home > Actueel
Featured Page / Article Image

AL HET NIEUWS VAN MEANDER

 • 9 november, 2019 || Kinkhoest vaccinatie: de 22 wekenprik

  Vanaf 16 december neemt de JGZ het vaccineren van zwangeren voor Kinkhoest over van de GGD en de huisarts. Vanaf dan valt de kinkhoestvaccinatie in het Rijksvoorlichtingsprogramma en vervalt je eigen vergoeding.

  De Kinkhoestvaccinaties via de JGZ starten op 16 december en kan vanaf dan gegeven worden vanaf 22 weken zwangerschap. Het nieuwe advies is om zo spoedig mogelijk na 22 weken te vaccineren zodat te vroeg geboren kinderen ook beschermd zijn. Als je in je zwangerschap de Kinkhoest vaccinatie ontvangt gaan de afweerstoffen van de moeder via de placenta naar de baby en beschermen je baby de eerste maanden na de geboorte voordat hij/zij ingeënt is. Je baby ontvangt dan een vaccinatie minder na de geboorte.

  Vanaf begin december 2019 zullen wij zwangeren tijdens het spreekuur informatie en een uitnodiging overhandigen van de JGZ. Je wordt niet opgeroepen voor de vaccinatie! Naar welk consultatiebureau je kan gaan om een kinkhoest vaccinatie te ontvangen kun je vinden op www.22wekenprik.nl   Deze site geeft je tevens meer informatie over de Kinkhoestvaccinatie.
  De site is vanaf 2 december online.

  Vanwege de te verwachtte drukte kan het zijn dat vrouwen die 32 weken of langer zwanger zijn voorrang krijgen op vrouwen die minder ver zwanger zijn.

  In december start er een publiekscampagne om de kinkhoest vaccinatie meer onder de aandacht te brengen.

 • 22 oktober, 2019 || Spinning Babies

  Yes! Ook in Breda  


  Spinning Babies®Parent Class, de workshop voor aanstaande ouders, op zaterdag 7 december van 10.00u tot 13.00u bij Verloskundigenpraktijk Meander in Breda.

  Een praktische en uitgebreide workshop voor zwangeren en hun partner. Een logische, unieke benadering van zwangerschap en bevalling en een zeer goede aanvulling op jullie voorbereiding op de bevalling.

  Samen met je partner leer je oefeningen die tijdens de zwangerschap evenwicht, flexibiliteit en stabiliteit geven aan je veranderende en groeiende lichaam. De technieken en oefeningen brengen evenwicht, balans en ruimte in je buik- bekkengebied. Dit maakt dat je je comfortabeler voelt in je lichaam tijdens de zwangerschap en minder last hebt van pijntjes en ongemakken.

  Je leert om tijdens de bevalling ruimte te maken in het bekken waar de baby wacht. We kijken in deze workshop naar hoe de baby tijdens de bevalling door je bekken beweegt en hoe dat je bevalling beïnvloed. Je kunt met vertrouwen de geleerde tools gebruiken wanneer dat nodig zou zijn of wanneer het even niet zo makkelijk gaat.

  Spinning Babies® Parent Class in een groep van maximaal 3 stellen: € 85 per stel.
  Bij Verloskundigenpraktijk Meander door Doula Marlies (Spinning Babies® Certified Parent Educator)
  Seeligsingel 2, 4811 CN Breda
  Heb je interesse en wil je je aanmelden of wil je meer informatie mail me dan gerust op info@doulamarlies.nl of bel 0643570505

