10 juni 2023

1 JAAR MAMA

Bizar.. hoe snel het eerste jaar na de geboorte van onze dochter voorbij is gevlogen!

Binnenkort wordt mijn ‘kleine baby’ gewoon al een dreumes.

Een jaar geleden zat ik nog vol in mijn nesteldrang. Sterker nog: de babykleertjes hingen nog nat aan de waslijn toen mijn vliezen ineens braken!

Ik hoor het mijzelf zo vaak tegen toekomstige ouders zeggen: pak je vluchttas in rond 36 weken, en zorg dat je bevalbad al een keer is getest voordat je gaat bevallen. Je raad het al: dit was bij mij dus beiden niet het geval toen onze kleine meid zich aandiende bij 37 weken

Snel zette ik een kacheltje bij de kleding om deze te drogen en stond mijn vriend midden in de nacht de gebruiksaanwijzing van het bevalbad door te lezen..

Toch lukte het mij om het los te laten (normaal gesproken ben ik een enorme controlfreak!) en werd onze dochter de volgende ochtend in bad geboren.

Dat was meteen het eerste schakelmoment vlak voordat we ouders werden.

Het ‘meanderen’ met je baby is iets wat ik het afgelopen jaar heb moeten leren en de ene dag makkelijker gaat dan de andere. Pfoe! Want wat kun je onzeker zijn met zo’n klein baby’tje in je armen (drinkt ze wel genoeg? Ziet ze niet te geel? Ik zal het toch wel doorhebben als het niet goed met haar gaat?!) Natuurlijk had ik al wat voorkennis maar ik kan je vertellen dat je op dat moment mama bent en je verloskundig brein even niet toereikend is!

Het 1e jaar was intens, mooi, ontroerend, onzeker en fantastisch tegelijk en het gezegde ‘Go with the flow’ kreeg een nieuwe dimensie.

Ik had het niet willen missen!

Liefs,
Arzola

97 keer bekeken

Recente artikelen