home > Actueel
Featured Page / Article Image

AL HET NIEUWS VAN MEANDER

 • 21 oktober, 2020 || Blijf thuis bij klachten!

  Lieve zwangeren,

  Het aantal positief geteste Corona zwangeren neemt snel toe in onze regio. In onze praktijk alleen al zijn dat er 6 afgelopen week.

  Daarom nogmaals het verzoek om je afspraak bij ons, FOCUS en het ziekenhuis af te zeggen bij klachten. Er wordt ruimte gemaakt om, zodra je 24 uur klachtenvrij bent, een nieuwe afspraak te plannen.

  Wij willen jullie echt dringend verzoeken om alleen te komen naar de afspraak. Neem geen kinderen mee en partner is welkom bij de belangrijke gesprekken als intake, echo en uiteraard de bevalling. Het bevalplan bespreken bieden wij inmiddels weer aan via beeldbellen zodat je partner ook hierbij veilig aanwezig kan zijn.

  Tevens het verzoek bij ons te melden als je positief getest bent op Corona in je zwangerschap en tot 6 weken na je bevalling.

  Dit om een juiste registratie te hebben van het aantal zwangeren en onderzoek te kunnen doen welk effect Corona heeft op je zwangerschap en wat een zwangerschap met Corona doet.

  Dank jullie wel.
  Groet, de verloskundigen van Meander.
 • 15 oktober, 2020 || Student verloskunde Janine

  Wij vinden het belangrijk dat verloskunde studenten goed worden opgeleid, daarom hebben wij twee maal per jaar een aantal weken een student in onze praktijk. Zo ook komende periode.

  Wij begeleiden verloskunde studenten van de Nederlandse Academies voor Verloskunde uit Rotterdam en Maastricht. Dit is een HBO opleiding van 4 jaar. Al vanaf het eerste jaar lopen studenten stages in zowel het ziekenhuis als een verloskundigenpraktijk. De studenten die wij begeleiden willen graag zoveel mogelijk werkervaring opdoen.

  Voor jullie betekent dat, dat je tijdens je zwangerschap, je bevalling en de kraamvisites een student kunt tegenkomen. Een student in het vierde jaar zal uiteraard meer handelingen verrichten dan een eerste jaars student. Echter een student zal nooit alleen handelen, wij zijn daar altijd bij aanwezig (eventueel op afstand) als eindverantwoordelijke. Wanneer jullie liever geen begeleiding van een verloskunde student hebben mogen jullie dat natuurlijk aangeven.

  Ook nu tijdens de corona crisis bieden wij een stage plaats aan, op dit moment lijkt het begeleiden van een student niet top prioriteit, echter hebben we elk jaar nieuwe verloskundigen nodig om zieke, zwangere, en met pensioen gaande verloskundigen te vervangen. En daarom juist is het nu belangrijk om in de zomer weer een nieuwe lichting verloskundigen te hebben. Uiteraard volgen wij de strikte regels van onze beroepsvereniging de KNOV en het RIVM met betrekking tot het begeleiden van Janine.

  Janine komt van 26 oktober tot en met 11 december bij ons stage lopen en stelt zich hieronder voor:

   

  Beste (aanstaande) mama’s en papa’s,

  Ik ben Janine Voordendag (21) en ik ben 4e jaars verloskundige in opleiding aan de Verloskunde Academie Rotterdam. Vanaf 26 oktober t/m 11 december zal ik stage lopen in de Verloskundigenpraktijk Meander. Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij jullie persoonlijke wensen in zowel de zwangerschap, bevalling als in het kraambed. Ik heb dan ook ontzettend veel zin in deze stageperiode en ik kijk er naar uit om jullie te mogen leren kennen. Mocht je bezwaar hebben tegen mijn aanwezigheid bij de controles en/of de bevalling, dan kun je dat uiteraard altijd aangeven bij de verloskundigen.

  Graag tot snel!

  Met vriendelijke Groet, Janine Voordendag

 • 8 oktober, 2020 || Corona update oktober 2020

  Corona blijft ons bezig houden!

  Daarom willen we jullie weer even op de hoogte brengen van de maatregelen bij ons in de praktijk en in het Amphia ziekenhuis.

