home > Actueel
Featured Page / Article Image

AL HET NIEUWS VAN MEANDER

 • 15 september, 2019 || KINKHOEST VACCINATIE

  Het RIVM en VWS willen dat de maternale kinkhoestvaccinaties vanaf half december 2019 vanuit het RijksVaccinatieProgramma uitgevoerd worden (zwangeren krijgen het vanaf dan gratis aangeboden); wij gaan er vooralsnog van uit dat deze deadline gehaald wordt.

  Tot die tijd kunnen zwangeren de maternale kinkhoestvaccinatie tegen eigen vergoeding verkrijgen bij de GGD.

  Daarnaast is vanaf heden het advies om te vaccineren tussen de 22 en 32 weken zwangerschap. Eerst was dat advies 28 en 32 weken!

 • 4 september, 2019 || AMPHIA Nieuwbouw

  FILMPJE……

  Met ‘Hoe het bevalt…. in nieuw Amphia’ willen wij de zwangeren die straks in de nieuwbouw van het ziekenhuis gaan bevallen alvast een beeld geven van wat zij kunnen verwachten. Vooral de zwangere vrouwen en hun partners die de voorlichting nu nog op de Langendijk krijgen, maar waarvan hun baby in de nieuwbouw ter wereld komt, zijn de doelgroep van deze film. Tijdens de laatste voorlichtingsavond eind augustus kregen we er veel enthousiaste reacties op. Het is luchtig, met humor en toch ook informatief.

 • 15 augustus, 2019 || Origine geboortecentrum stopt per 1 december 2019!

  Amphia Ziekenhuis opent dit jaar de nieuwe locatie aan de Molengracht in Breda. Op de nieuwe locatie is straks ook moeder- en kindcentrum Annature gevestigd. Daar worden straks alle poliklinische bevallingen in regio Breda verricht. Op donderdag 28 en vrijdag 29 november staat de verhuizing van de oude naar de nieuwe locatie gepland. Per 1 december stopt daarom Geboortecentrum Origine met haar dienstverlening.

  Ik ben uitgerekend vóór 14 november 2019…wat nu?

  Er is voor jou niks aan de hand. In principe zul je gewoon bevallen in Geboortecentrum Origine. Nog niet aangemeld voor een veilige en ontspannen bevalling? Klik dan hier [aanmeldformulier].

  Ik ben uitgerekend ná 19 december 2019…wat nu?

  Je gaat sowieso niet meer bij Geboortecentrum Origine bevallen. Bij een gezond verlopen zwangerschap kun je vanaf week 37 van je zwangerschap straks bevallen bij moeder- en kindcentrum Annature. Je hoeft je niet aan te melden bij Annature. Je verloskundige vertelt je meer over het bevallen op de nieuwe locatie. Al ingeschreven bij Origine? Afmelden is niet nodig.

  Ik ben uitgerekend tussen 14 november en 19 december 2019…wat nu?

  Het is nog niet bekend waar je zult bevallen straks. Komt je baby voor 28 november? Dan beval je in principe bij Geboortecentrum Origine. Nog niet ingeschreven? Dat kan hier [aanmeldformulier]. Komt je kindje na 29 november? Dan beval je op de nieuwe locatie van Annature aan de Molengracht. Aanmelden is niet nodig. Word je baby op 28 of 29 november geboren? Je verloskundige vertelt je dan op welke locatie jij zult bevallen. Origine, Annature en alle verloskundigen staan rond de verhuisdagen in nauw contact met elkaar.

  Vragen?

  Je mag ons altijd bellen en mailen via 088 – 123 99 99 of info@geboortecentrumorigine.nl. Voor nieuws over de nieuwbouw kijk je hier [https://www.amphia.nl/over-ons/nieuwbouw]. Alle verloskundigen in regio Breda zijn eveneens goed op de hoogte en kunnen je ook meer vertellen.

 • 6 augustus, 2019 || Borstvoedingsavonden 2e helft 2019

  Het geven van borstvoeding is een mooi natuurlijk proces, toch leer je het pas echt als de baby eenmaal geboren is.

  Onze ervaring leert dat veel vrouwen het fijn vinden zich al tijdens de zwangerschap voor te bereiden op de borstvoedingsperiode.

  Daarom willen we aanstaande ouders uitnodigen zich te laten informeren over borstvoeding.
  Wij organiseren iedere maand een informatieavond over borstvoeding.
  De avond wordt verzorgd door Femke en Monique. Ze geven een mooie presentatie met veel praktische informatie en beantwoorden je vragen.

