24 maart 2024

Zwangerschapscursus

Wij vinden het belangrijk dat jullie je goed voorbereiden op de bevalling.

Hoewel wij je veel informatie geven over je bevalling is het zeker aan te raden je op te geven voor een zwangerschapscursus. Met name wanneer je zwanger bent van je eerste kindje is het prettig je goed voor te bereiden op de komst van jullie kindje. Er zijn verschillende vormen van zwangerschapsbegeleiding omdat elke zwangere haar eigen wensen heeft.

Een cursus is absoluut geen must maar het zorgt er voor dat je energiek en fit blijft in je zwangerschap en dat jullie je goed kunnen voorbereiden op de bevalling. Bovendien ontmoet je andere aanstaande moeders. Door sommige verzekeraars wordt een deel van de kosten van een zwangerschapscursus vergoed. Vraag dit dus bij je eigen zorgverzekeraar na.

Wanneer je een cursus start is heel erg afhankelijk van het type cursus. Zwangerschaps-yoga, zwemmen en sport kun je al vroeg starten. Een cursus die vooral over bevallen gaat, plan je het liefste ergens tussen de 25 en 35 weken van je zwangerschap.

Is een fysieke cursus helemaal niks voor je? Er zijn tegenwoordig heel veel andere manieren om je goed voor te bereiden. Denk aan een online cursus maar er zijn ook zat leuke podcast en korte informatieve filmpjes op Youtube.

Bekijk hier alle (online)cursussen, podcast en youtube tips.

34 keer bekeken

Recente artikelen