  Graag willen we dat iedereen gezond blijft en de zorg krijgt die hij/zij nodig heeft. Om besmettingen te voorkomen volgen wij de adviezen van de overheid, het Amphia ziekenhuis en Echocentrum FOCUS.

  – Heb je klachten die kunnen wijzen op Corona, annuleer dan je afspraak en laat je eerst testen.

  – Verzet je afspraak tot je zelf of je huisgenoot ten minste 24 uur klachten vrij bent, de quarantaine periode voorbij is of je negatief bent getest.

  – We vragen je alleen naar het spreekuur te komen. Als het niet anders kan dan mag je partner meekomen. Bij de eerste controle en het bespreken van de bevalling is je partner absoluut welkom. Helaas zijn kinderen niet welkom.

  – Probeer de 1,5 meter afstand te houden tot ons. Is afstand niet mogelijk voor een langere periode dan 15 minuten zoals bij een echo dan vragen we je een mondmasker te dragen. Wij zullen diezelfde regel ook aanhouden bij je bevalling en gebruiken dan een mondmasker.

  – In het Amphia ziekenhuis wordt gevraagd om in de openbare ruimtes een mondkapje te dragen. Deze worden bij de ingang van het ziekenhuis aangeboden, je mag ook een eigen mondmasker gebruiken, dit mag een stoffen mondkapje zijn. Er kan je gevraagd worden dit mondkapje op te houden tijdens je onderzoek of controle.

  – Ook bij Focus wordt gevraagd of je een mondmasker wil dragen.

  Meer over het Coronavirus kun je lezen op de site van de RIVM. Telefonisch contact opnemen met vragen over het coronavirus? Dat kan via: 0800-1351

  Graag willen we jullie wijzen op onze huisregels als je naar de praktijk komt in dit document: Corona huisregels voor cliënten 

 • || Corona Webinar voor zwangeren


  Ben je zwanger en ongerust over Corona? Heb je veel vragen waar je niet een duidelijk antwoord op kan vinden?
  In dit webinar praat een verloskundige je bij over de laatste inzichten rondom Corona.

  Na de webinar kun je ook nog vragen stellen via de chat.

 • 6 juli, 2020 || Corona Update

  Wij zijn heel blij met de zojuist aangekondigde versoepelingen van het Amphia rondom bevallen en bezoek op de kraamafdeling.

  Er mag nu een 2e persoon mee naar je bevalling en broertjes en zusjes mogen op bezoek bij hun mama op de kraamafdeling! Lees er meer over in de brief van het Amphia.
  Zwangeren- verruiming regels per 06-07-2020

  Graag willen we jullie wijzen op onze huisregels als je naar de praktijk komt. Omdat deze regels om de paar weken versoepelen raden we aan regelmatig op onze site te kijken onder Actueel. Lees hier de meest recente update van de corona maatregelen voor onze praktijk.

 • 11 juni, 2020 || USB stick mee naar Focus

  Tijdens het medische echo-onderzoek worden bij Echocentrum Focus meerdere echobeelden digitaal opgeslagen vanwege kwaliteitsborging en wet- en regelgeving. Daarvan wordt meestal een aantal afdrukken aan de zwangere meegegeven. Door de coronacrisis en de beperkende maatregelen ten gevolge daarvan, zijn het lastige en onzekere tijden voor zwangere vrouwen en hun dierbaren. Dat begrijpt Echocentrum Focus goed.

  Om die reden bieden wij u in deze periode kosteloos een USB-stick aan voor opslag van enkele echobeelden in plaats van afgedrukte foto’s.

  Bij het eerstvolgende bezoek aan Echocentrum Focus kunt u bij de echoscopiste aangeven of u tijdens uw zwangerschap kiest voor echobeelden op USB-stick óf op fotopapier. De keuze is aan u!

