home > Actueel
Featured Page / Article Image

AL HET NIEUWS VAN MEANDER

 • 11 februari, 2019 || Cordring

  Ken je de Cordring al?

  Dat is een klein elastiekje dat om de navelstreng gaat. Deze is veel fijner dan zo’n grote navelklem die in de buik drukt en hygiënischer dan de ouderwetse navelveter. Het aanbrengen gaat heel gemakkelijk.

  Voor iedereen die graag de cordring wil gebruiken…. We hebben ze op de praktijk te koop voor 2 euro.
  Je kan ze meenemen voor zowel thuis als in Origine of de verloskamers.

 • 31 januari, 2019 || Haptonomie in Breda

  Sinds kort is er nu ook haptonomische zwangerschaps begeleiding in Breda!
  Eerder was er geen aanbod dus wij zijn heel blij dat deze vorm van begeleiding in Breda is gestart.

  Samen met je partner start je rond een week of 20 van je zwangerschap met de individuele sessies samen met een haptonoom.
  Er is volop ruimte om de zwangerschap en alles wat daarbij komt kijken samen te beleven. En als je een aanvullende verzekering hebt dan krijg je ook gewoon een vergoeding.

  Wil je meer weten neem dan een kijkje op de site van Marlijn van Dalen! 

 • 12 januari, 2019 || Vaccinatie voorlichting

  Er zijn veel tegengestelde berichten, uit o.a.de media, waardoor het voor ouders soms lastig kan
  zijn om tot een keuze te komen met betrekking tot het vaccineren van hun kind.

  Deze voorlichtingsmiddag is bedoeld voor (aanstaande) ouders die meer willen weten over het Rijksvaccinatieprogramma en vragen of twijfels over vaccinaties hebben zodat ze weloverwogen een keuze kunnen maken.

  Flyer vaccinatie voorlichting 2019

 • 10 december, 2018 || DE RECHTEN VAN EEN ZWANGERE WERKNEMER

  Afgelopen dagen waren er weer veel zwangeren die behoorlijk wat uren werken maar door de zwangerschap dit eigenlijk niet kunnen volhouden. Ze hebben bekkenklachten, veel harde buiken door hun actieve baan. Soms slapen ze slecht en zijn niet fit en maken daardoor soms zelfs foutjes tijdens hun werk.
   
  Wist je dat zwangeren extra rechten hebben tijdens hun werk? Zo mag je 1/8 van je werktijd gebruiken voor een extra pauze! Lees er meer over op de site van de RijksoverheidAls je klachten of je ziekte verband houden met de zwangerschap meld dit dan bij je werkgever. Je werkgever kan dan een Ziektewetuitkering aanvragen bij het UWV om vervanging te betalen. Jij behoudt dan gewoon je salaris.
   
 • 8 december, 2018 || Nieuwe Annature website

  De vernieuwde website van Annature is in de lucht. De site geeft antwoord op vragen die onder zwangeren in de regio Breda leven. Hij blijft in ontwikkeling! Neem dus snel eens een kijkje op de nieuwe Annature site !

  Wist je dat Annature een organisatie is waarbij verloskundigen, gynaecologen, Amphia en echocentrum Focus samenwerken?

  Wist je dat het doel van Annature is het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor aanstaande ouders en hun baby?

  Annature staat voor: Care naar smaak, Cure op maat, dat is de essentie van het integrale geboortezorgconcept in Breda en omstreken. Door intensievere samenwerking tussen verloskundigen, gynaecologen, ziekenhuis en kraamzorgorganisaties krijgen aanstaande ouders en hun baby optimale zorg. Dichtbij huis waar het kan en goed begeleid in het ziekenhuis waar dat moet. Annature coördineert als één organisatie de zorg aan de zwangere en haar partner zowel buiten als binnen het ziekenhuis. Dat betekent dat de vertrouwde verloskundige praktijken in Breda e.o. gewoon blijven bestaan. De zorg binnen Annature wordt kleinschalig georganiseerd zodat de zwangere en haar partner een vertrouwd team om zich heen heeft in deze belangrijke levensfase.

