home > Zwanger zijn > Een medische indicatie
Featured Page / Article Image

Een medische indicatie

Soms gaat je zwangerschap net wat anders dan gepland en ontstaat er een medische indicatie waarvoor we je moeten verwijzen naar het ziekenhuis.

Mocht er een medische indicatie in je zwangerschap ontstaan dan geven we je informatie die je op dat moment nodig hebt. Deze kun je in patiëntenfolders van Annature geboortezorg informatie lezen. Deze informatie hebben wij als verloskundigen samen met de gynaecologen uit de regio gebundeld in brochures.

Een medische indicatie houdt in dat er een verhoogd risico op problemen is ontstaat voor jou of de baby. Dit willen we natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen maar vaak lukt dat niet. Denk hierbij aan het ontstaan van een te hoge bloeddruk in de loop van de zwangerschap. Als er een medische indicatie ontstaat dan verwijzen we je hiervoor naar de gynaecoloog. Deze is gespecialiseerd in hoog risico zwangerschappen. Soms is een consult voldoende en soms moeten we de complete zorg overdragen aan de gynaecoloog. Je blijft dan voor de rest van je zwangerschap in het ziekenhuis onder controle en gaat op de verloskamers bevallen. Als je na je bevalling weer naar huis gaat komen wij de kraamvisites bij jullie doen.

Een voorbeeld van een medische indicatie is een stuitligging;

www.stuitligging.nl