home > Actueel
Featured Page / Article Image

AL HET NIEUWS VAN MEANDER

 • 30 september, 2018 || BABY MASSAGE

  Heeft jou kind moeite met in slaap komen? Voelt je kind onrustig? Moeite met prikkels te verwerken? Darmkrampjes? Wil je een rustmoment voor jou en je kind? Wil je een luisterend oor voor jou verhaal hoe je het ouderschap ervaart? Babymassage is een krachtige manier om je kind te laten ontspannen en het werkt helend.

  Ik geef een waardevolle babymassage cursus van 4 weken. Voor ouder en kind. Voor een kleine groep van 4 deelnemers. Voor wie? Voor baby’ s vanaf 6 weken t/m 9 maanden samen met mama of papa.
  De cursus bestaat uit een ochtendwandeling naar het Valkenbergpark maken. Tijdens de wandeling kunnen we kennis maken met elkaar en er zit een stukje mindfullwandeling bij. We lopen ongeveer 15 a 20 min. Daarna wandelen we terug naar de praktijkruimte. De Shantala Babymassage van ongeveer 15 a 20 min. Een rustmoment voor jou en je baby.
  Na afloop thee, koffie en gezonde lekkers. Op de laatste cursus dag ontvang je een leuke tas met een potje massageolie van Weleda en de massagetechnieken, zodat je deze thuis ook kunt toepassen.

  Bijdrage voor deze waardevolle 4 wekelijkse babymassagecursus is 97,- Euro. De cursusdagen zijn op:
  Vrijdag 26 oktober, Vrijdag 2 november, Vrijdag 9 november, Vrijdag 16 november, Van 9.30 – 11 uur. Aan de Seeligsingel 2.
  Mocht de datum je niet uitkomen en wil je liever een privé cursus? Dat kan ook! In een privé cursus kom ik bij je thuis. De groepscursus is elke vrijdag.

  Rebecca Walgers

   

 • 25 september, 2018 || GEEN HARTJESSPREEKUUR 26 OKTOBER

  Op 26 oktober hebben wij ons jaarlijkse praktijkuitje gepland staan!

  Wat we gaan doen is nog even een verrassing. Femke is druk bezig geweest wat leuks te regelen voor het complete team.
  Op 26 oktober is er spreekuur tot 14.00 uur en hierna gaan we aan teambuilding doen! Er is dus op die dag geen hartjesspreekuur. De dienst wordt vanaf 14 uur even overgedragen aan Marscha Leinweber, een ervaren verloskundige uit de regio Breda. Op de Facebookpagina van de praktijk zie je binnenkort wat we hebben gedaan.

  Wij hebben er zin in!

 • 21 september, 2018 || INLOOP MIDDAG 24 OKTOBER

  Op 24 oktober is er weer een inloop middag tussen 14 – 16 uur bij ons in Verloskundigenpraktijk Meander te Breda.
   
  Deze keer met een draagdoek consulente (Sarah Annaert), wasbare luier consulente (Marsha Leinweber) en babymassage docente (Rebecca Walgers).
   
  Wil je meer weten over het dragen van je baby of peuter? Ben je benieuwd naar het knopen van een draagdoek en hoe je dat goed kan leren? Wil je eens bekijken welke ergonomische draagzakken er zijn en wat bij jullie past?
   
  Of wil je meer informatie over wasbare luiers? Wil je ze bekijken en voelen? Of zijn jullie je aan het oriënteren naar een goed alternatief voor de wegwerpluiers?
   
  Heb je interesse in een cursus babymassage en wil je weten wat de voordelen zijn van het masseren van je baby en vanaf wanneer je je kindje kunt masseren?
   
  Sara Annaert, Marsha Leinweber en Rebecca Walgers zitten voor je klaar bij ons op de praktijk in Breda om al je vragen te beantwoorden. Kom dus gerust binnenlopen!

 • 3 september, 2018 || EHBO bij baby’s en kinderen 20 november 2018

  Weet jij wat je moet doen als je kind van de trap valt, je baby stikt in een stukje speelgoed, je kindje hete thee over zich heen krijgt of een slok schoonmaakmiddel heeft gedronken? Geen tijd om dit op te zoeken! Je moet in dat geval vaak gelijk handelen. Maar wat is goed handelen?