  De naam Annature staat voor Moeder Natuur. Anna staat ook voor lieflijk, waarbij de relatie met zorgzaamheid en geborgenheid snel is gelegd. Het zijn twee typische kenmerken van de integrale geboortezorg die in Breda en omstreken vanaf 2017 geboden wordt.

 • 7 december, 2018 || Contracten met alle verzekeringen

  De laatste paar dagen krijgen we veel mails van cliënten die hun zorgverzekering kritisch bekijken en mogelijk willen wisselen van zorgverzekering of aanvullende verzekering. Ze zoeken dan of die zorgverzekering een contract met Meander heeft.

  Wij zijn aangesloten bij Annature die staat voor integrale zorg, wat betekend dat gynaecologen, verloskundigen en het ziekenhuis samenwerken in zorg en ook samen declareren. Annature gaat de contracten aan met alle zorgverzekeraars. Wij declareren op onze beurt weer bij Annature.

  Wij hebben daarnaast ook los met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten omdat er soms mensen zijn die verhuizen naar een andere regio of een ander ziekenhuis en die heeft weer zijn eigen integrale zorgcontracten. Dan declareren wij buiten Annature om. Die contracten zijn allemaal de laatste maand pas getekend en het is daardoor mogelijk dat dit nog niet allemaal juist verwerkt is bij de zorgverzekeraar.
  Wij verzekeren je dat de zorg die Meander en Annature geeft voor cliënten vergoed wordt!
  Kijk dus kritisch naar je zorgverzekering wat betreft andere zorg dan verloskundige zorg want verloskundige zorg valt in de basisverzekering en valt dus ook nooit onder je eigen risico. Je krijgt op onze verloskundige zorg altijd een volledige vergoeding.
  Wel is er veel verschil in aanvullende verzekeringen t.a.v. kraamzorg en bevallen in Origine geboortecentrum.
  Mocht je vragen hebben dan horen wij het graag.
  Groet Marieke, Femke en Arzola
 • 29 november, 2018 || Borstvoedingscursus 2019

  Het geven van borstvoeding is een mooi natuurlijk proces, toch leer je het pas echt als de baby eenmaal geboren is.

  Onze ervaring leert dat veel vrouwen het fijn vinden zich al tijdens de zwangerschap voor te bereiden op de borstvoedingsperiode.

  Daarom willen we aanstaande ouders uitnodigen zich te laten informeren over borstvoeding.
  Wij organiseren als Verloskundigenpraktijk Meander iedere maand een informatieavond over borstvoeding.
  De avond wordt verzorgd door Homecare en ZIN Kraamzorg samen. Ze geven een mooie presentatie met veel praktische informatie en beantwoorden je vragen.

  De informatieavond wordt gehouden op de praktijk in Breda of Etten Leur van 19.00-21.00 uur. Je kunt je tijdens het spreekuur opgeven of ons een mail sturen. De kosten zijn 15 euro per stel en dat betaal je met een eenmalige incasso. Geef je dus op en zet deze avond alvast in je agenda!

  De data zijn: 7 januari (Breda), 4 februari (Etten Leur), 19 maart (Breda), 23 april (Etten Leur), 27 mei (Breda), 1 juli(Etten Leur) 2019. Wil je meer weten lees er hier over.

 • 9 november, 2018 || Spiraal en eigen risico

  In 2018 mochten wij verloskundigen eindelijk spiralen plaatsen van de zorgverzekeraars. Eindelijk stonden we gelijk aan de huisarts en mochten we een factuur sturen aan alle zorgverzekeraars (behalve DSW) voor het plaatsen en verwijderen van een spiraal. Een factuur die gewoon werd betaald door de zorgverzekeraar en niet af ging van het eigen risico. Vele vrouwen vonden daardoor in 2018 massaal de weg naar onze praktijk. Niet alleen oud cliënten maar ook bevallen vrouwen van andere praktijken en zelfs jonge meiden die nooit zwanger zijn geweest en dat ook vooral de komende jaren niet willen worden vonden massaal de weg naar onze praktijk voor het plaatsen van een spiraal. Marieke heeft dit jaar dan ook heel veel spiraaltjes geplaatst!

