home > Actueel
Featured Page / Article Image

AL HET NIEUWS VAN MEANDER

 • 22 mei, 2019 || Roos komt terug!

  Roos van Tilborg komt vanaf 31 mei weer terug! Heel wat mensen zullen haar nog kennen. Roos is waarnemend verloskundige en heeft vorig jaar ook het verlof van Femke en de vakanties voor ons gewerkt.

  Ook dit jaar komt ze ons weer ondersteunen tijdens de vakantieperiode want vanaf juni gaan we op rij allemaal van onze vakantie genieten! Roos heeft heel veel zin om weer aan het werk te gaan. En dat snappen wij wel:-) Ze heeft namelijk 6 maanden door Zuid America rondgetrokken met een backpack. Maar wat is er nu mooier dan baby’s op de wereld helpen begeleiden…..

 • 7 mei, 2019 || Hypnobirthing info avond 11 juli

  Ben je zwanger en overweeg je om samen met je partner de zwangerschapscursus HypnoBirthing® te volgen, zodat jullie je ook kunnen voorbereiden op een ontspannen, comfortabele en liefdevolle bevalling?
  Of zijn jullie je nog aan het oriënteren en willen jullie meer informatie? Je bent, met of zonder partner, van harte welkom op de gratis informatieavond! Datum: donderdag 11 juli vanaf 19.15 uur (start 19.30) rond 21.00 ronden we weer af.

  Je krijgt informatie over HypnoBirthing en over de cursus, we doen een ontspanningsoefening en bekijken een filmpje van een HypnoBirthing geboorte.

  Gratis informatieavond 11 juli 2019

 • 26 april, 2019 || Kraampakket over? Doneer hem aan Kleurrijk Leven!

  Heb jij spullen uit je kraampakket over en weet je niet wat je er mee moet doen? Wij zamelen ze in voor Kleurrijk Leven.
  In Suriname kunnen ze deze spullen heel goed gebruiken. Je kunt ze aan ons meegeven of op de praktijk afgeven bij je nacontrole.

   

   

 • 2 april, 2019 || EHBO cursus voor Baby en Kind

  Weet jij wat je moet doen als je kind van de trap valt, je baby stikt in een stukje speelgoed, je kindje hete thee over zich heen krijgt of een slok schoonmaakmiddel heeft gedronken? Geen tijd om dit op te zoeken! Je moet in dat geval vaak gelijk handelen. Maar wat is goed handelen?

  Om het ouders nog makkelijker te maken bieden we een EHBO cursus voor kinderen aan op 18 juni in onze eigen praktijk in Breda. (8 oktober volgt er een cursus in Etten Leur op de praktijk). Tijdens deze praktijksessie die start om 18.00 oefen je zelf reanimatie, een AED gebruiken, verband aanleggen, hoe om te gaan met een slachtoffer buiten bewustzijn en wat te doen bij verstikking of verslikken. Zo oefen je voldoende om zelfvertrouwen te krijgen in het omgaan met ernstigere situaties, zoals een hartaanval, een verstikking of een shock. Iedere ouder zou zo’n cursus moeten volgen. Het kost maar één avond/middag en wellicht (hopelijk niet) ben je er de rest van je leven dankbaar voor dat je het hebt gevolgd! Bekijk informatie over de cursus, de recensies en vergoedingen via de website van LIVIS. Aanmelden kan met de kortingscode: Z09B-9K8G via de link: https://livis.nl/actiecode/

  De totale kosten bedragen 94,95 euro per persoon en worden vaak geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar vergoed. Wanneer je de cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ met een positief resultaat hebt afgerond, ontvang je het digitaal certificaat erkend door het Oranje Kruis.

 • 21 maart, 2019 || INLOOP MIDDAG 24 april

  Op 24 april is er weer een inloop middag tussen 14 – 16 uur bij ons in Verloskundigenpraktijk Meander te Breda.
   
   
  Wil je meer weten over het dragen van je baby of peuter? Ben je benieuwd naar het knopen van een draagdoek en hoe je dat goed kan leren? Wil je eens bekijken welke ergonomische draagzakken er zijn en wat bij jullie past?
   
