home > Wanneer naar verloskundige
Featured Page / Article Image

Wanneer ga je naar de verloskundige?

Als je net zwanger bent is alles reuze spannend. Je voelt misschien nog niks maar er gebeurt al van alles in je lichaam. In de eerste 3 maanden ontwikkeld het kindje zich als een klein mensje. Alle organen worden aangelegd en vanaf die tijd hoeft je kindje alleen maar te groeien en verder te ontwikkelen.

Advies vroeg in de zwangerschap

Omdat deze periode voor de baby ontzettend belangrijk is geven wij je graag zo vroeg mogelijk in de zwangerschap advies over bijvoorbeeld, voeding, roken, foliumzuur en medicatiegebruik.

Wanneer ga je voor het eerst naar de verloskundige?

Zodra je weet dat je zwanger bent kun je ons bellen of je inschrijven via het inschrijfformulier. Lees hier meer over de eerste controle of hoe je je daarop kunt voorbereiden.

Als je ons belt voor een eerste afspraak op de praktijk dan geven we je aan de telefoon al voorlichting en advies over voeding en foliumzuur. De rest bespreken we tijdens jullie eerste afspraak bij ons op de praktijk. Deze duurt ongeveer één uur.

Ben je op dat moment zo’n 7 a 8 weken zwanger dan kunnen we met de echo kijken of we een hartje zien kloppen. Voor deze termijn is dat uitwendig helaas vaak nog niet mogelijk. We vragen je ook een usb stick mee te nemen en met een gevulde blaas naar de verloskundige praktijk in Breda of Etten-Leur te komen tijdens die eerste afspraak. Dit maakt de eerste uitwendige echo namelijk een stuk duidelijker.

Mijn zwangerschapstest is positief

Waar je zelf al aan kunt denken zodra je test positief is? Lees meer onder leefstijladviezen.

De voedingsadviezen kun je direct als ZwangerHap op je telefoon zetten. Handig voor als je in de supermarkt staat en snel wil zien of je het nou wel gewoon mag eten of dat je het beter kunt laten staan!

Denk ook eens na over aanmelden bij moeders voor moeders.
moeders voor moeders