  Echter in 2019 beslissen veel verzekeraars anders. De verloskundige mag wel plaatsen maar dan gaat het af van het eigen risico. En wat blijkt…. veel zorgverzekeraars voeren nu in 2018 ook al dit beleid ten onrechte uit.

  Heb je via ons een spiraal laten plaatsen dan viel dat in 2018 onder de basiszorg en hoefde je niet voor de plaatsing te betalen.
  Kijk even goed op je overzicht van de zorgverzekeraar. Blijkt dat de zorgverzekeraar dit toch onder je eigen risico heeft gezet dan klopt dit niet.  Neem contact op met je zorgverzekeraar om deze kosten terug te krijgen!

   

   

 • 15 oktober, 2018 || Teamuitje

  Op 26 oktober hebben wij ons praktijkuitje. We gaan onszelf dan eens lekker verwennen en samen aan teambuilding doen.
  Vanwege dit teamuitje is er dan geen hartjesspreekuur deze vrijdagmiddag. De dienst wordt tussen 14 uur en 23 uur overgenomen door Marscha Leinweber, Marscha is een ervaren verloskundige die bij verschillende praktijken in Breda waarneemt.
  Voor dringende vragen en bevallingen is Marscha te bereiken op ons bekende telefoonnummer. We schakelen dan de telefoon naar haar door. We hopen dat jullie er zo min mogelijk last van ondervinden.

 • 30 september, 2018 || BABY MASSAGE

  Heeft jou kind moeite met in slaap komen? Voelt je kind onrustig? Moeite met prikkels te verwerken? Darmkrampjes? Wil je een rustmoment voor jou en je kind? Wil je een luisterend oor voor jou verhaal hoe je het ouderschap ervaart? Babymassage is een krachtige manier om je kind te laten ontspannen en het werkt helend.

  Ik geef een waardevolle babymassage cursus van 4 weken. Voor ouder en kind. Voor een kleine groep van 4 deelnemers. Voor wie? Voor baby’ s vanaf 6 weken t/m 9 maanden samen met mama of papa.
  De cursus bestaat uit een ochtendwandeling naar het Valkenbergpark maken. Tijdens de wandeling kunnen we kennis maken met elkaar en er zit een stukje mindfullwandeling bij. We lopen ongeveer 15 a 20 min. Daarna wandelen we terug naar de praktijkruimte. De Shantala Babymassage van ongeveer 15 a 20 min. Een rustmoment voor jou en je baby.
  Na afloop thee, koffie en gezonde lekkers. Op de laatste cursus dag ontvang je een leuke tas met een potje massageolie van Weleda en de massagetechnieken, zodat je deze thuis ook kunt toepassen.

  Bijdrage voor deze waardevolle 4 wekelijkse babymassagecursus is 97,- Euro. De cursusdagen zijn op:
  Vrijdag 26 oktober, Vrijdag 2 november, Vrijdag 9 november, Vrijdag 16 november, Van 9.30 – 11 uur. Aan de Seeligsingel 2.
  Mocht de datum je niet uitkomen en wil je liever een privé cursus? Dat kan ook! In een privé cursus kom ik bij je thuis. De groepscursus is elke vrijdag.

  Rebecca Walgers

   

 • 25 september, 2018 || GEEN HARTJESSPREEKUUR 26 OKTOBER

  Op 26 oktober hebben wij ons jaarlijkse praktijkuitje gepland staan!

  Wat we gaan doen is nog even een verrassing. Femke is druk bezig geweest wat leuks te regelen voor het complete team.
  Op 26 oktober is er spreekuur tot 14.00 uur en hierna gaan we aan teambuilding doen! Er is dus op die dag geen hartjesspreekuur. De dienst wordt vanaf 14 uur even overgedragen aan Marscha Leinweber, een ervaren verloskundige uit de regio Breda. Op de Facebookpagina van de praktijk zie je binnenkort wat we hebben gedaan.