  Heb je interesse in een cursus babymassage en wil je weten wat de voordelen zijn van het masseren van je baby en vanaf wanneer je je kindje kunt masseren?
  Sara Annaert en Rebecca Walgers zitten voor je klaar bij ons op de praktijk in Breda om al je vragen te beantwoorden. Kom dus gerust binnenlopen! Ben je geen client bij ons geweest dan ben je ook van harte welkom!

   

 • 15 maart, 2019 || Natuurlijk Consultatiebureau Breda

  Het consultatiebureau neemt na de kraamperiode de zorg van ons en de kraamverzorgster over. Het consultatiebureau uit jullie regio neemt hierna binnen één a twee weken contact met jullie op voor een huisbezoek. Dit huisbezoek brengen ze alleen na de geboorte van je eerste baby. De aanmelding bij het consultatiebureau verloopt automatisch via de gemeente en de indeling gaat op postcode.

  Woon je in Breda en wil je liever gebruik maken van het Natuurlijk Consultatiebureau dan kun je jezelf daar aanmelden. Het Natuurlijk consultatiebureau sluit aan bij de wens van ouders om vanuit een holistische visie naar het kind/gezin te kijken. Daarnaast geven we complementaire (aanvullende) adviezen en gaan we in gesprek met ouders over complementaire zorg aan gezonde kinderen als zij dit wensen. Het uitgangspunt blijft het basispakket jeugdgezondheidszorg en het Natuurlijk Consultatiebureau is een onderdeel van het regulier consultatiebureau.

 • 4 maart, 2019 || ZIKA virus

  Het Zika virus is de afgelopen tijd niet veel in het nieuws geweest maar toch blijken er recent wat uitbraken her en der te zijn. Half oktober 2018 maakte de WHO bekend te stoppen met het bijhouden van haar landenoverzicht en classificatie van landen waar  zikavirus voorkomt.  Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering houdt per land bij waar mensen een verhoogd risico lopen op besmetting met het zikavirus. Toch blijkt dit niet altijd heel duidelijk voor zwangeren.

  Om wat duidelijkheid te krijgen verwijzen we naar de GGD west Brabant voor actueel reisadvies. Daar kun je ook muggenlotion met deet kopen of bijvoorbeeld een klamboe tegen de muggen.

  Ga je binnenkort je vakantie plannen naar het buitenland of wil je nu al meer weten over dit virus, de besmetting maar ook de ziekteverschijnselen? Het RIVM geeft de meest up to date informatie over het Zika virus. Kom je van vakantie terug uit een land waar het zika virus voorkomt dan kunnen we jullie laten testen via het Amphia ziekenhuis.

 • 27 februari, 2019 || Geboortefotografie

  De geboorte van jullie kindje is een uniek moment in jullie leven. Het is een eenmalige gebeurtenis die zo vervuld is van emoties dat je er soms veel weer van vergeet. Hoe fijn is het dan als ik dit geboorteproces voor jullie kan vereeuwigen? Dat je als vader niet zelf hoeft te gaan fotograferen als je liever je vrouw ondersteunt of aangewezen bent op een huis-tuin-en-keukencamera. Ik laat het ongepolijste schijnen, door het bevallingsproces vanuit een fotografisch standpunt weer te geven. Jullie zien de bevalling terug zoals deze voor jullie was; intiem, krachtig, eerlijk, emotioneel en daarom ongelofelijk mooi. Maar ook details die jullie wellicht ontschoten zijn.

  Mocht je overwegen je bevalling zo te willen vastleggen neem dan gerust contact op met Eva Thomassen, geboortefotografe in onze regio.

 • 22 februari, 2019 || Baby massage

  Via Rebecca Walgers bieden wij Babymassage aan in groepsvorm of individueel.
  – Wil jij een moment samen met je kleine wonder?
  – Heb je behoefte om op een andere manier contact te maken?
  – Samen ontspannen?
  – Vanuit gevoel en intuitie masseren?
  – Behoefte om ervaringen te delen met andere ouders?

  De groepscursus voor een kleine groep van max 4 ouder samen met je baby. Tijdens de les is er uiteraard mogelijkheden om te verschonen en te voeden. Wil je liever aan thuis en een 1op1 moment? Dat kan ook.

