home > Over Meander
Featured Page / Article Image

Over Verloskundigenpraktijk Meander

Meander is een kleine toegankelijke verloskundigenpraktijk waarbij rust, tijd en persoonlijk aandacht voor jou en je partner voorop staan.

_DSC3520

In onze praktijk begeleiden we cliënten met aandacht. Dat betekent dat we ruim de tijd nemen voor de controles (30 minuten) waarin we jullie goede voorlichting geven en vragen wat jullie belangrijk vinden. We luisteren goed naar jullie wensen, behoeftes en verwachtingen en stemmen onze zorg daar op af. Tijdens het spreekuur bestaat wat ons betreft geen haast!

Om voor zowel zwangeren in Breda als in Etten-Leur en de omliggende dorpen goed bereikbaar te zijn, hebben we spreekuur op verschillende locaties en bieden we drie maal per week een avondspreekuur aan.

 

Echo in de praktijk

_DSC3476

We vinden het fijn dat we onze zwangeren echo’s in de eigen praktijk kunnen aanbieden. We hebben een echoapparaat dat we tijdens de spreekuren makkelijk kunnen gebruiken. We maken dan ook standaard een echo bij de eerste controle bij zo’n 7 à 8 weken zwangerschap. Vind je het leuk om even naar je baby te komen kijken? Dan kan dat op ons hartjesspreekuur.

Met drie verdelen we de diensten en spreekuren evenredig. Dit betekent dat je ons alle drie ongeveer even vaak kan tegenkomen tijdens de spreekuren, je bevalling of de kraamvisites. Vind je het fijn om slechts 1 of 2 verloskundigen te zien tijdens de zwangerschap? Dan houden we daar uiteraard rekening mee.

 

Verloskundigenpraktijk met tijd en aandacht

_DSC3186

We schenken veel aandacht aan een goede voorbereiding op je bevalling zodat je goed geïnformeerd en met vertrouwen de bevalling in gaat. We nemen daar uitgebreid de tijd voor tijdens het huisbezoek rond de 34 weken zwangerschap.

Tijdens de bevalling stimuleren we je dat te doen wat nodig is om je bevalling zo vlot, veilig en prettig mogelijk te laten verlopen. Je krijgt de ruimte om zelf te kiezen waar jij je goed bij voelt. We begeleiden vaak bevallingen in bad of in een verticale houding. Dit geeft je meer controle en bevordert je bevalling.

Door onze werkwijze kent onze praktijk een lager percentage verwijzingen naar het ziekenhuis en een hoger aantal spontane bevallingen. Doordat je meer controle hebt ervaren en op een manier bevalt die bij je past kijk je achteraf positiever terug op de bevalling.

Zo doen we er alles aan om van je zwangerschap en bevalling een veilige, plezierige en bijzondere ervaring te maken op een manier die bij je past. Wij streven ernaar dat je achteraf kunt zeggen: wat is er goed voor mij gezorgd.

Ben je zwanger in Breda, Etten-Leur of een van de omliggende dorpen?
Kies dan voor Meander, omdat je zwangerschap aandacht verdient.

Tot ziens in de praktijk!

Marieke, Arzola en Femke

_DSC3243_kleinst