  Om het ouders nog makkelijker te maken bieden we een EHBO cursus voor kinderen aan op 20 november in onze eigen praktijk. Tijdens deze praktijksessie die start om 18.30 oefen je zelf reanimatie, een AED gebruiken, verband aanleggen, hoe om te gaan met een slachtoffer buiten bewustzijn en wat te doen bij verstikking of verslikken. Zo oefen je voldoende om zelfvertrouwen te krijgen in het omgaan met ernstigere situaties, zoals een hartaanval, een verstikking of een shock. Iedere ouder zou zo’n cursus moeten volgen. Het kost maar één avond/middag en wellicht (hopelijk niet) ben je er de rest van je leven dankbaar voor dat je het hebt gevolgd! Bekijk informatie over de cursus, de recensies en vergoedingen via de website van LIVIS.

  De totale kosten bedragen 99,95 euro per persoon en worden vaak geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar vergoed. Boek je via de link dan krijg je 5 euro korting op de cursus. Wanneer je de cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ met een positief resultaat hebt afgerond, ontvang je het digitaal certificaat erkend door het Nederlandse Rode Kruis. Met het EHBO certificaat van Het Nederlandse Rode Kruis kunt u ook aan de slag als Gastouder.
  Wij bieden deze cursus in het voor en najaar aan.

 • 26 augustus, 2018 || Nieuwe assistentes

  Net na de vakantie zijn er twee nieuwe assistentes bij ons in de praktijk gestart. We stellen ze graag aan je voor!

  Tessa en Sanne werken beiden 2-3 ochtenden in de week. Je krijgt ze aan de telefoon als je belt voor het maken of verzetten van afspraken of voor je vragen. Voor spoedvragen of klachten zal ze je vaak doorschakelen naar een van de verloskundigen.
  Tessa is oud cliënt van ons en heeft zelf ook net een kleintje. Daarnaast heeft ze een jaar verloskunde gestudeerd dus kan ook wat verloskundige vragen beantwoorden. Sanne heeft jarenlang met zwangeren gewerkt op de triage afdeling van het Amphia ziekenhuis. Beiden hebben ze dus al wat ervaring. Nu is werken in een verloskundepraktijk natuurlijk wel wat anders maar ze hebben er beiden veel zin in!

  We zijn heel blij met onze nieuwe assistentes en Tessa en Sanne hebben er helemaal zin in!

  Welkom Tessa en Sanne!

               

  Tessa                                                               Sanne

 • 15 augustus, 2018 || Acupunctuur

  Acupuncturiste Stefanie de Jong – Elst, van Praktijk Loagong gaat verhuizen en uitbreiden!
  Stefanie komt vanaf 1 oktober op maandagen in onze praktijk in Etten Leur. Ze heeft dan onze spreekkamer tot haar beschikking.

  We hadden al een fijne samenwerking met Stefanie. Wij sturen namelijk regelmatig zwangeren met klachten als misselijkheid en weinig energie naar Stefanie toe. Ook als mensen ver overtijd gaan kan ze wat voor zwangeren betekenen. En zelfs bij miskramen geeft ze steun!

  Nu is ze dus nog makkelijker bereikbaar voor zwangeren.
  Wil je meer informatie of een afspraak? Kijk eens op haar site www.praktijklaogong.nl.

 • 28 juli, 2018 || Zorgkaart Nederland

  Lieve zwangeren en partners,

  Willen jullie een waardering achter laten op Zorgkaart Nederland?

  Je zou ons er erg mee helpen omdat toekomstige mama’s kunnen zien wat wij doen, hoe we dat doen en hoe tevreden anderen met ons waren. Je kunt kiezen voor de lokatie Etten Leur of Breda.

  Alvast bedankt voor jullie moeite!

  Groet Marieke, Femke en Arzola.

 • 18 juli, 2018 || Kinkhoestvaccinatie en zwangerschap.

  Het advies om de zwangere rond de 28-35 weken zwangerschap in te enten tegen kinkhoest ligt er al vanaf 2015. Die vaccinatie van de zwangere vrouw zou nodig zijn om de baby de eerste maanden na de geboorte te beschermen tegen kinkhoest. Baby’s zijn dan het meest kwetsbaar. Toch hoorde je van zowel verloskundigen als gynaecologen maar ook van huisartsen niks over dit advies. Vanaf 2019 wordt de kinkhoestvaccinatie opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma en is het niet meer voor eigen rekening.