  Vrijdagen: 22 maart, 29 maart, 5 april, van 13 tot ongeveer 14.30 uur.
  In totaal 3 lessen voor een groep van 4 ouders samen met je baby.
  Voor 3 lessen inclusief thee en gezonde lekkers en de handout van de massage technieken 87,- Euro

  Aanmelden of vragen via: www.rebeccawalgers.nl

 • 11 februari, 2019 || Cordring

  Ken je de Cordring al?

  Dat is een klein elastiekje dat om de navelstreng gaat. Deze is veel fijner dan zo’n grote navelklem die in de buik drukt en hygiënischer dan de ouderwetse navelveter. Het aanbrengen gaat heel gemakkelijk.

  Voor iedereen die graag de cordring wil gebruiken…. We hebben ze op de praktijk te koop voor 2 euro.
  Je kan ze meenemen voor zowel thuis als in Origine of de verloskamers.

 • 31 januari, 2019 || Haptonomie in Breda

  Sinds kort is er nu ook haptonomische zwangerschaps begeleiding in Breda!
  Eerder was er geen aanbod dus wij zijn heel blij dat deze vorm van begeleiding in Breda is gestart.

  Samen met je partner start je rond een week of 20 van je zwangerschap met de individuele sessies samen met een haptonoom.
  Er is volop ruimte om de zwangerschap en alles wat daarbij komt kijken samen te beleven. En als je een aanvullende verzekering hebt dan krijg je ook gewoon een vergoeding.

  Wil je meer weten neem dan een kijkje op de site van Marlijn van Dalen! 

 • 12 januari, 2019 || Vaccinatie voorlichting

  Er zijn veel tegengestelde berichten, uit o.a.de media, waardoor het voor ouders soms lastig kan
  zijn om tot een keuze te komen met betrekking tot het vaccineren van hun kind.

  Deze voorlichtingsmiddag is bedoeld voor (aanstaande) ouders die meer willen weten over het Rijksvaccinatieprogramma en vragen of twijfels over vaccinaties hebben zodat ze weloverwogen een keuze kunnen maken.

  Flyer vaccinatie voorlichting 2019

 • 10 december, 2018 || DE RECHTEN VAN EEN ZWANGERE WERKNEMER

  Afgelopen dagen waren er weer veel zwangeren die behoorlijk wat uren werken maar door de zwangerschap dit eigenlijk niet kunnen volhouden. Ze hebben bekkenklachten, veel harde buiken door hun actieve baan. Soms slapen ze slecht en zijn niet fit en maken daardoor soms zelfs foutjes tijdens hun werk.
   
  Wist je dat zwangeren extra rechten hebben tijdens hun werk? Zo mag je 1/8 van je werktijd gebruiken voor een extra pauze! Lees er meer over op de site van de RijksoverheidAls je klachten of je ziekte verband houden met de zwangerschap meld dit dan bij je werkgever. Je werkgever kan dan een Ziektewetuitkering aanvragen bij het UWV om vervanging te betalen. Jij behoudt dan gewoon je salaris.
   
 • 8 december, 2018 || Nieuwe Annature website

  De vernieuwde website van Annature is in de lucht. De site geeft antwoord op vragen die onder zwangeren in de regio Breda leven. Hij blijft in ontwikkeling! Neem dus snel eens een kijkje op de nieuwe Annature site !

  Wist je dat Annature een organisatie is waarbij verloskundigen, gynaecologen, Amphia en echocentrum Focus samenwerken?

  Wist je dat het doel van Annature is het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor aanstaande ouders en hun baby?

  Annature staat voor: Care naar smaak, Cure op maat, dat is de essentie van het integrale geboortezorgconcept in Breda en omstreken. Door intensievere samenwerking tussen verloskundigen, gynaecologen, ziekenhuis en kraamzorgorganisaties krijgen aanstaande ouders en hun baby optimale zorg. Dichtbij huis waar het kan en goed begeleid in het ziekenhuis waar dat moet. Annature coördineert als één organisatie de zorg aan de zwangere en haar partner zowel buiten als binnen het ziekenhuis. Dat betekent dat de vertrouwde verloskundige praktijken in Breda e.o. gewoon blijven bestaan. De zorg binnen Annature wordt kleinschalig georganiseerd zodat de zwangere en haar partner een vertrouwd team om zich heen heeft in deze belangrijke levensfase.