 • 14 oktober, 2019 || NIEUWBOUW

  Wat je moet weten over het Nieuwe Amphia Ziekenhuis Molengracht

  – De VERHUIZING is gepland op 29 november 2019
  – Die dag wordt gekeken wie waar bevalt, Langendijk of Molengracht
  – Vanaf dan is er één ziekenhuis in Breda, op de Molengracht
  – Betaald PARKEREN in de parkeergarage, max. 10 euro voor 24 uur.
  – ROLSTOELEN aanwezig, 1 euro muntje inwerpen
  – Altijd door HOOFDINGANG het ziekenhuis betreden
  – Bij binnenkomst melden bij de RECEPTIE dat jullie voor VERLOSKAMERS komen
  – Volg ROUTE 28 naar Verloskamers
  – Bekijk de looproute in het filmpje op YOUTUBE.COM ‘Hoe bevalt het in nieuw Amphia’
  – Verloskamers is AFDELING 28
  – Er is een EIGEN BIJDRAGE voor een POLI-KLINISCHE bevalling
  – Check je polis voor wat je zorgverzekeraar gaat vergoeden
  – INSCHRIJVEN voor een poli-klinische bevalling is niet nodig
  – BEVALBADEN zijn aanwezig in een aantal kamers, bespreek met ons indien je wenst daar gebruik van te maken
  – De KRAAMVERZORGSTERS van NAVIVA assisteren ons bij een poli-klinische bevalling en zijn dus altijd aanwezig op de afdeling Verloskamers
  – Verblijf voor de rest van de nacht na de bevalling kan, INDIEN de drukte op de Verloskamers dat toelaat, anders ga je vanaf de Verloskamers naar huis
  – Origine houdt na de verhuizing op met bestaan
  – KRAAM- EN COUVEUSEAFDELING wordt één afdeling
  – Je ligt met je BABY altijd samen op een eigen kamer
  – Aanstaande vaders kunnen ook blijven

  We wensen je een prettig verblijf toe in het Nieuwe Ziekenhuis van Breda!

 • 9 oktober, 2019 || Nieuwe data borstvoedingscursus

  De borstvoedingscursus is populair! De volgende data zitten al vol: 15 oktober en 6 november.

  Op 14 november is een nieuwe avond gepland in Breda. Op 11 december is de volgende in Etten-Leur.  Als deze ook vol raken dan volgen er weer een nieuwe data. Het rooster voor januari is er nog niet, maar ook dan ga ik (Femke) weer gewoon door met het geven van deze avonden!

 • 4 oktober, 2019 || Vleeswaren

  Vandaag is naar buiten gekomen dat er listeria kan zitten in veel vleeswaren die bij de Aldi en Jumbo verkocht zijn. Deze vleeswaren werden ook bij de Sligro verkocht en zijn daarom in veel personeels kantines te vinden.

  Eet deze niet en breng ze terug naar de winkel. Je krijgt je geld terug.

  Heb je er al wel van gegeten?

  Het RIVM geeft aan dat de kans op besmetting heel klein is!
  Bovendien kun je de besmetting vooraf niet diagnosticeren.
  Je kan er dus niet gelijk iets aan doen.
  Krijg je koorts en diarree na het eten van vleeswaren dan moet je je bij ons melden voor bloedonderzoek.

  Wil je meer weten over de listeria bacterie dan kun je daarvoor bij het Voedingscentrum en de GGD West Brabant terecht

  Kortom geen paniek!

 • || STORING!

  Vandaag: 4-10-2019 is er een grote data- en telefoniestoring gaande in het Amphia ziekenhuis.

  Aangezien onze cliëntendossiers ook op hun server staan kunnen wij waarschijnlijk de hele dag niet in jullie dossiers. We kunnen helaas ook geen afspraken maken of verzetten. Het spreekuur zal daardoor wat anders verlopen dan jullie van ons gewend zijn. Ook het Amphia ziekenhuis zelf, Focus  en de poli’s zijn telefonisch niet te bereiken. Amphia en hun technische mannen(en vrouwen) doen hun uiterste best alles z.s.m. op te lossen.

  Uiteraard hebben wij noodnummers zodat we gewoon direct contact hebben met de verloskamers. Het kan zijn dat we in geval van de nodige medische hulp cliënten moeten doorsturen naar andere ziekenhuizen in de regio.