  In deze link van het RIVM kun je meer over kinkhoest en pasgeboren baby’s lezen. Ook liggen er vanaf 1 juli flyers met meer informatie op het bureau in de spreekkamers en hangt er een grote RIVM poster in onze wachtkamer. Wil je een kinkhoestvaccinatie dan kun je een consult aanvragen bij je huisarts of de GGD. De kosten zijn rond de 40-50 euro. 
   
 • 30 juni, 2018 || Borstvoedingsavonden 2e helft 2018

  Het geven van borstvoeding is een mooi natuurlijk proces, toch leer je het pas echt als de baby eenmaal geboren is.

  Onze ervaring leert dat veel vrouwen het fijn vinden zich al tijdens de zwangerschap voor te bereiden op de borstvoedingsperiode.

  Daarom willen we aanstaande ouders uitnodigen zich te laten informeren over borstvoeding.
  Wij organiseren als Verloskundigenpraktijk Meander iedere maand een informatieavond over borstvoeding.
  De avond wordt verzorgd door Homecare en ZIN Kraamzorg samen. Ze geven een mooie presentatie met veel praktische informatie en beantwoorden je vragen.

  De informatieavond wordt gehouden op de praktijk in Breda of Etten Leur van 19.00-21.00 uur. Je kunt je tijdens het spreekuur opgeven of ons een mail sturen. De kosten zijn 15 euro per stel en dat betaal je met een eenmalige incasso. Geef je dus op en zet deze avond alvast in je agenda!

  De data zijn: 27 augustus(Breda), 3 september(Etten Leur), 1 oktober(Etten Leur), 22 oktober(Breda), 5 november(Breda), 10 december (Etten Leur) 2018. Wil je meer weten lees er hier over.

  Er komen regelmatig extra avonden bij dus hou deze in actueel in de gaten.

 • 14 juni, 2018 || Nieuwe echo op de praktijk!

  We zijn heel blij dat we weer een goed werkend echoapparaat hebben staan op de praktijk.
  En de echo is zo klein als een tablet en slaat ook gewoon foto’s op jullie usb stick op.

  Binnen nu en een paar weken komt er nog een apparaat bij die wat groter is en vast in Breda komt te staan. De kleinere komt in Etten te staan. We hebben ook al een groter scherm gekocht dat we ophangen zodat iedereen in de kamer goed kan meekijken.

  NB: Het echoapparaat gaat de komende weken gewoon mee in de tas naar alle spreekuurlocaties!

   

 • 12 juni, 2018 || Vacature praktijkassistente

  PRAKTIJK ASSISTENTE GEZOCHT!

  Verloskundigenpraktijk Meander is op zoek naar een fijne praktijkassistente die ons bij werkzaamheden kan ondersteunen.

  Wij zijn per half juli op zoek naar een praktijkassistente voor 2-5 ochtenden (3 uur per ochtend) per week.

  Ben jij die duizendpoot die een flinke portie initiatief durft te tonen en het leuk lijkt om voor ons allerlei ondersteunende taken uit te voeren? (Denk aan het beheren van onze praktijkagenda, cliënten te woord staan en hun vragen te beantwoorden, onderhouden en bevoorraden van onze praktijk en allerlei andere administratieve werkzaamheden).

  Ben jij iemand met fijne klantvriendelijke communicatieve vaardigheden, werk je graag zelfstandig, ben je flexibel, heb je goede computervaardigheden en spreek je goed de Engelse taal?

  Een absolute pré is een diploma als doktersassistente of ervaring in de medische sector èn affiniteit met de verloskunde.

  Denk jij dat je geschikt bent?

  Mail of stuur je motivatiebrief met CV voor 1 juli naar Verloskundigenpraktijk Meander en wellicht ontvang je een uitnodiging voor een gesprek.

 • 4 juni, 2018 || Het Natuurlijke Consultatiebureau

  Vanaf september 2018 start Careyn in Breda met de pilot “Het Natuurlijk Consultatiebureau” op locatie Hooghout 130 in Breda. Het Natuurlijk consultatiebureau sluit aan bij de wens van ouders om vanuit een holistische visie naar het kind/gezin te kijken. Daarnaast geven ze complementaire (aanvullende) adviezen en gaan ze in gesprek met ouders over complementaire zorg aan gezonde kinderen als zij dit wensen. Het uitgangspunt blijft het basispakket jeugdgezondheidszorg en het Natuurlijk Consultatiebureau is een onderdeel van het regulier consultatiebureau.