  De naam Annature staat voor Moeder Natuur. Anna staat ook voor lieflijk, waarbij de relatie met zorgzaamheid en geborgenheid snel is gelegd. Het zijn twee typische kenmerken van de integrale geboortezorg die in Breda en omstreken vanaf 2017 geboden wordt.

 • 7 december, 2018 || Contracten met alle verzekeringen

  De laatste paar dagen krijgen we veel mails van cliënten die hun zorgverzekering kritisch bekijken en mogelijk willen wisselen van zorgverzekering of aanvullende verzekering. Ze zoeken dan of die zorgverzekering een contract met Meander heeft.

  Wij zijn aangesloten bij Annature die staat voor integrale zorg, wat betekend dat gynaecologen, verloskundigen en het ziekenhuis samenwerken in zorg en ook samen declareren. Annature gaat de contracten aan met alle zorgverzekeraars. Wij declareren op onze beurt weer bij Annature.

  Wij hebben daarnaast ook los met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten omdat er soms mensen zijn die verhuizen naar een andere regio of een ander ziekenhuis en die heeft weer zijn eigen integrale zorgcontracten. Dan declareren wij buiten Annature om. Die contracten zijn allemaal de laatste maand pas getekend en het is daardoor mogelijk dat dit nog niet allemaal juist verwerkt is bij de zorgverzekeraar.
  Wij verzekeren je dat de zorg die Meander en Annature geeft voor cliënten vergoed wordt!
  Kijk dus kritisch naar je zorgverzekering wat betreft andere zorg dan verloskundige zorg want verloskundige zorg valt in de basisverzekering en valt dus ook nooit onder je eigen risico. Je krijgt op onze verloskundige zorg altijd een volledige vergoeding.
  Wel is er veel verschil in aanvullende verzekeringen t.a.v. kraamzorg en bevallen in Origine geboortecentrum.
  Mocht je vragen hebben dan horen wij het graag.
  Groet Marieke, Femke en Arzola
 • 29 november, 2018 || Borstvoedingscursus 2019

  Het geven van borstvoeding is een mooi natuurlijk proces, toch leer je het pas echt als de baby eenmaal geboren is.

  Onze ervaring leert dat veel vrouwen het fijn vinden zich al tijdens de zwangerschap voor te bereiden op de borstvoedingsperiode.

  Daarom willen we aanstaande ouders uitnodigen zich te laten informeren over borstvoeding.
  Wij organiseren als Verloskundigenpraktijk Meander iedere maand een informatieavond over borstvoeding.
  De avond wordt verzorgd door Homecare en ZIN Kraamzorg samen. Ze geven een mooie presentatie met veel praktische informatie en beantwoorden je vragen.

  De informatieavond wordt gehouden op de praktijk in Breda of Etten Leur van 19.00-21.00 uur. Je kunt je tijdens het spreekuur opgeven of ons een mail sturen. De kosten zijn 15 euro per stel en dat betaal je met een eenmalige incasso. Geef je dus op en zet deze avond alvast in je agenda!

  De data zijn: 7 januari (Breda), 4 februari (Etten Leur), 19 maart (Breda), 23 april (Etten Leur), 27 mei (Breda), 24 juni(Etten Leur) 2019. Wil je meer weten lees er hier over.

 • 9 november, 2018 || Spiraal en eigen risico

  In 2018 mochten wij verloskundigen eindelijk spiralen plaatsen van de zorgverzekeraars. Eindelijk stonden we gelijk aan de huisarts en mochten we een factuur sturen aan alle zorgverzekeraars (behalve DSW) voor het plaatsen en verwijderen van een spiraal. Een factuur die gewoon werd betaald door de zorgverzekeraar en niet af ging van het eigen risico. Vele vrouwen vonden daardoor in 2018 massaal de weg naar onze praktijk. Niet alleen oud cliënten maar ook bevallen vrouwen van andere praktijken en zelfs jonge meiden die nooit zwanger zijn geweest en dat ook vooral de komende jaren niet willen worden vonden massaal de weg naar onze praktijk voor het plaatsen van een spiraal. Marieke heeft dit jaar dan ook heel veel spiraaltjes geplaatst!