  De informatieavond wordt gehouden op de praktijk in Breda of Etten Leur van 19.00-21.00 uur. Je kunt je tijdens het spreekuur opgeven of ons een mail sturen. De kosten zijn 20 euro per stel en dat betaal je met een tikkie. Geef je dus op en zet deze avond alvast in je agenda!

  Locatie Breda:
  3 september 19.00 uur
  10 Oktober 19.00 uur

  Locatie Etten Leur:
  11 september 19.00 uur
  15 oktober 19.00 uur

 • 15 juni, 2019 || Mijn amphia App

  Maak je al gebruik van de mijnAmphia app?Als patiënt kun je gebruik maken van de MyChart app, met dezelfde…

  Geplaatst door Amphia op Maandag 27 mei 2019

 • 14 juni, 2019 || Vacature tijdelijke assistente

  Help! Wij hebben tijdelijk wat extra handjes nodig…

  Als je bij een verloskundigenpraktijk werkt, dan kan het zomaar gebeuren dat je zelf ook besmet wordt met het virus. En zo kon het gebeuren dat een van onze assistentes nu ook zwanger is.

  Voor het opvangen van haar verlof zijn we op zoek naar een tijdelijke kracht. Wij zoeken een assistente voor de periode van 12 juli tot en met 14 oktober. Van 22-7 tot 7-8 gaat het om vijf dagen per week. De rest van de periode een tot twee dagen per week.

  Ervaring als doktersassistente of ervaring in de zorg is een pre. Durf jij het aan? Stuur ons een mailtje!

   

 • 8 juni, 2019 || Zuidelijke rondweg is afgesloten!

  Vanaf 15 juni tot 19 augustus is de zuidelijke rondweg afgesloten!

  De zuidelijke rondweg wordt in twee fases afgesloten. De afsluiting voor beide fases is tussen de Claudius Prinsenlaan en de Graaf Hendrik III laan.

  Fase 1: de richting van de A27 naar de A16 afgesloten voor het verkeer van 15 juni tot en met 12 juli. De omgekeerde route dus van de A16 naar de A27 wordt afgesloten van 12 juli tot en met 18 augustus. Dit is fase 2.

  19 augustus zijn alle werkzaamheden gereed.

 • 25 mei, 2019 || Student verloskundige Eva

  Hoi allemaal,

  Ik ben Eva Vermeeren, 19 jaar, en ik ben eerstejaars studente verloskunde aan de Academie Verloskunde in Maastricht. Ik kom in de praktijk Meander stage lopen van 27 mei tot en met 28 juni. Jullie kunnen mij tegen komen tijdens de spreekuren, de bevalling, kraamvisites en nacontroles.

  Ik heb er heel veel zin in, hopelijk tot snel!

  Liefs Eva

 • 22 mei, 2019 || Roos komt terug!

  Roos van Tilborg komt vanaf 31 mei weer terug! Heel wat mensen zullen haar nog kennen. Roos is waarnemend verloskundige en heeft vorig jaar ook het verlof van Femke en de vakanties voor ons gewerkt.

  Ook dit jaar komt ze ons weer ondersteunen tijdens de vakantieperiode want vanaf juni gaan we op rij allemaal van onze vakantie genieten! Roos heeft heel veel zin om weer aan het werk te gaan. En dat snappen wij wel:-) Ze heeft namelijk 6 maanden door Zuid America rondgetrokken met een backpack. Maar wat is er nu mooier dan baby’s op de wereld helpen begeleiden…..

 • 7 mei, 2019 || Hypnobirthing info avond 11 juli

  Ben je zwanger en overweeg je om samen met je partner de zwangerschapscursus HypnoBirthing® te volgen, zodat jullie je ook kunnen voorbereiden op een ontspannen, comfortabele en liefdevolle bevalling?
  Of zijn jullie je nog aan het oriënteren en willen jullie meer informatie? Je bent, met of zonder partner, van harte welkom op de gratis informatieavond! Datum: donderdag 11 juli vanaf 19.15 uur (start 19.30) rond 21.00 ronden we weer af.

  Je krijgt informatie over HypnoBirthing en over de cursus, we doen een ontspanningsoefening en bekijken een filmpje van een HypnoBirthing geboorte.

  Gratis informatieavond 11 juli 2019

 • 26 april, 2019 || Kraampakket over? Doneer hem aan Kleurrijk Leven!