  Wij zijn op onze eigen nummers wel gewoon bereikbaar voor verloskundige vragen of bevallingen! Maar ook dan kunnen we niet in je dossier en zullen we meer vragen stellen dan je van ons gewend bent en niet overal van op de hoogte zijn.
  Wil je een afspraak maken of verzetten dan vragen we je even een paar uurtje te wachten met bellen of ons een mail te sturen. Zodra het systeem weer goed werkt bellen we je om een afspraak te maken. Dank voor jullie begrip.

 • 30 september, 2019 || Focus afspraken

  Heb je van ons een verwijzing voor een echo bij Focus dan mag je Focus de dag erna zelf bellen om een afspraak in te plannen.

  Echocentrum FOCUS is telefonisch te bereiken op 076 – 5951070;
  – Voor afspraken: maandag t/m vrijdag van 08.00u tot 12.00u
  – Voor overige vragen: maandag t/m vrijdag van 13.00u tot 17.00u

 • 25 september, 2019 || Nieuwe data borstvoedingscursus

  Op 6 november in Breda en 11 december in Etten-Leur wordt de borstvoedingscursus gegeven door Femke.

  Klik hier voor meer info.

  Verder zijn er nog een paar plaatsjes op 2 oktober (Breda) en 15 oktober (Etten-Leur).

 • 24 september, 2019 || EHBO cursus voor Baby en Kind

  Weet jij wat je moet doen als je kind van de trap valt, je baby stikt in een stukje speelgoed, je kindje hete thee over zich heen krijgt of een slok schoonmaakmiddel heeft gedronken? Geen tijd om dit op te zoeken! Je moet in dat geval vaak gelijk handelen. Maar wat is goed handelen?

  Om het ouders nog makkelijker te maken bieden we een EHBO cursus voor kinderen aan op 8 oktober in onze eigen praktijk in Etten leur. (18 juni was dezelfde scholing al bij ons in Breda). Tijdens deze praktijksessie die start om 18.00 oefen je zelf reanimatie, een AED gebruiken, verband aanleggen, hoe om te gaan met een slachtoffer buiten bewustzijn en wat te doen bij verstikking of verslikken. Zo oefen je voldoende om zelfvertrouwen te krijgen in het omgaan met ernstigere situaties, zoals een hartaanval, een verstikking of een shock. Iedere ouder zou zo’n cursus moeten volgen. Het kost maar één avond/middag en wellicht (hopelijk niet) ben je er de rest van je leven dankbaar voor dat je het hebt gevolgd! Bekijk informatie over de cursus, de recensies en vergoedingen via de website van LIVIS. Aanmelden kan met de kortingscode: Z09B-9K8G via de link: https://livis.nl/actiecode/

  De totale kosten bedragen 94,95 euro per persoon en worden vaak geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar vergoed. Wanneer je de cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ met een positief resultaat hebt afgerond, ontvang je het digitaal certificaat erkend door het Oranje Kruis.

 • 15 september, 2019 || KINKHOEST VACCINATIE

  Het RIVM en VWS willen dat de maternale kinkhoestvaccinaties vanaf half december 2019 vanuit het RijksVaccinatieProgramma uitgevoerd worden (zwangeren krijgen het vanaf dan gratis aangeboden); wij gaan er vooralsnog van uit dat deze deadline gehaald wordt.

  Tot die tijd kunnen zwangeren de maternale kinkhoestvaccinatie tegen eigen vergoeding verkrijgen bij de GGD.

  Daarnaast is vanaf heden het advies om te vaccineren tussen de 22 en 32 weken zwangerschap. Eerst was dat advies 28 en 32 weken!

 • 4 september, 2019 || AMPHIA Nieuwbouw

  FILMPJE……

  Met ‘Hoe het bevalt…. in nieuw Amphia’ willen wij de zwangeren die straks in de nieuwbouw van het ziekenhuis gaan bevallen alvast een beeld geven van wat zij kunnen verwachten. Vooral de zwangere vrouwen en hun partners die de voorlichting nu nog op de Langendijk krijgen, maar waarvan hun baby in de nieuwbouw ter wereld komt, zijn de doelgroep van deze film. Tijdens de laatste voorlichtingsavond eind augustus kregen we er veel enthousiaste reacties op. Het is luchtig, met humor en toch ook informatief.