  Echter in 2019 beslissen veel verzekeraars anders. De verloskundige mag wel plaatsen maar dan gaat het af van het eigen risico. En wat blijkt…. veel zorgverzekeraars voeren nu in 2018 ook al dit beleid ten onrechte uit.

  Heb je via ons een spiraal laten plaatsen dan viel dat in 2018 onder de basiszorg en hoefde je niet voor de plaatsing te betalen.
  Kijk even goed op je overzicht van de zorgverzekeraar. Blijkt dat de zorgverzekeraar dit toch onder je eigen risico heeft gezet dan klopt dit niet.  Neem contact op met je zorgverzekeraar om deze kosten terug te krijgen!

   

   

 • 15 oktober, 2018 || Teamuitje

  Op 26 oktober hebben wij ons praktijkuitje. We gaan onszelf dan eens lekker verwennen en samen aan teambuilding doen.
  Vanwege dit teamuitje is er dan geen hartjesspreekuur deze vrijdagmiddag. De dienst wordt tussen 14 uur en 23 uur overgenomen door Marscha Leinweber, Marscha is een ervaren verloskundige die bij verschillende praktijken in Breda waarneemt.
  Voor dringende vragen en bevallingen is Marscha te bereiken op ons bekende telefoonnummer. We schakelen dan de telefoon naar haar door. We hopen dat jullie er zo min mogelijk last van ondervinden.

 • 30 september, 2018 || BABY MASSAGE

  Heeft jou kind moeite met in slaap komen? Voelt je kind onrustig? Moeite met prikkels te verwerken? Darmkrampjes? Wil je een rustmoment voor jou en je kind? Wil je een luisterend oor voor jou verhaal hoe je het ouderschap ervaart? Babymassage is een krachtige manier om je kind te laten ontspannen en het werkt helend.

  Ik geef een waardevolle babymassage cursus van 4 weken. Voor ouder en kind. Voor een kleine groep van 4 deelnemers. Voor wie? Voor baby’ s vanaf 6 weken t/m 9 maanden samen met mama of papa.
  De cursus bestaat uit een ochtendwandeling naar het Valkenbergpark maken. Tijdens de wandeling kunnen we kennis maken met elkaar en er zit een stukje mindfullwandeling bij. We lopen ongeveer 15 a 20 min. Daarna wandelen we terug naar de praktijkruimte. De Shantala Babymassage van ongeveer 15 a 20 min. Een rustmoment voor jou en je baby.
  Na afloop thee, koffie en gezonde lekkers. Op de laatste cursus dag ontvang je een leuke tas met een potje massageolie van Weleda en de massagetechnieken, zodat je deze thuis ook kunt toepassen.

  Bijdrage voor deze waardevolle 4 wekelijkse babymassagecursus is 97,- Euro. De cursusdagen zijn op:
  Vrijdag 26 oktober, Vrijdag 2 november, Vrijdag 9 november, Vrijdag 16 november, Van 9.30 – 11 uur. Aan de Seeligsingel 2.
  Mocht de datum je niet uitkomen en wil je liever een privé cursus? Dat kan ook! In een privé cursus kom ik bij je thuis. De groepscursus is elke vrijdag.

  Rebecca Walgers

   

 • 25 september, 2018 || GEEN HARTJESSPREEKUUR 26 OKTOBER

  Op 26 oktober hebben wij ons jaarlijkse praktijkuitje gepland staan!

  Wat we gaan doen is nog even een verrassing. Femke is druk bezig geweest wat leuks te regelen voor het complete team.
  Op 26 oktober is er spreekuur tot 14.00 uur en hierna gaan we aan teambuilding doen! Er is dus op die dag geen hartjesspreekuur. De dienst wordt vanaf 14 uur even overgedragen aan Marscha Leinweber, een ervaren verloskundige uit de regio Breda. Op de Facebookpagina van de praktijk zie je binnenkort wat we hebben gedaan.

  Wij hebben er zin in!