  Wij wensen u een goede zwangerschap. Team Echocentrum Focus
  Aanbod zwangeren USB Focus per 1-6-2020 (1)

  Invoeren echo bij 13 weken zwangerschap haalbaar - Vakblad Vroeg

 • 31 mei, 2020 || Corona Update

  Beste cliënten,

  De drastische maatregelen die wij op 12 maart 2020 hebben ingevoerd worden stapsgewijs afgeschaft. Er is daarbij echter wel een groot verschil in regio’s in Nederland. Daar wij in Brabant midden in de brandhaard leken te zitten worden de maatregelen iets minder snel versoepelt dan in het noorden van Nederland.

  Wij zijn heel blij te melden dat de volgende aanpassingen per 1 juni ingaan:

  Partners zijn welkom bij de controles met inachtneming van de landelijke adviezen. Om de druk op het spreekuur en de wachtkamer te verlagen verzoeken we jullie wel: Kom bij voorkeur alleen naar de controle of kom af en toe met je partner maar kom niet elke keer samen. Kinderen zijn helaas nog niet welkom. Bij de belangrijke controles als Intakegesprek, bevalplan bespreken en de liggingsecho vinden we het erg fijn dat je partner er juist wel bij aanwezig is.

  – De frequentie van controles mag weer iets omhoog. We hebben standaard de 23 weken controle weer als fysieke controle ingevoerd. Daarnaast verschuiven we alles iets zodat de controles wat ons betreft beter verdeeld zijn over je zwangerschap.

  – De controles hebben weer de normale duur van 20-30 minuten zoals je voor de Corona-crisis van ons gewend was. Zo hebben we weer alle tijd om onze zorg op jullie wensen af te stemmen.

  – Partners (zonder klachten) mogen mee naar alle echo’s tot en met de 20 weken echo bij Echocentrum Focus.

  – Er is een verruiming van echo aanvragen. Het aantal echo’s bij Focus was flink lager, nu vinden ze na verwijzing weer plaats volgens de geldende protocollen.

  – Badbevallingen zijn ook in het Amphia weer mogelijk. Thuis was dit al toegestaan.

  Graag willen we jullie wijzen op onze huisregels als je naar de praktijk komt. Onze huisregels voor de komende periode. Omdat deze regels om de paar weken versoepelen raden we aan regelmatig op onze site te kijken onder Actueel.

  Wat betreft de bevalling verandert er voorlopig niks. Wil je thuis of poliklinisch in het ziekenhuis bevallen en zijn er geen klachten in het gezin dan kan dit gewoon. Je mag in het Amphia slechts een begeleider meenemen bij je bevalling en er mag helaas nog geen bezoek op de verloskamers of de kraamafdeling komen anders dan je partner. Ook echocentrum Focus heeft zijn eigen regels. Zo mag je partner alleen mee met echo’s tot 20 weken zwangerschap. De verruiming maatregelen staan in de Annature brief. 

  Wij vinden de maatregelen enorm vervelend, voor onszelf maar ook voor jullie!  Gelukkig gaan we met deze versoepeling weer iets meer terug naar normaal. We hopen we dat iedereen zich eraan zal houden. Is het niet voor jezelf dan wel voor de ander. We hopen op jullie begrip!

  Schroom niet om ons te bellen met vragen of klachten.

  Groet Femke, Arzola, Solange, Rachel en Marieke

 • 15 mei, 2020 || Partners nog niet mee op de controle

  Lieve allemaal,

  We krijgen op dit moment weer verzoeken voor partners mee op het spreekuur. Helaas hebben we in onze provincie en in de regio Breda afgesproken dat op de controles partners nog niet mee mogen. Binnen onze praktijk is afgesproken: partners mogen mee bij de eerste controle, de 35 weken controle en bij echocentrum focus bij de 20 weken echo. We verwachten dat binnen enkele weken het allemaal wat versoepeld wordt. Echter is ons spreekuur qua planning nog niet optimaal genoeg om partners mee te laten komen. Bij alles wat we vanaf nu plannen zorgen we ervoor dat het meer corona-proef wordt. We hopen dus ook over een week of 2-3 te kunnen zeggen dat partners bij meer controles welkom zijn.

  Hier vindt je de de informatie-brief vanuit de regio.

   

  Alvast heel erg bedankt voor jullie begrip.

