home > Cursussen/aanbod in Praktijk Meander
Featured Page / Article Image

Cursussen in Praktijk Meander

Sinds 2016 hebben wij een mooie nieuwe praktijkruimte met een kleine cursusruimte. In deze cursusruimte bieden we regelmatig workshops, cursussen, check-ups en informatieavonden aan.

Zowel (oud) clienten van Verloskundigenpraktijk Meander maar ook andere zwangeren zijn hier welkom!

Hieronder het aanbod in onze praktijk:

 

BORSTVOEDINGS AVOND

Het geven van borstvoeding is een mooi natuurlijk proces, toch leer je het pas echt als de baby eenmaal geboren is.
Onze ervaring leert dat veel vrouwen het fijn vinden zich al tijdens de zwangerschap voor te bereiden op de borstvoedingsperiode.

Daarom willen we aanstaande ouders uitnodigen zich te laten informeren over de borstvoeding.
Wij organiseren als Verloskundigenpraktijk Meander iedere 5 a 6 weken borstvoedings informatieavonden.
De avond wordt verzorgd door iemand van Homecare en ZIN Kraamzorg. Zij geeft een mooie presentatie met veel praktische informatie en beantwoord je vragen. De avond duurt ongeveer 2 uur en kost 15 euro per stel.

Wil jij samen met je partner alles over de borstvoeding te weten komen? Kijk dan bij Actueel op onze site welke data nog beschikbaar zijn. Inschrijven kan tijdens het spreekuur of via de mail. De cursussen zijn afwisselend in Breda en Etten Leur.

EHBO BIJ BABY’S EN KINDEREN

Weet jij wat je moet doen als je kind van de trap valt, je baby stikt in een stukje speelgoed, je kindje hete thee over zich heen krijgt of een slok schoonmaakmiddel heeft gedronken? Geen tijd om dit op te zoeken! Je moet in dat geval vaak gelijk handelen. Maar wat is goed handelen?

Om het ouders nog makkelijker te maken bieden we een EHBO cursus voor kinderen aan op onze eigen praktijk. Tijdens deze praktijksessie oefen je zelf reanimatie, een AED gebruiken, verband aanleggen, hoe om te gaan met een slachtoffer buiten bewustzijn en wat te doen bij verstikking of verslikken. Zo oefen je voldoende om zelfvertrouwen te krijgen in het omgaan met ernstiger situaties, zoals een hartaanval, een verstikking of een shock. Iedere ouder zou zo’n cursus moeten volgen. Het kost maar één avond/middag en wellicht (hopelijk niet) ben je er de rest van je leven dankbaar voor dat je het hebt gevolgd! Bekijk informatie over de cursus, de recensies en vergoedingen via de website van LIVIS.

De totale kosten bedragen 99,95 euro per persoon en worden vaak geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar vergoed. Boek je via de link dan krijg je 5 euro korting op de cursus. Wanneer je de cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ met een positief resultaat hebt afgerond, ontvang je het digitaal certificaat erkend door het Nederlandse Rode Kruis. Met het EHBO certificaat van Het Nederlandse Rode Kruis kunt u ook aan de slag als Gastouder.
Wij bieden deze cursus in het voor en najaar aan. Voor data kijk onder Actueel.

YOGA

We hebben in Etten Leur een hele mooie ruimte om met een knusse groep zwangeren Yoga te beoefenen.
Wendy Goossen geeft zwanger relax. Bewust ademen, rustige oefeningen en ontspanning ondersteunen je bij de veranderingen in je lichaam tijdens de zwangerschap en bereiden je voor op de bevalling. Wendy heeft ervaring als oefentherapeut en is tevens docente hypnobirthing en mindfulness zodat ze deze onderdelen ook aan bod kan laten komen in de cursus. De cursus is laagdrempelig en ervaring met yoga is niet nodig. Wil je meer informatie dan geeft Wendy regelmatig een proefles voorafgaand aan de 5 of 10 lessen durende cursus. Deze proeflessen staan dan in ons actueel overzicht. www.mamagym.nl of wendygoossen@gmail.com.

HYPNOBIRTHING

Ben je zwanger en overweeg je om samen met je partner de Cursus Hypnobirthing te volgen? Of zijn jullie je nog aan het oriënteren en willen jullie meer informatie?

Je bent, met of zonder partner, van harte welkom op de Gratis informatieavond Hypnobirthing . Deze worden regelmatig gehouden in onze praktijk in zowel Etten Leur als Breda. Kijk voor de eerst volgende data op onze website bij actueel.
Je krijgt informatie over HypnoBirthing en over de cursus, jullie doen een ontspanningsoefening en bekijken een filmpje van een HypnoBirthing geboorte. Ben je enthousiast dan kun je hierna de 5 avonden durende Hypnobirthing cursus op onze eigen praktijk volgen. Je kunt je opgeven via de hypnobirthingdocente Wendy Goossen.