  Wij hebben er zin in!

 • 21 september, 2018 || INLOOP MIDDAG 24 OKTOBER

  Op 24 oktober is er weer een inloop middag tussen 14 – 16 uur bij ons in Verloskundigenpraktijk Meander te Breda.
   
  Deze keer met een draagdoek consulente (Sarah Annaert), wasbare luier consulente (Marsha Leinweber) en babymassage docente (Rebecca Walgers).
   
  Wil je meer weten over het dragen van je baby of peuter? Ben je benieuwd naar het knopen van een draagdoek en hoe je dat goed kan leren? Wil je eens bekijken welke ergonomische draagzakken er zijn en wat bij jullie past?
   
  Of wil je meer informatie over wasbare luiers? Wil je ze bekijken en voelen? Of zijn jullie je aan het oriënteren naar een goed alternatief voor de wegwerpluiers?
   
  Heb je interesse in een cursus babymassage en wil je weten wat de voordelen zijn van het masseren van je baby en vanaf wanneer je je kindje kunt masseren?
   
  Sara Annaert, Marsha Leinweber en Rebecca Walgers zitten voor je klaar bij ons op de praktijk in Breda om al je vragen te beantwoorden. Kom dus gerust binnenlopen!

 • 3 september, 2018 || EHBO bij baby’s en kinderen 20 november 2018

  Weet jij wat je moet doen als je kind van de trap valt, je baby stikt in een stukje speelgoed, je kindje hete thee over zich heen krijgt of een slok schoonmaakmiddel heeft gedronken? Geen tijd om dit op te zoeken! Je moet in dat geval vaak gelijk handelen. Maar wat is goed handelen?

  Om het ouders nog makkelijker te maken bieden we een EHBO cursus voor kinderen aan op 20 november in onze eigen praktijk. Tijdens deze praktijksessie die start om 18.30 oefen je zelf reanimatie, een AED gebruiken, verband aanleggen, hoe om te gaan met een slachtoffer buiten bewustzijn en wat te doen bij verstikking of verslikken. Zo oefen je voldoende om zelfvertrouwen te krijgen in het omgaan met ernstigere situaties, zoals een hartaanval, een verstikking of een shock. Iedere ouder zou zo’n cursus moeten volgen. Het kost maar één avond/middag en wellicht (hopelijk niet) ben je er de rest van je leven dankbaar voor dat je het hebt gevolgd! Bekijk informatie over de cursus, de recensies en vergoedingen via de website van LIVIS.

  De totale kosten bedragen 99,95 euro per persoon en worden vaak geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar vergoed. Boek je via de link dan krijg je 5 euro korting op de cursus. Wanneer je de cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ met een positief resultaat hebt afgerond, ontvang je het digitaal certificaat erkend door het Nederlandse Rode Kruis. Met het EHBO certificaat van Het Nederlandse Rode Kruis kunt u ook aan de slag als Gastouder.
  Wij bieden deze cursus in het voor en najaar aan.

 • 26 augustus, 2018 || Nieuwe assistentes

  Net na de vakantie zijn er twee nieuwe assistentes bij ons in de praktijk gestart. We stellen ze graag aan je voor!

  Tessa en Sanne werken beiden 2-3 ochtenden in de week. Je krijgt ze aan de telefoon als je belt voor het maken of verzetten van afspraken of voor je vragen. Voor spoedvragen of klachten zal ze je vaak doorschakelen naar een van de verloskundigen.
  Tessa is oud cliënt van ons en heeft zelf ook net een kleintje. Daarnaast heeft ze een jaar verloskunde gestudeerd dus kan ook wat verloskundige vragen beantwoorden. Sanne heeft jarenlang met zwangeren gewerkt op de triage afdeling van het Amphia ziekenhuis. Beiden hebben ze dus al wat ervaring. Nu is werken in een verloskundepraktijk natuurlijk wel wat anders maar ze hebben er beiden veel zin in!