  Heb jij spullen uit je kraampakket over en weet je niet wat je er mee moet doen? Wij zamelen ze in voor Kleurrijk Leven.
  In Suriname kunnen ze deze spullen heel goed gebruiken. Je kunt ze aan ons meegeven of op de praktijk afgeven bij je nacontrole.

   

   

 • 2 april, 2019 || EHBO cursus voor Baby en Kind

  Weet jij wat je moet doen als je kind van de trap valt, je baby stikt in een stukje speelgoed, je kindje hete thee over zich heen krijgt of een slok schoonmaakmiddel heeft gedronken? Geen tijd om dit op te zoeken! Je moet in dat geval vaak gelijk handelen. Maar wat is goed handelen?

  Om het ouders nog makkelijker te maken bieden we een EHBO cursus voor kinderen aan op 18 juni in onze eigen praktijk in Breda. (8 oktober volgt er een cursus in Etten Leur op de praktijk). Tijdens deze praktijksessie die start om 18.00 oefen je zelf reanimatie, een AED gebruiken, verband aanleggen, hoe om te gaan met een slachtoffer buiten bewustzijn en wat te doen bij verstikking of verslikken. Zo oefen je voldoende om zelfvertrouwen te krijgen in het omgaan met ernstigere situaties, zoals een hartaanval, een verstikking of een shock. Iedere ouder zou zo’n cursus moeten volgen. Het kost maar één avond/middag en wellicht (hopelijk niet) ben je er de rest van je leven dankbaar voor dat je het hebt gevolgd! Bekijk informatie over de cursus, de recensies en vergoedingen via de website van LIVIS. Aanmelden kan met de kortingscode: Z09B-9K8G via de link: https://livis.nl/actiecode/

  De totale kosten bedragen 94,95 euro per persoon en worden vaak geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar vergoed. Wanneer je de cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ met een positief resultaat hebt afgerond, ontvang je het digitaal certificaat erkend door het Oranje Kruis.

 • 21 maart, 2019 || INLOOP MIDDAG 24 april

  Op 24 april is er weer een inloop middag tussen 14 – 16 uur bij ons in Verloskundigenpraktijk Meander te Breda.
   
   
  Wil je meer weten over het dragen van je baby of peuter? Ben je benieuwd naar het knopen van een draagdoek en hoe je dat goed kan leren? Wil je eens bekijken welke ergonomische draagzakken er zijn en wat bij jullie past?
   
  Heb je interesse in een cursus babymassage en wil je weten wat de voordelen zijn van het masseren van je baby en vanaf wanneer je je kindje kunt masseren?
  Sara Annaert en Rebecca Walgers zitten voor je klaar bij ons op de praktijk in Breda om al je vragen te beantwoorden. Kom dus gerust binnenlopen! Ben je geen client bij ons geweest dan ben je ook van harte welkom!

   

 • 15 maart, 2019 || Natuurlijk Consultatiebureau Breda

  Het consultatiebureau neemt na de kraamperiode de zorg van ons en de kraamverzorgster over. Het consultatiebureau uit jullie regio neemt hierna binnen één a twee weken contact met jullie op voor een huisbezoek. Dit huisbezoek brengen ze alleen na de geboorte van je eerste baby. De aanmelding bij het consultatiebureau verloopt automatisch via de gemeente en de indeling gaat op postcode.

  Woon je in Breda en wil je liever gebruik maken van het Natuurlijk Consultatiebureau dan kun je jezelf daar aanmelden. Het Natuurlijk consultatiebureau sluit aan bij de wens van ouders om vanuit een holistische visie naar het kind/gezin te kijken. Daarnaast geven we complementaire (aanvullende) adviezen en gaan we in gesprek met ouders over complementaire zorg aan gezonde kinderen als zij dit wensen. Het uitgangspunt blijft het basispakket jeugdgezondheidszorg en het Natuurlijk Consultatiebureau is een onderdeel van het regulier consultatiebureau.

 • 4 maart, 2019 || ZIKA virus

  Het Zika virus is de afgelopen tijd niet veel in het nieuws geweest maar toch blijken er recent wat uitbraken her en der te zijn. Half oktober 2018 maakte de WHO bekend te stoppen met het bijhouden van haar landenoverzicht en classificatie van landen waar  zikavirus voorkomt.  Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering houdt per land bij waar mensen een verhoogd risico lopen op besmetting met het zikavirus. Toch blijkt dit niet altijd heel duidelijk voor zwangeren.

