28 juni 2023

Vrouwencentrum Breda: inspiratieavond

In mei en juni stuurden wij een mail uit over een vrouwencentrum in Breda. Een expertisecentrum in vrouwenzorg, waar verschillende disciplines, regulier en complementair, werkzaam zijn. Waar aandacht is voor vrouwelijke life-events zoals zwangerschap, de overgang, maar ook zorg bij (borst)kanker, psychische en fysieke klachten. Zorg die aansluit bij de behoefte, leefstijl en levensfase van de vrouw. 

Na onze mail kregen wij een overweldigend aantal positieve reacties! Jullie reageerden reageerden enorm enthousiast, geïnspireerd en geïnteresseerd om mee te denken of in het vrouwencentrum te willen werken. Dat geeft ons ook weer positieve energie om door te pakken. Daarom hebben wij een inspiratieavond georganiseerd op 4 juli 2023 van 19 – 21 uur in Breda. Ook daarvoor zijn inmiddels al zeer veel aanmeldingen binnen. 

Via dit bericht willen we jullie herinneren aan deze inspiratieavond. Opgeven kan nog tot dinsdag 4 juli 12 uur. 

Ben je nieuwsgierig, wil je meer weten en/of meedenken? Dan ben je van harte welkom op onze eerste inspiratieavond! 

Stuur een mail om je aan te melden naar:  vrouwencentrumbreda@gmail.com 

Kun je niet aanwezig zijn op 4 juli maar wil je wel graag bij een tweede bijeenkomst aanwezig zijn? Laat het ons weten door een reply te sturen op deze mail. 

Nog even in herinnering

Het vrouwencentrum verbindt tevens zorgverleners, die de behoefte hebben om elkaar te inspireren en te stimuleren om tot kwalitatief betere vrouwenzorg te komen. Samen vergroot je je kennis én je werkplezier. Bovendien zijn zorgverleners meer zichtbaar binnen een vrouwencentrum en kunnen makkelijker naar elkaar doorverwijzen. Voor vrouwen verkleint het de zoektocht om de juiste zorg te vinden. Wij zijn ervan overtuigd dat deze vorm van samenwerken de kwaliteit van zorg aan vrouwen zal verbeteren. 

Dat doorpakken doen we in de vorm van een eerste oriënterende inspiratieavond op 4 juli 2023 waar we je graag voor uitnodigen. Op deze avond lichten we toe waarom we zo gepassioneerd zijn over dit idee. Graag horen we van jou hoe je over het vrouwencentrum denkt, waar een vrouwencentrum volgens jou aan zou moeten voldoen en of je er zelf in zou willen participeren. We nemen de tijd om elkaar te informeren, te inspireren en te enthousiasmeren.
Op deze avond is ook Marjolein Maas aanwezig van vrouwenzorg LEIN. Ze heeft al twee keer eerder een vrouwencentrum opgericht: in Son en Breugel en in Oud-Beyerland. Samen onderzoeken we of we met elkaar ook in Breda een vrouwenzorg LEIN kunnen oprichten. Voor een impressie: kijk op LEIN Vrouwenzorg 

Je ontvangt van Marjolein algemene en praktische informatie vanuit Vrouwenzorg LEIN die ook relevant is in het licht van het nieuwe centrum in Breda. 

Ben je nieuwsgierig, wil je meer weten en/of meedenken? 

Dan ben je van harte welkom op onze eerste inspiratieavond. 

Datum:           4 juli 2023 van 19.00 tot 21.00 uur 

Adres:            Bergschot 69 te Breda. Gebouw B. Zie foto in de bijlage. 

                      (Dit is een groot verzamelgebouw dicht bij de snelweg met voldoende gelegenheid tot gratis parkeren.)

Aanmelden:   Stuur ons een mail naar: vrouwencentrumbreda@gmail.com 

Mocht je nog vragen hebben, dan horen we het graag. 

Wij kijken erg uit om jullie te mogen ontvangen op deze avond!

Met vriendelijke groet en tot 4 juli 2023.

Marieke, Anne, Janine, Arzola en Annemarieke
Verloskundigen van Verloskundigenpraktijk Meander 

253 keer bekeken

Recente artikelen

Translate »