 

DRAAGDOEKCONSULENT EN WASBARE LUIERS INLOOP MIDDAG/AVOND: 

Wil je meer weten over het dragen van je baby of peuter? Ben je benieuwd naar het knopen van een draagdoek en hoe je dat goed kan leren? Wil je eens bekijken welke ergonomische draagzakken er zijn en wat bij jullie past? Kom vrijblijvend binnen op een gratis inloop morgen. Sara Annaert, draagdoek consulent, en Marsha Leinweber, draagdoek consulent en dealer van de wasbare luiers zitten voor je klaar bij ons op de praktijk in Breda. Van Marsha kun je tegelijkertijd informatie krijgen over de wasbare luiers.


GOED GEVOEL ACUPUNCTUUR INLOOP MORGEN

Ilse Huijben van Goed gevoel Acupunctuur is regelmatig bij ons op de praktijk  in Breda aanwezig voor een inloop morgen. Heb je klachten of ben je gewoon nieuwsgierig? Kom langs voor je vragen en om een naaldje te laten plaatsen zodat je weet hoe het voelt. Een behandeling kun je via Ilse ook bespreken.

Acupunctuur is onderdeel van de Chinese geneeskunde. Ondanks dat het al duizenden jaren oud is, is het nog steeds toepasbaar in onze moderne tijd. Wil jij de problemen rondom je cyclus aanpakken of op een natuurlijke manier zwanger raken? Dan is acupunctuur een goede methode.

Ben je misselijk? Acupunctuur is een goed alternatief! Je hoeft niet te wachten of het bij 12 weken vanzelf over gaat. De behandelingen kunnen al vanaf week 5 ingezet worden. Het is veilig voor moeder en kind!

Heb je klachten, maar wil je liever geen medicatie gebruiken? Overweeg dan eens acupunctuur. Er zijn veel mogelijkheden waarvoor acupunctuur ingezet kan worden tijdens de zwangerschap. Kom op woensdag langs in de praktijk en we bespreken wat voor jou geschikt is.

Last van hooikoorts? Medicatie mag je niet gebruiken tijdens je zwangerschap. Wist je dat acupunctuur je hooikoortsklachten kan verminderen zonder negatieve bijwerkingen? Kom gerust langs op een inloop morgen in de praktijk.


Meander voorlichtingsavond

Ben je in de tweede helft van je zwangerschap en wil je meer informatie over je bevalling? Dan ben je van harte welkom om aanwezig te zijn op onze voorlichtingsavond. Een van de Meander Verloskundigen geeft jullie in het eerste deel van de avond praktische informatie over je bevalling in de workshop ‘Bevallen zoals jij dat graag wil’… Hoe wil je bevallen? Welke keuzes zijn er? Wat past bij jullie? En hoe vertaal je dat naar jullie bevalplan?

In het tweede deel van de avond wisselende gastsprekers:
– De ene keer een workshop door HECHT. Evelyne en Dominique zijn twee verloskundigen en allebei coach die mooie cursussen hebben ontwikkeld ter voorbereiding op bevalling en ouderschap. Het krijgen van een baby is een life event, het motto van HECHT is ‘Don’t just wish for a great start, prepare for one!’ Maak kennis met HECHT, www.hechtleven.nl.

– De andere keer is er een verrassende workshop door Stefanie de Jong van praktijk Laogong. Zij vertelt over de meerwaarde van acupunctuur in het laatste trimester van je zwangerschap en in de voorbereiding op je bevalling. We sluiten af met een mini-workshop acupressuur.

Deze voorlichtingsavond kun je het beste plannen rond een week of 30 van je zwangerschap. Je kunt je tijdens het spreekuur of via de mail aanmelden. Data kun je vinden onder Actueel.

NB: Ivm de voorlichtingsavond in Origine geven we deze cursus niet meer zo vaak als we willen. De interesse nam helaas af.  Wel blijven we het huisbezoek aanbieden. Hierin bespreken we een op een je bevalplan. De punten uit de Meander voorlichtingsavond komen hier bijna allemaal aan bod.


Meer Informatieavonden? Kijk eens bij Actueel op onze site.

Hormoonverstorende stoffen in je zwangerschap: Datum: 20 oktober 2016 avond.
Acupunctuur: Een verrassende workshop door Stefanie van praktijk Laogong. Datum: 1 februari 2017 19.00 – 20.30 uur.