 • 15 augustus, 2019 || Origine geboortecentrum stopt per 1 december 2019!

  Amphia Ziekenhuis opent dit jaar de nieuwe locatie aan de Molengracht in Breda. Op de nieuwe locatie is straks ook moeder- en kindcentrum Annature gevestigd. Daar worden straks alle poliklinische bevallingen in regio Breda verricht. Op donderdag 28 en vrijdag 29 november staat de verhuizing van de oude naar de nieuwe locatie gepland. Per 1 december stopt daarom Geboortecentrum Origine met haar dienstverlening.

  Ik ben uitgerekend vóór 14 november 2019…wat nu?

  Er is voor jou niks aan de hand. In principe zul je gewoon bevallen in Geboortecentrum Origine. Nog niet aangemeld voor een veilige en ontspannen bevalling? Klik dan hier [aanmeldformulier].

  Ik ben uitgerekend ná 19 december 2019…wat nu?

  Je gaat sowieso niet meer bij Geboortecentrum Origine bevallen. Bij een gezond verlopen zwangerschap kun je vanaf week 37 van je zwangerschap straks bevallen bij moeder- en kindcentrum Annature. Je hoeft je niet aan te melden bij Annature. Je verloskundige vertelt je meer over het bevallen op de nieuwe locatie. Al ingeschreven bij Origine? Afmelden is niet nodig.

  Ik ben uitgerekend tussen 14 november en 19 december 2019…wat nu?

  Het is nog niet bekend waar je zult bevallen straks. Komt je baby voor 28 november? Dan beval je in principe bij Geboortecentrum Origine. Nog niet ingeschreven? Dat kan hier [aanmeldformulier]. Komt je kindje na 29 november? Dan beval je op de nieuwe locatie van Annature aan de Molengracht. Aanmelden is niet nodig. Word je baby op 28 of 29 november geboren? Je verloskundige vertelt je dan op welke locatie jij zult bevallen. Origine, Annature en alle verloskundigen staan rond de verhuisdagen in nauw contact met elkaar.

  Vragen?

  Je mag ons altijd bellen en mailen via 088 – 123 99 99 of info@geboortecentrumorigine.nl. Voor nieuws over de nieuwbouw kijk je hier [https://www.amphia.nl/over-ons/nieuwbouw]. Alle verloskundigen in regio Breda zijn eveneens goed op de hoogte en kunnen je ook meer vertellen.

 • 6 augustus, 2019 || Borstvoedingsavonden 2e helft 2019

  Het geven van borstvoeding is een mooi natuurlijk proces, toch leer je het pas echt als de baby eenmaal geboren is.

  Onze ervaring leert dat veel vrouwen het fijn vinden zich al tijdens de zwangerschap voor te bereiden op de borstvoedingsperiode.

  Daarom willen we aanstaande ouders uitnodigen zich te laten informeren over borstvoeding.
  Wij organiseren iedere maand een informatieavond over borstvoeding.
  De avond wordt verzorgd door Femke en Monique. Ze geven een mooie presentatie met veel praktische informatie en beantwoorden je vragen.

  De informatieavond wordt gehouden op de praktijk in Breda of Etten Leur van 19.00-21.00 uur. Je kunt je tijdens het spreekuur opgeven of ons een mail sturen. De kosten zijn 20 euro per stel en dat betaal je met een tikkie. Geef je dus op en zet deze avond alvast in je agenda!

