home > Zwanger zijn
Featured Page / Article Image

Zwanger, en nu?

Je zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis die de persoonlijke zorg van een verloskundige verdient. In onze praktijk begeleiden we cliënten daarom met aandacht. We nemen ruim de tijd voor jullie tijdens de controles, geven jullie goede voorlichting en vragen naar wat jullie belangrijk vinden. Zo weten we wat bij jullie past en kunnen we precies de zorg leveren die jullie in deze speciale tijd nodig hebben.

Graag horen we van jullie of jullie speciale wensen en verwachtingen hebben tijdens de zwangerschap of onze begeleiding. Zo hebben we een beeld van waar we in de zwangerschap extra aandacht aan kunnen schenken, zowel medisch maar ook sociaal en emotioneel. Onze zorg stemmen we af op jullie wensen, verwachtingen en behoeften. Daarnaast is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Tijdens het spreekuur bestaat wat ons betreft geen haast!

Contact opnemen met Verloskundigenpraktijk Meander

Jij staat centraal

We willen graag dat je je op je gemak voelt en vertrouwen hebt in je zwangerschap. Als je vertrouwt op je lichaam is er minder angst. Als je minder angst hebt, verlopen je zwangerschap en je bevalling vaak beter en rustiger. Om ervoor te zorgen dat jij vertrouwen hebt, zorgen we ervoor dat je weet wat je kunt verwachten door je goede informatie te geven. Zit je ergens mee tijdens je zwangerschap? Wij denken met je mee zodat we het samen kunnen oplossen. Je kunt met al je vragen en opmerkingen bij ons terecht. Als verloskundigen zijn we dan ook een vertrouwenspersoon van het begin tot het einde.

We vinden het fijn dat we onze zwangeren echo’s in de eigen praktijk kunnen aanbieden. We maken dan ook standaard een echo bij de eerste controle bij zo’n 7 à 8 weken zwangerschap. Daarnaast kunnen we bij 12 weken de termijn van je zwangerschap bepalen en bij 35 weken kijken we met de echo naar de ligging van de baby.

Om zowel voor zwangeren in Breda als in Etten-Leur goed bereikbaar te zijn hebben we spreekuur op centrale locaties en drie maal per week een avondspreekuur. Daarnaast bieden we het hartjesspreekuur aan.

Verloskundigenpraktijk Meander

Adresgegevens Breda
Seeligsingel 2
4811 CN Breda

Adresgegevens Etten-Leur
Gezondheidscentrum De Wiek
Achter de Molen 15
4873 GW Etten-Leur

Telefoon
Bel ons gerust op:
Afsprakenlijn: 076 – 700 21 79
Diensttelefoon: 06 – 24 49 93 68

Ik wil me graag inschrijven

 

Goed voorbereid bevallen

Omdat we het belangrijk vinden dat jullie goed voorbereid zijn op de bevalling schenken we hier extra veel aandacht aan zodat je goed geïnformeerd en met vertrouwen de bevalling in gaat. We nemen daar uitgebreid de tijd voor in het huisbezoek, bij jullie thuis rond 34 weken zwangerschap.

Hierin bespreken we in alle rust jullie wensen, behoeftes, verwachtingen maar ook je angsten ten aanzien van de bevalling. We stimuleren jullie om je wensen in een geboorteplan te schrijven. Zo weten we wat jullie belangrijk vinden en kunnen we onze zorg daarop afstemmen.

 

Algemene informatie over je zwangerschap vind je op:

De verloskundige
Annature geboortezorg organisatie

Ons team - Verloskundigenpraktijk Meander