  Om wat duidelijkheid te krijgen verwijzen we naar de GGD west Brabant voor actueel reisadvies. Daar kun je ook muggenlotion met deet kopen of bijvoorbeeld een klamboe tegen de muggen.

  Ga je binnenkort je vakantie plannen naar het buitenland of wil je nu al meer weten over dit virus, de besmetting maar ook de ziekteverschijnselen? Het RIVM geeft de meest up to date informatie over het Zika virus. Kom je van vakantie terug uit een land waar het zika virus voorkomt dan kunnen we jullie laten testen via het Amphia ziekenhuis.

 • 27 februari, 2019 || Geboortefotografie

  De geboorte van jullie kindje is een uniek moment in jullie leven. Het is een eenmalige gebeurtenis die zo vervuld is van emoties dat je er soms veel weer van vergeet. Hoe fijn is het dan als ik dit geboorteproces voor jullie kan vereeuwigen? Dat je als vader niet zelf hoeft te gaan fotograferen als je liever je vrouw ondersteunt of aangewezen bent op een huis-tuin-en-keukencamera. Ik laat het ongepolijste schijnen, door het bevallingsproces vanuit een fotografisch standpunt weer te geven. Jullie zien de bevalling terug zoals deze voor jullie was; intiem, krachtig, eerlijk, emotioneel en daarom ongelofelijk mooi. Maar ook details die jullie wellicht ontschoten zijn.

  Mocht je overwegen je bevalling zo te willen vastleggen neem dan gerust contact op met Eva Thomassen, geboortefotografe in onze regio.

 • 22 februari, 2019 || Baby massage

  Via Rebecca Walgers bieden wij Babymassage aan in groepsvorm of individueel.
  – Wil jij een moment samen met je kleine wonder?
  – Heb je behoefte om op een andere manier contact te maken?
  – Samen ontspannen?
  – Vanuit gevoel en intuitie masseren?
  – Behoefte om ervaringen te delen met andere ouders?

  De groepscursus voor een kleine groep van max 4 ouder samen met je baby. Tijdens de les is er uiteraard mogelijkheden om te verschonen en te voeden. Wil je liever aan thuis en een 1op1 moment? Dat kan ook.

  Vrijdagen: 22 maart, 29 maart, 5 april, van 13 tot ongeveer 14.30 uur.
  In totaal 3 lessen voor een groep van 4 ouders samen met je baby.
  Voor 3 lessen inclusief thee en gezonde lekkers en de handout van de massage technieken 87,- Euro

  Aanmelden of vragen via: www.rebeccawalgers.nl

 • 11 februari, 2019 || Cordring

  Ken je de Cordring al?

  Dat is een klein elastiekje dat om de navelstreng gaat. Deze is veel fijner dan zo’n grote navelklem die in de buik drukt en hygiënischer dan de ouderwetse navelveter. Het aanbrengen gaat heel gemakkelijk.

  Voor iedereen die graag de cordring wil gebruiken…. We hebben ze op de praktijk te koop voor 2 euro.
  Je kan ze meenemen voor zowel thuis als in Origine of de verloskamers.

 • 31 januari, 2019 || Haptonomie in Breda

  Sinds kort is er nu ook haptonomische zwangerschaps begeleiding in Breda!
  Eerder was er geen aanbod dus wij zijn heel blij dat deze vorm van begeleiding in Breda is gestart.

  Samen met je partner start je rond een week of 20 van je zwangerschap met de individuele sessies samen met een haptonoom.
  Er is volop ruimte om de zwangerschap en alles wat daarbij komt kijken samen te beleven. En als je een aanvullende verzekering hebt dan krijg je ook gewoon een vergoeding.

  Wil je meer weten neem dan een kijkje op de site van Marlijn van Dalen! 

 • 12 januari, 2019 || Vaccinatie voorlichting

  Er zijn veel tegengestelde berichten, uit o.a.de media, waardoor het voor ouders soms lastig kan
  zijn om tot een keuze te komen met betrekking tot het vaccineren van hun kind.

  Deze voorlichtingsmiddag is bedoeld voor (aanstaande) ouders die meer willen weten over het Rijksvaccinatieprogramma en vragen of twijfels over vaccinaties hebben zodat ze weloverwogen een keuze kunnen maken.

  Flyer vaccinatie voorlichting 2019