  Liefs, Marieke, Femke, Arzola, Monique, Rachel en Solange

   

 • 11 mei, 2020 || Vacature praktijkassistente

  Wij zijn op zoek naar een assistente voor onze praktijk 

  We zijn voor onze verloskundigenpraktijk op zoek naar een assistente die ons kan ondersteunen bij onze werkzaamheden.

  We werken in een gezellig team van vier verloskundigen en hebben twee praktijklocaties: in Breda en in Etten-Leur. Je werkt bij voorkeur op de locatie in Breda en in deze bijzondere tijden behoort thuiswerken ook tot de mogelijkheden als het te druk is op de praktijk.

  Wij zoeken een assistente die vanaf begin juni twee ochtenden per week van 9.00 tot 13.00 uur beschikbaar is. Bij voorkeur werk je de woensdag- en vrijdagochtend.

  Per maand werk je ook één ochtend extra, zodat je samen met de andere assistente aan de slag kan. Handig om zaken af te stemmen en natuurlijk ook gewoon gezellig. Want een fijne werksfeer staat bij ons hoog in het vaandel.

  Wat ga je bij ons doen?
  – Het telefonisch te woord staan van cliënten, het beantwoorden van hun vragen en het geven van voorlichting.
  – Secretariële werkzaamheden, zoals het beheren van de praktijkagenda en verzorgen van correspondentie.
  – Onderhouden van contacten met samenwerkende organisaties.
  – Administratieve werkzaamheden, zoals het beheren van het cliëntenbestand en het invoeren van uitslagen van onderzoeken.
  – Het beheren van kantoor-, huishoudelijke- en winkelartikelen en zorgdragen voor een nette praktijkruimte.

  Wat we van je vragen:
  Een afgeronde mbo-opleiding. Bij voorkeur in het bezit van een diploma voor doktersassistente of ervaring als medisch secretaresse / assistente (waarbij handelingen als bloeddruk meten welkome vaardigheden zijn).

  Een klantvriendelijke en een dienstverlenende instelling

  -Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands (woord en schrift) en Engels (woord).

  -Nauwkeurig, gedreven, flexibel en een zelfstandige teamspeler

  -Goede computervaardigheden

  -Affiniteit met verloskunde en praktijkvoering

  -Medische kennis is een pre

  -Bijscholing behoort tot mogelijkheden

   

  Salaris marktconform volgens huisartsen cao-praktijkassistente.

   

  Voor meer informatie kun je bellen met: 076-7002179 en vragen naar Marieke of Femke. We zullen je later op een voor ons geschikt moment terug bellen.

  Je sollicitatiebrief mag je mailen naar: info@verloskundigenpraktijkmeander.nl  t.a.v. Marieke van Maaren en Femke de Kort

 • 8 mei, 2020 || Versoepeling Corona maatregelen 11 mei

  Gisterenavond kwam onze beroepsvereniging, de KNOV, met een nieuwe versoepeling t.a.v. de Corona maatregelen.

  Deze opties voor versoepeling houden in dat per 11 mei de partners weer mee mogen naar alle consulten en alle echo’s. Daarnaast mag er 1 extra iemand (naast de partner) bij de bevalling. Deze versoepeling is heel snel door de media opgepakt. Cliënten wisten het soms al eerder dan zorgverleners.

  Wij zijn uiteraard heel blij met een versoepeling maar zijn ook geschrokken van dit advies dat we enorm mogen versoepelen en al op zeer korte termijn. Wij hadden verwacht dat er een advies kwam voor gefaseerd opschalen, zoals ook de regels in Nederland en bij andere beroepsgroepen worden toegepast. Dit om het risico op besmetting voor jullie en onszelf zo laag mogelijk te houden.

  Deze versoepeling vraagt flexibiliteit in het bedenken hoe we deze veranderingen gaan vormgeven in de praktijk. Het advies blijft namelijk ook dat er zo min mogelijk fysieke contacten moeten plaatsvinden en dat we moeten blijven voldoen aan de geldende hygiënische- en 1,5 meter maatregelen.

  Ook is er nog geen regionaal overleg geweest zodat wij nog geen regionaal geldende afspraken hebben gemaakt met Echocentrum Focus, de Gynaecologen, het Amphia ziekenhuis en de kraamorganisaties in de regio. Wij verwachten dat er heel snel een regionaal advies volgt.

