home > Onze verloskundigen
Featured Page / Article Image

Onze verloskundigen

Wij zijn een kleine verloskundigenpraktijk waar tijd en aandacht centraal staat. Leer onze verloskundigen in Breda en Etten-Leur alvast kennen!

Marieke van Maaren

Al vroeg wist ik dat ik verloskundige wilde worden en in 2003 ben ik
afgestudeerd aan de verloskunde academie in Rotterdam.Verloskundige Marieke
Ik heb daarna 5 jaar een eigen praktijk gehad in Dordrecht maar ben vanwege de liefde naar Breda verhuisd. Daar heb ik in verschillende praktijken waargenomen en sinds 2013 werk ik in verloskundigenpraktijk Meander. Ik geniet nog steeds van mijn geweldige vak. Zeker in praktijk Meander omdat ik hier veel tijd en aandacht kan geven aan de zwangere.

Het is voor mij elke keer weer bijzonder om vrouwen in die bijzondere periode van zwangerschap en bevalling te mogen begeleiden naar het ouderschap. Mijn kracht is een zwangerschap en bevalling te begeleiden op een manier die vrouwen zelf belangrijk vinden. Ik ga hierbij uit van haar wensen en verwachtingen en zie wat voor effect dit heeft tijdens de bevalling!

Ik heb al heel wat kindjes op de wereld helpen zetten. Zelf ben ik inmiddels ook 2 keer bevallen en moeder van Bibi (2010) en Kalle (2012).

Naast verloskundige ben ik ook coach en reiki master zodat ik de zwangere waarbij het soms niet zo lekker loopt, die onzeker is of juist erg angstig is voor de bevalling ook goed kan begeleiden.

 

Verloskundige Arzola

Arzola Nouws

Mijn naam is Arzola Nouws. Vanaf januari 2016 werk ik als verloskundige bij Meander.
Sommige van jullie hebben mij al eens eerder ontmoet tijdens mijn stage-periode in 2011.
Naast verloskundige ben ik ook echoscopiste.

Zwangerschap en geboorte hebben al vanaf jongs af aan mijn interesse en ik ben erg blij dat ik hiervan mijn beroep heb kunnen maken. Het is iedere keer weer een voorrecht om je steentje bij te mogen dragen aan deze bijzondere periode! Ik ben erg blij met de persoonlijke aandacht en de ruime tijd voor cliënten die ik heb bij Verloskundigenpraktijk Meander.

Ik hoop snel met jullie kennis te mogen maken!

 

 

Waarneming…

Eens in de zoveel tijd gaan ook verloskundigen op vakantie, naar een bijscholing of zijn we zelf een keer ziek of zwanger!
Voor dit soort opvang hebben wij gelukkig goede waarneming geregeld. Dat betekent dat bij ziekte, vakantie of congressen wij een verloskundige hebben die tijdelijk onze werkzaamheden overneemt.

Op dit moment werkt Janine Voordendag als waarneemster in onze praktijk vanaf de zomer van 2021. Janine heeft al twee keer stage bij ons gelopen en kent onze manier van werken goed. Janine vervangt Femke na haar vertrek in september 2021.

Janine Voordendag

Verloskundige Janine

Annemarieke van den Heuvel

Dag lieve aanstaande ouders,
 
Mijn naam is Annemarieke van den Heuvel, ik ben 22 jaar oud en sinds vorig jaar zomer afgestudeerd als verloskundige. Het komende jaar kom ik het team van Meander versterken. In oktober loop ik een aantal dagen mee om de praktijk te leren kennen en vanaf november zal ik werkzaam zijn als waarneemster. Je kunt mij tegenkomen op het spreekuur, tijdens je bevalling of in de kraamweek. Ik kijk er enorm naar uit om in dit team aan de slag te gaan en om met jullie allemaal kennis te maken! Tot snel!

Groetjes
Annemarieke

Per half mei 2022 Gaat Arzola haar zwangerschapsverlof in. Arzola gaat dan zelf ontdekken hoe het is om nesteldrang te hebben en te bevallen! Terwijl Arzola in de babycocon zit en van haar verlof geniet zal Anne haar werkzaamheden als verloskundige overnemen. Anne stelt zich hieronder aan jullie voor. Ze werkt al een poos in de regio Breda e.o. en kent het Amphia ook al goed. Om te wennen aan onze praktijk komt ze in maart en april een paar dagen meelopen om onze manier van werken en de cliënten te leren kennen.

Anne Luit- van Berchum

Mijn naam is Anne Luit-van Berchum. Als tweede oudste van een gezin van negen kinderen kreeg ik stiekem veel mee over zwangerschap, de kraamweek en baby’s. Toen ik een studiekeuze moest gaan maken, was het al snel duidelijk dat mijn hart bij de verloskunde lag.
Sinds 2020 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Ik vind het prachtig om mensen te mogen begeleiden in de periode waarin ze toeleven naar de komst van hun kleintje. Ook is het steeds weer een bijzonder voorrecht om mensen te begeleiden tijdens de bevalling en de periode hierna.
In november 2021 ben ik getrouwd met mijn grote liefde Léon. Samen wonen wij in De Parel van het Zuiden “Breda”. Ik hou van gezelligheid en ben altijd in voor een bakkie koffie, lekker eten en borrelen met familie en vriendinnen.
Graag hoop ik jullie te begeleiden tijdens deze grootste periode in jullie leven! Alvast bedankt voor jullie vertrouwen en tot ziens!