  Het is onderdeel van Careyn Jeugd en Gezin en gratis toegankelijk voor ouders woonachtig in de gemeente Breda. Ouders kunnen hun interesse in het Natuurlijk CB aangeven bij hun huidig consultatiebureau tijdens een afspraak, of zich aanmelden via  het emailadres:  jgzadministratie@careyn.nl o.v.v. naam kind, geboortedatum kind en telefoonnummer. De verpleegkundige van het Natuurlijk CB neemt hierna telefonisch contact op met ouders om meer informatie te geven en aanmelding te bevestigen.

  Wil je iets meer weten over dit natuurlijke Consultatie Bureau dan staat nu al een mooi stukje op de website van Natuurlijke Ouders Breda.

 • 22 mei, 2018 || Afscheid Roos

  Nog een volle week en dan komt Femke weer terug van haar verlof! We zijn hartstikke blij dat onze vaste collega weer komt werken maar nemen ook met pijn in het hart afscheid van Roos. Roos verving Femke in de maanden van haar zwangerschaps verlof. Roos komt in de maand juni nog een paar dagen waarnemen ivm vakantie, bijscholingen en vrije dagen maar dan gaat ze toch echt heel hard een verre vakantiebestemming zoeken. Met tuinbroek:-) reist ze ergens in het najaar af voor een lange periode backpacken met haar vriend. In juni nemen we afscheid van Roos met een gezellig afscheidsetentje met alle collega’s.

  Bedankt lieve Roos, we gaan je enorm missen en we wensen je een ontzettend mooie reis!

 • 15 mei, 2018 || Yoga en Hypnobirthing in Etten Leur

  Eindelijk wat meer keus in zwangerschapscursussen in Etten Leur!

  Heb je interesse in zwangerschapsyoga op de dinsdagavond of denk je aan een cursus hypnobirthing?
  Wendy biedt je een gratis introductieles of informatieavond aan. Zo kun je kijken of het iets voor je is en daarna kiezen voor een cursus van 5 avonden. Alles is gewoon bij ons op de praktijk in Etten Leur dus voor de deur parkeren.

  Voor informatie en aanmelden zie de Flyer.

  De Yoga introductieles is op 22 mei en 5 juni.
  De Hypnobirthing informatie is 22 mei of 29 mei.
  (Alleen 29 mei is niet bij ons op de praktijk ivm de EHBO cursus Baby en Kinderen).

  Na de zomer start er weer een nieuwe cursus van 5 of 10 lessen Yoga. Tevens is er na de zomer ook weer een nieuwe gratis informatieavond.

 • 6 mei, 2018 || Draagdoeken en wasbare luiers inloopavond 20 juni

  Wil je meer weten over het dragen van je baby of peuter? Ben je benieuwd naar het knopen van een draagdoek en hoe je dat goed kan leren? Wil je eens bekijken welke ergonomische draagzakken er zijn en wat bij jullie past?

  Of wil je meer informatie over wasbare luiers? Wil je ze bekijken en voelen? Of zijn jullie je aan het oriënteren naar een goed alternatief voor de wegwerpluiers?

  Sara Annaert en Marsha Leinweber zitten voor je klaar bij ons op de praktijk in Breda om al je vragen te stellen. Kom dus gerust binnenlopen!
  Data: 20 juni tussen 19.00-21.00  uur.

   

   

 • 20 april, 2018 || Vakantie Marieke en Roos

  Vanaf morgen gaat Marieke op vakantie. Roos is gisteren al vertrokken. Gelukkig hebben we Verloskundige Ilse gevonden die het team voor drie weken komt aanvullen.

  Misschien ken je Ilse al van een eerdere periode? Vorig jaar en het jaar ervoor heeft ze ook regelmatig bij ons gewerkt. Ze kent de praktijk en dat is fijn.
  Jullie kunnen haar tegenkomen bij het spreekuur, de bevalling of de kraamvisites.
  Mocht je toch liever Arzola of Naomi zien tijdens de spreekuren of kraamvisites dan mag je dat gerust aangeven. We kunnen er dan rekening mee houden.

