home > Studenten en personeel
Featured Page / Article Image

Studenten verloskunde

Wij vinden het belangrijk dat verloskunde studenten goed worden opgeleid, daarom hebben wij twee maal per jaar een aantal weken een student in onze praktijk in Breda en Etten-Leur.

Wij begeleiden verloskunde studenten van de Nederlandse Academies voor Verloskunde uit Rotterdam en Maastricht. Dit is een HBO opleiding van 4 jaar. Al vanaf het eerste jaar lopen studenten stages in zowel het ziekenhuis als een verloskundigenpraktijk. De studenten die wij begeleiden willen graag zoveel mogelijk werkervaring opdoen. Voor jullie betekent dat, dat je tijdens je zwangerschap, je bevalling en de kraamvisites een student kunt tegenkomen. Een student in het vierde jaar zal uiteraard meer handelingen verrichten dan een eerste jaars student. Echter een student zal nooit alleen handelen, wij zijn daar altijd bij aanwezig als eindverantwoordelijke.

Wanneer jullie liever geen begeleiding van een verloskunde student hebben mogen jullie dat natuurlijk aangeven.

Assistente

Op maandag tot en met vrijdag is een van onze assistentes  Sanne of Marlous van 9 – 13 uur op de praktijk aanwezig.
Ze ondersteunen ons in de administratie en praktijkorganisatie. Bel je voor het maken of verzetten van je afspraak dan krijg je vaak een van de twee aan de telefoon.
Tessa heeft een jaartje verloskunde gestudeerd maar daarna een dochter Lenne en zoon Mink gekregen en is nu werkzaam bij ons.

Marlous is in het voorjaar van 2020 bij ons komen werken en is 2 keer thuis bevallen met Marieke erbij 🙂

Waarneming

Eens in de zoveel tijd gaan ook verloskundigen op vakantie….. naar een bijscholing…. of zijn we zelf een keer ziek of zwanger!
Voor dit soort opvang hebben wij gelukkig goede waarneming geregeld. Dat betekend dat bij ziekte, vakantie of congressen wij een verloskundige hebben die tijdelijk onze werkzaamheden overneemt.

Op dit moment werkt Monique van Elteren als vaste waarneming in onze praktijk. Monique is op dit moment nog aan het genieten van haar zwangerschapsverlof.

Solange Candeias werkt daarom nu tijdelijk als waarneemster in onze praktijk. Samen met Rachel Kools. Rachel neemt binnenkort afscheid want onze vakanties zijn bijna afgelopen. Op onze actueel pagina stellen ze zichzelf voor.

Verloskundige