home > Studenten en personeel
Featured Page / Article Image

Studenten verloskunde

Wij vinden het belangrijk dat verloskunde studenten goed worden opgeleid, daarom hebben wij twee maal per jaar een aantal weken een student in onze praktijk.

Wij begeleiden verloskunde studenten van de Nederlandse Academies voor Verloskunde uit Rotterdam en Maastricht. Dit is een HBO opleiding van 4 jaar. Al vanaf het eerste jaar lopen studenten stages in zowel het ziekenhuis als een verloskundigenpraktijk. De studenten die wij begeleiden willen graag zoveel mogelijk werkervaring opdoen. Voor jullie betekent dat, dat je tijdens je zwangerschap, je bevalling en de kraamvisites een student kunt tegenkomen. Een student in het vierde jaar zal uiteraard meer handelingen verrichten dan een eerste jaars student. Echter een student zal nooit alleen handelen, wij zijn daar altijd bij aanwezig als eindverantwoordelijke.

Wanneer jullie liever geen begeleiding van een verloskunde student hebben mogen jullie dat natuurlijk aangeven.

Assistente

Op maandag tot en met vrijdag is een van onze assistentes  Sanne of Tessa van 9 – 12 uur op de praktijk aanwezig.
Ze ondersteunen ons in de administratie en praktijkorganisatie. Bel je voor het maken of verzetten van je afspraak dan krijg je vaak een van de twee aan de telefoon.
Sanne is verpleegkundige en is werkzaam geweest op de verloskunde afdeling in het Amphia ziekenhuis. Tessa heeft een jaartje verloskunde gestudeerd maar daarna een dochter Lenne gekregen en is nu werkzaam bij ons. Momenteel is Tessa zwanger van haar tweede kindje en gaat binnenkort met verlof.

   Tessa                Sanne   

Waarneming

Eens in de zoveel tijd gaan ook verloskundigen op vakantie….. naar een bijscholing…. of zijn we zelf een keer ziek of zwanger!
Voor dit soort opvang hebben wij gelukkig goede waarneming geregeld. Dat betekend dat bij ziekte, vakantie of congressen wij een verloskundige hebben die tijdelijk onze werkzaamheden overneemt.

Op dit moment werkt Naomi de Beer als vaste waarneming in onze praktijk. 

Naomi stopt per 1-8-2019 bij ons in de praktijk. Ze heeft een nieuwe uitdaging gevonden als consultatiebureau medewerker!

Monique van Elteren neemt vanaf 1-8-2019 het stokje van Naomi over.

Mijn naam is Naomi de Beer en ik kom als verloskundige de praktijk versterken. Als verloskundige vind ik het een eer om jullie als (toekomstige) ouders bij te mogen staan zowel als medisch specialist als een coach. Wat mij het werk zo bijzonder maakt is het wederzijds vertrouwen en de samenwerking tussen de toekomstige ouders en de verloskundige. Iedere vrouw en hun partner zijn uniek, wat voor het verloskundig beroep extra uitdagend maakt. Na in Afrika gewerkt te hebben als verloskundige ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik kijk er erg naar uit om kennis met jullie te mogen maken!

Monique van Elteren liep haar eindstage 2019 bij ons in de praktijk en komt als vaste waarnemer bij ons werken.

Roos van Tilborg komt ons de zomer van 2019 versterken als waarneemster tijdens onze vakanties, bijscholingen, ziektes en verlof… Heel wat mensen zullen haar nog kennen. Roos is waarnemend verloskundige en heeft in 2017 en 2018 ook het verlof van Femke en de vakanties voor ons gewerkt.