  Bedankt Ilse, nu kunnen Roos en Marieke lekker genieten van hun vakantie!

 • || Echoapparaat is kapot!

  Ohhhh neeeee! Ons echoapparaat heeft het gisteren begeven….
   
  Af en toe heeft ‘ie nog een opleving maar het hartjesspreekuur gaat mogelijk in duigen vallen. Wil je wel komen voor een echo dan kan het dus zijn dat het niet lukt. Vanaf 12 weken kunnen we wel luisteren met de doptone.
  Kom je voor een intake dan zullen we jullie een verwijzing meegeven voor een echo bij echocentrum Focus.
  We balen hier allemaal enorm van….. #Hard op zoek naar een oplossing!
  Voorlopig dus geen mooie echo plaatjes:-(
 • 17 april, 2018 || Koningsdag gesloten!

  We zijn op Koningsdag gesloten. Er is dan geen hartjesspreekuur en geen gewoon spreekuur.

  Dit omdat uit ervaring blijkt dat het vanwege de festiviteiten in het Valkenbergpark te Breda enorm druk is rond de praktijk en je er vaak gewoonweg niet kunt komen. We besparen jullie de frustratie.

 • 20 maart, 2018 || Vaccinatie-informatie en luieruurtje 16 april

  Op 16 april is er bij ons op de praktijk een informatieavond over vaccineren van je baby. Willen jullie goede informatie of twijfel je over vaccineren? Wees welkom! Wel graag aanmelden via de mail, zie flyer:-) Inloop va 19.45 en start 20.00 uur op de Seeligsingel 2 te Breda. Voorafgaand is er een luieruurtje voor aankomende ouders die eens willen zien hoe dat er uitziet en wat je nodig hebt om te starten met wasbare luiers. Je mag hier aanschuiven tussen 19-20 uur.

  Helaas is er geen eenduidig antwoord op de vraag: ‘Moet ik mijn kind vaccineren?’

  Vanuit het consultatiebureau en RIVM is dat antwoord er wel, namelijk volmondig JA, omdat het hun taak is infectieziekten te bestrijden en door een hoge vaccinatiegraad zoveel mogelijk kinderen en mensen te beschermen. Ouders geven echter aan soms te twijfelen over vaccineren en graag individueel te willen kijken wat het beste is voor hun kind. Daarnaast zijn er veel tegengestelde berichten uit o.a. de media. Daardoor kan het voor ouders soms lastig zijn om tot een keuze te komen met betrekking tot het vaccineren van hun kind. Deze avond is bedoeld voor (aanstaande) ouders die meer willen weten over het rijksvaccinatieprogramma en/of vragen of twijfels over vaccinaties hebben.

  Maandag 16 april 2018 Bij Verloskundige praktijk Meander (Seeligsingel 2 Breda) Inloop 19.45 start om 20.00 uur Door Inge de Bie Jeugdverpleegkundige consultatiebureau

  Zie de flyer vaccinatievoorlichting en luieruurtje

 • 14 maart, 2018 || EHBO cursus 29 mei

  Voor dinsdag 29 mei 2018 van 18.00 – 22.00 in de praktijk in Etten Leur is er nog plek voor de EHBO cursus.

  Weet jij wat je moet doen als je kind van de trap valt, je baby stikt in een stukje speelgoed, je kindje hete thee over zich heen krijgt of een slok schoonmaakmiddel heeft gedronken? Geen tijd om dit op te zoeken! Je moet in dat geval vaak gelijk handelen. Maar wat is goed handelen?

  Vooraf krijg je de tijd om de e-learning module te volgen. Dit is de voorbereiding voor de 4 uur durende praktijk les. De voorbereiding bestaat met name uit video’s en je kunt de e-learning spreiden.

  Boek je via ons dan krijg je 10 euro korting! Aanmelden kan bij ons via de mail of tijdens de spreekuren.
  De totale kosten bedragen 89 euro per persoon en worden vaak geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar vergoed. Livis is gecertificeerd EHBO partner van het Nederlandse Rode Kruis. Wanneer je de cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ met een positief resultaat hebt afgerond, ontvang je het digitaal certificaat erkend door het Nederlandse Rode Kruis. Met het EHBO certificaat van Het Nederlandse Rode Kruis kunt u ook aan de slag als Gastouder.