop voor zwangeren en hun partner. Een logische, unieke benadering van zwangerschap en bevalling en een zeer goede aanvulling op jullie voorbereiding op de bevalling.

Samen met je partner leer je oefeningen die tijdens de zwangerschap evenwicht, flexibiliteit en stabiliteit geven aan je veranderende en groeiende lichaam. De technieken en oefeningen brengen evenwicht, balans en ruimte in je buik- bekkengebied. Dit maakt dat je je comfortabeler voelt in je lichaam tijdens de zwangerschap en minder last hebt van pijntjes en ongemakken.

Je leert om tijdens de bevalling ruimte te maken in het bekken waar de baby wacht. We kijken in deze workshop naar hoe de baby tijdens de bevalling door je bekken beweegt en hoe dat je bevalling beïnvloed. Je kunt met vertrouwen de geleerde tools gebruiken wanneer dat nodig zou zijn of wanneer het even niet zo makkelijk gaat.

Spinning Babies® Parent Class in een groep van maximaal 3 stellen: € 85 per stel.
Bij Verloskundigenpraktijk Meander door Doula Marlies (Spinning Babies® Certified Parent Educator)
Seeligsingel 2, 4811 CN Breda
Heb je interesse en wil je je aanmelden of wil je meer informatie mail me dan gerust op info@doulamarlies.nl of bel 0643570505