  Wat we wel kunnen melden is dat wij per 11 mei de volgende versoepeling in onze eigen praktijk doorvoeren:

  De partner gaan we weer toelaten bij de eerste controle met vitaliteitsecho.

  Daarnaast mag de partner ook aanwezig zijn bij de liggingsecho bij ons op de praktijk die wij vanaf 11 mei in combinatie met het bespreken van het bevalplan gaan aanbieden rond 35 weken. Dit zijn belangrijke afspraken met echo waarbij veel besproken wordt. Wij vinden het fijn dat de partners bij die consulten weer fysiek mogen aanschuiven.

  Als laatste gaan we vanaf maandag weer 22 weken consulten plannen. Nu was het schema 8, 16, 27, 31 weken consult. Tussen 16 en 27 weken geen consult vonden wij erg lang, daarom hebben wij iedereen een telefonische afspraak gegeven bij 22 weken. Nu gaan we die 22 weken controles weer oppakken als fysieke consulten.

  Uiteraard blijft het advies blijf thuis bij klachten. Ook blijft de 1,5 meter van kracht.

  Ook wij willen heel graag terug naar de situatie van voor Corona, maar dat willen we wel met elkaar op een verantwoorde wijze aanpakken. We zijn heel blij met al jullie flexibiliteit, positieve reacties en steun naar ons als verloskundigen in deze tijd.

  We hopen ook nu op jullie geduld en begrip.

  Groet en tot snel op de praktijk!

  Femke, Arzola en Marieke

  UPDATE uit de regio:

  In de Brief aan Zwangeren over verruiming van de regels die is opgesteld door alle geboortezorgorganisaties in de regio Breda e.o.  staat dat de eerste versoepeling die ze va maandag 11 mei invoeren is dat partners welkom zijn bij het SEO (de 20 weken echo) bij Echocentrum Focus. Samen gaan we nadenken over verdere versoepeling de komende periode.

 • 29 april, 2020 || Versoepeling Coronamaatregelen 1.

  Gelukkig kunnen we jullie melden dat onze beroepsgroep, de KNOV, wat versoepeling van de Corona maatregelen heeft voorgesteld. Helaas mogen partners nog niet meekomen naar het spreekuur of de echo’s….

  Het controle schema opbouwen gaan we gefaseerd invoeren en hierover hoor je meer tijdens je afspraak.

  De vervolg afspraken zullen we plannen volgens het op dit moment geldende advies en hebben weer de normale tijdsduur. Met uitzondering van het geboorteplan bespreken en de eerste controle, Hierbij bellen we (of beeldbellen) na een fysieke controle op de praktijk. Dit omdat wij jullie graag de gelegenheid willen geven de partner te betrekken bij deze belangrijke gesprekken. Mochten jullie behoefte hebben samen te beeldbellen tijdens de fysieke afspraak dan is dat uiteraard helemaal prima.

  We streven ernaar dat de verloskundige die je bevalling heeft begeleid één keer langskomt de eerste week na de bevalling. Ben je medisch bevallen met complicaties dan komen wij ook een keer langs. Indien telefonische controles mogelijk zijn dan geven wij daar de voorkeur aan. Uiteraard komen wij langs als de kraamzorg of jullie aangeven dat het noodzakelijk is voor goede zorg.

  Uiteraard zijn wij altijd telefonisch bereikbaar voor vragen en ongerustheid.
  Lees de overige maatregelen hiervoor de maatregelen tegen Corona die ook ophangen bij de ingang van onze praktijk.

 • 28 maart, 2020 || ANTICONCEPTIE

  Tijdens de Corona crisis lijkt anticonceptie het ‘ondergeschoven kindje’. Geen huisarts die hier nu nog tijd voor neemt.

  Ik ben dan wel verloskundige en word blij van veel zwangeren… Maar ik word ook heel blij van geplande zwangerschappen. En daar hoort een goed anticonceptie advies bij!