  Locatie Breda:
  3 september 19.00 uur
  10 Oktober 19.00 uur

  Locatie Etten Leur:
  11 september 19.00 uur
  15 oktober 19.00 uur

 • 15 juni, 2019 || Mijn amphia App

  Maak je al gebruik van de mijnAmphia app?Als patiënt kun je gebruik maken van de MyChart app, met dezelfde…

  Geplaatst door Amphia op Maandag 27 mei 2019

 • 14 juni, 2019 || Vacature tijdelijke assistente

  Help! Wij hebben tijdelijk wat extra handjes nodig…

  Als je bij een verloskundigenpraktijk werkt, dan kan het zomaar gebeuren dat je zelf ook besmet wordt met het virus. En zo kon het gebeuren dat een van onze assistentes nu ook zwanger is.

  Voor het opvangen van haar verlof zijn we op zoek naar een tijdelijke kracht. Wij zoeken een assistente voor de periode van 12 juli tot en met 14 oktober. Van 22-7 tot 7-8 gaat het om vijf dagen per week. De rest van de periode een tot twee dagen per week.

  Ervaring als doktersassistente of ervaring in de zorg is een pre. Durf jij het aan? Stuur ons een mailtje!

   

 • 8 juni, 2019 || Zuidelijke rondweg is afgesloten!

  Vanaf 15 juni tot 19 augustus is de zuidelijke rondweg afgesloten!

  De zuidelijke rondweg wordt in twee fases afgesloten. De afsluiting voor beide fases is tussen de Claudius Prinsenlaan en de Graaf Hendrik III laan.

  Fase 1: de richting van de A27 naar de A16 afgesloten voor het verkeer van 15 juni tot en met 12 juli. De omgekeerde route dus van de A16 naar de A27 wordt afgesloten van 12 juli tot en met 18 augustus. Dit is fase 2.

  19 augustus zijn alle werkzaamheden gereed.

 • 25 mei, 2019 || Student verloskundige Eva

  Hoi allemaal,

  Ik ben Eva Vermeeren, 19 jaar, en ik ben eerstejaars studente verloskunde aan de Academie Verloskunde in Maastricht. Ik kom in de praktijk Meander stage lopen van 27 mei tot en met 28 juni. Jullie kunnen mij tegen komen tijdens de spreekuren, de bevalling, kraamvisites en nacontroles.

  Ik heb er heel veel zin in, hopelijk tot snel!

  Liefs Eva

 • 22 mei, 2019 || Roos komt terug!

  Roos van Tilborg komt vanaf 31 mei weer terug! Heel wat mensen zullen haar nog kennen. Roos is waarnemend verloskundige en heeft vorig jaar ook het verlof van Femke en de vakanties voor ons gewerkt.

  Ook dit jaar komt ze ons weer ondersteunen tijdens de vakantieperiode want vanaf juni gaan we op rij allemaal van onze vakantie genieten! Roos heeft heel veel zin om weer aan het werk te gaan. En dat snappen wij wel:-) Ze heeft namelijk 6 maanden door Zuid America rondgetrokken met een backpack. Maar wat is er nu mooier dan baby’s op de wereld helpen begeleiden…..

 • 7 mei, 2019 || Hypnobirthing info avond 11 juli

  Ben je zwanger en overweeg je om samen met je partner de zwangerschapscursus HypnoBirthing® te volgen, zodat jullie je ook kunnen voorbereiden op een ontspannen, comfortabele en liefdevolle bevalling?
  Of zijn jullie je nog aan het oriënteren en willen jullie meer informatie? Je bent, met of zonder partner, van harte welkom op de gratis informatieavond! Datum: donderdag 11 juli vanaf 19.15 uur (start 19.30) rond 21.00 ronden we weer af.

  Je krijgt informatie over HypnoBirthing en over de cursus, we doen een ontspanningsoefening en bekijken een filmpje van een HypnoBirthing geboorte.

  Gratis informatieavond 11 juli 2019

 • 26 april, 2019 || Kraampakket over? Doneer hem aan Kleurrijk Leven!

  Heb jij spullen uit je kraampakket over en weet je niet wat je er mee moet doen? Wij zamelen ze in voor Kleurrijk Leven.
  In Suriname kunnen ze deze spullen heel goed gebruiken. Je kunt ze aan ons meegeven of op de praktijk afgeven bij je nacontrole.