home > Vervolg controles
Featured Page / Article Image

Vervolg controles

Een gemiddelde zwangerschap duurt 40 weken. In deze weken verandert er heel veel in je lichaam, alles om jullie kindje de mogelijkheid te geven om te groeien. De ene vrouw vindt het heerlijk om zwanger te zijn terwijl een andere enorm veel klachten heeft. Dit alles bespreek je tijdens de controles met een van ons.

Gedurende de zwangerschap kom je ongeveer 12 keer op controle, deze controles duren 30 minuten. Tot 24 weken zwangerschap kom je om de 4 weken op controle, tot 30 weken om de 3 weken, hierna om de 2 weken en in de laatste maand kom je wekelijks op het spreekuur.

We beoordelen dan onder andere de groei van je buik/baby en meten je bloeddruk en luisteren naar het hartje van de baby. We vragen je hoe het gaat in de zwangerschap en geven je gericht advies bij klachten of vragen. Omdat wij onze zorg graag willen afstemmen op jullie wensen en behoeften zullen we daar ook naar vragen. Deze controles vinden in principe op de praktijk plaats behalve het huisbezoek rond de 34e week van je zwangerschap.

_DSC3425

 

Met drie verdelen we de diensten en de spreekuren ongeveer evenredig. Dit betekend dat je ons alledrie ongeveer even vaak tegenkomt tijdens de spreekuren, je bevalling of de kraamvisites.
Vindt je het fijn om slechts één of twee verloskundigen te zien tijdens de zwangerschap dan kunnen we daar rekening mee houden.