  Wil jij een goede counseling rondom anticonceptie, ongeacht je leeftijd of levensfase?
  Plan dan nu een telefonisch consult via onze assistente: 076-7002179 ze is er op ma-vrij van 9-12 uur. Eventueel beeldbellen is ook mogelijk. Ik (verloskundige) kan je dan verschillende methoden laten zien.

  Alles wat je moet weten over anticonceptie | Kek Mama | Kek Mama

 • 23 maart, 2020 || Online cursussen

  Tsja in deze vervelende tijd is het heel lastig je goed voor te bereiden op je bevalling en de periode hierna met je baby. Misschien was je al onzeker omdat je voor het eerst gaat bevallen en dan komt er nu Corona bij. Niks is zeker lijkt het… Gelukkig starten er veel ondernemers met mooie initiatieven voor online cursussen. Soms zelfs gratis!

  Bekijk nu ons overzicht voor online bevalcursussen!
  En vul gerust aan als je een andere fijne cursus online hebt gedaan.

 • 21 maart, 2020 || Nieuwe AMPHIA maatregelen voor zwangeren

  Hieronder de nieuwe afspraken rondom echo’s, controles en op de verloskamers.
  Dit om zoveel mogelijk artsen vrij te maken om te helpen bij opvang van de nieuwe COVID patiënten.

  De volgende maatregelen worden genomen:

  – De afspraken van de poli zwangeren verplaatsen zich naar Amphia Oosterhout.
  – De POP poli is tot na de Corona crisis gesloten.
  – Focus echo afspraken gaan van de Molengracht verplaatst worden naar de Langedijk.
  – Er worden drastisch minder echo’s gemaakt, de echo indicaties zijn flink aangescherpt.
  – Bij miskramen wordt er langer afgewacht op een spontane miskraam.
  – Inleidingen worden beperkt gepland op de verloskamers. Er wordt zeer kritisch gekeken naar medische noodzaak.
  – Er worden geen geplande keizersnedes uitgevoerd. Deze worden verplaatst naar boven de rivieren.
  – Alle poliklinische bevallingen blijven wel op de Molengracht.
  – Voorlopig mag je niet in bad bevallen in het ziekenhuis omdat de kans op besmetting van de zorgverlener groter is.
  – Er is een zeer hoge drempel voor pijnstilling tijdens de bevalling, de voorkeur gaat dan uit naar de pijnpomp en niet de ruggenprik.

  Lees de gehele Brief patiënten van Verloskundigenpraktijken.  

 • 12 maart, 2020 || Corona Pandemie

  Beste zwangere,

  We snappen dat er veel onrust heerst rondom het Corona virus. Belangrijk om te weten is dat het virus, zo ver bekend, hetzelfde verloop heeft bij een zwangere als bij een niet-zwangere. Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam en loopt de baby ook geen hoger risico. Corona wordt niet uitgescheiden in de moedermelk, er kan dus veilig borstvoeding gegeven worden. Het is wel zinvol kraambezoek drastisch te beperken.

  Inmiddels hebben wij richtlijnen en instructies gekregen om verdergaande maatregelen te nemen in de regio Breda e.o. om de verspreiding van Corona te vertragen. De maatregelen zijn er om de continuïteit van de zorg niet in gevaar te brengen!

  In dit filmpje laten ze goed zien dat het niet gaat om het voorkomen van verspreiding maar om de verspreiding te vertragen zodat ziekenhuizen en zorgpersoneel kunnen blijven functioneren.

  Lees verder over onze Corona maatregelen.

  Schroom niet om ons te bellen met vragen of klachten.

  Groet Femke, Arzola, Monique en Marieke

  Meer over het Coronavirus kun je lezen op de site van de RIVM. Telefonisch contact opnemen met vragen over het coronavirus? Dat kan via: 0800-1351

 • 9 maart, 2020 || AMPHIA regels Corona

  Ook heeft Amphia voorlopig nieuwe regels als het gaat om CORONA:

  1. Heb je een afspraak in het ziekenhuis, heb je een luchtweginfectie en is de afspraak niet dringend? Dan graag de afspraak verplaatsen
  2. Heb je een afspraak in het ziekenhuis, heb je een luchtweginfectie en de afspraak is dringend (bijv. hoge bloeddruk, groeivertraging van het kindje)? Vraag bij binnenkomst onmiddellijk om een mondmasker op de poli of bij Echocentrum Focus.
  3. Bij een bevalling mag een de zwangere maar 1 begeleider meenemen
  4. Na de bevalling mag geen bezoek op de verloskamers ontvangen worden (slechts bij uitzondering en na overleg)
  5. Geen bezoek op de gezinssuites (kraam-kinderafdeling) behalve de partner (slechts bij uitzondering en na overleg)

  Dit alles om je hulp te vragen ter voorkoming van een verdere verspreiding van het Corona-virus in onze samenleving.

 • 11 februari, 2020 || Cordring

  Ken je de Cordring al?

  Dat is een klein elastiekje dat om de navelstreng gaat. Deze is veel fijner dan zo’n grote navelklem die in de buik drukt en hygiënischer dan de ouderwetse navelveter. Het aanbrengen gaat heel gemakkelijk.

  Voor iedereen die graag de cordring wil gebruiken…. We hebben ze op de praktijk te koop voor 2 euro.
  Je kan ze meenemen voor zowel thuis als in de verloskamers.

 • 31 januari, 2020 || EHBO cursus voor baby en kind 28 mei 2020

  Op verzoek van vele is er weer een EHBO cursus op de praktijk in Breda op 28 mei 2020 van 18-22 uur.

  Weet jij wat je moet doen als je kind van de trap valt, je baby stikt in een stukje speelgoed, je kindje hete thee over zich heen krijgt of een slok schoonmaakmiddel heeft gedronken? Geen tijd om dit op te zoeken! Je moet in dat geval vaak gelijk handelen. Maar wat is goed handelen?

  Om het ouders nog makkelijker te maken bieden we een EHBO cursus voor kinderen aan op 28 mei 2020 in onze eigen praktijk in Breda. Tijdens deze praktijksessie die start om 18.00 oefen je zelf reanimatie, een AED gebruiken, verband aanleggen, hoe om te gaan met een slachtoffer buiten bewustzijn en wat te doen bij verstikking of verslikken. Zo oefen je voldoende om zelfvertrouwen te krijgen in het omgaan met ernstigere situaties, zoals een hartaanval, een verstikking of een shock. Vooraf krijg je toegang tot een e-learning module om je voor te bereiden op de praktijksessie.

  Iedere ouder zou zo’n cursus moeten volgen. Het kost maar één avond/middag en wellicht (hopelijk niet) ben je er de rest van je leven dankbaar voor dat je het hebt gevolgd! Bekijk informatie over de cursus, de recensies en vergoedingen via de website van LIVIS. Aanmelden kan met korting via livis.nl/actiecode/MTZ8-TMHC

  De totale kosten bedragen 99,95 euro per persoon en worden soms geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar vergoed. Wanneer je de cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ met een positief resultaat hebt afgerond, ontvang je het digitaal certificaat erkend door het Oranje Kruis.

 • 22 januari, 2020 || Hypnobirthing info avond 13 februari

  Ben je zwanger en overweeg je om samen met je partner de zwangerschapscursus HypnoBirthing® te volgen, zodat jullie je ook kunnen voorbereiden op een ontspannen, comfortabele en liefdevolle bevalling?
  Of zijn jullie je nog aan het oriënteren en willen jullie meer informatie? Je bent, met of zonder partner, van harte welkom op de gratis informatieavond! Datum: 13 februari vanaf 19.15 uur (start 19.30) rond 21.00 ronden we weer af.

  Je krijgt informatie over HypnoBirthing en over de cursus, we doen een ontspanningsoefening en bekijken een filmpje van een HypnoBirthing geboorte.

  Gratis informatieavond 13 februari

 • 16 januari, 2020 || Kraampakket over? Doneer hem aan Kleurrijk Leven!

  Heb jij spullen uit je kraampakket over en weet je niet wat je er mee moet doen? Wij zamelen ze in voor Kleurrijk Leven.
  In Suriname kunnen ze deze spullen heel goed gebruiken. Je kunt ze aan ons meegeven of op de praktijk afgeven bij je nacontrole.