  We zijn heel blij met onze nieuwe assistentes en Tessa en Sanne hebben er helemaal zin in!

  Welkom Tessa en Sanne!

               

  Tessa                                                               Sanne

 • 15 augustus, 2018 || Acupunctuur

  Acupuncturiste Stefanie de Jong – Elst, van Praktijk Loagong gaat verhuizen en uitbreiden!
  Stefanie komt vanaf 1 oktober op maandagen in onze praktijk in Etten Leur. Ze heeft dan onze spreekkamer tot haar beschikking.

  We hadden al een fijne samenwerking met Stefanie. Wij sturen namelijk regelmatig zwangeren met klachten als misselijkheid en weinig energie naar Stefanie toe. Ook als mensen ver overtijd gaan kan ze wat voor zwangeren betekenen. En zelfs bij miskramen geeft ze steun!

  Nu is ze dus nog makkelijker bereikbaar voor zwangeren.
  Wil je meer informatie of een afspraak? Kijk eens op haar site www.praktijklaogong.nl.

 • 28 juli, 2018 || Zorgkaart Nederland

  Lieve zwangeren en partners,

  Willen jullie een waardering achter laten op Zorgkaart Nederland?

  Je zou ons er erg mee helpen omdat toekomstige mama’s kunnen zien wat wij doen, hoe we dat doen en hoe tevreden anderen met ons waren. Je kunt kiezen voor de lokatie Etten Leur of Breda.

  Alvast bedankt voor jullie moeite!

  Groet Marieke, Femke en Arzola.

 • 18 juli, 2018 || Kinkhoestvaccinatie en zwangerschap.

  Het advies om de zwangere rond de 28-35 weken zwangerschap in te enten tegen kinkhoest ligt er al vanaf 2015. Die vaccinatie van de zwangere vrouw zou nodig zijn om de baby de eerste maanden na de geboorte te beschermen tegen kinkhoest. Baby’s zijn dan het meest kwetsbaar. Toch hoorde je van zowel verloskundigen als gynaecologen maar ook van huisartsen niks over dit advies. Vanaf 2019 wordt de kinkhoestvaccinatie opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma en is het niet meer voor eigen rekening.

  In deze link van het RIVM kun je meer over kinkhoest en pasgeboren baby’s lezen. Ook liggen er vanaf 1 juli flyers met meer informatie op het bureau in de spreekkamers en hangt er een grote RIVM poster in onze wachtkamer. Wil je een kinkhoestvaccinatie dan kun je een consult aanvragen bij je huisarts of de GGD. De kosten zijn rond de 40-50 euro. 
   
 • 30 juni, 2018 || Borstvoedingsavonden 2e helft 2018

  Het geven van borstvoeding is een mooi natuurlijk proces, toch leer je het pas echt als de baby eenmaal geboren is.

  Onze ervaring leert dat veel vrouwen het fijn vinden zich al tijdens de zwangerschap voor te bereiden op de borstvoedingsperiode.

  Daarom willen we aanstaande ouders uitnodigen zich te laten informeren over borstvoeding.
  Wij organiseren als Verloskundigenpraktijk Meander iedere maand een informatieavond over borstvoeding.
  De avond wordt verzorgd door Homecare en ZIN Kraamzorg samen. Ze geven een mooie presentatie met veel praktische informatie en beantwoorden je vragen.

  De informatieavond wordt gehouden op de praktijk in Breda of Etten Leur van 19.00-21.00 uur. Je kunt je tijdens het spreekuur opgeven of ons een mail sturen. De kosten zijn 15 euro per stel en dat betaal je met een eenmalige incasso. Geef je dus op en zet deze avond alvast in je agenda!

  De data zijn: 27 augustus(Breda), 3 september(Etten Leur), 1 oktober(Etten Leur), 22 oktober(Breda), 5 november(Breda), 10 december (Etten Leur) 2018. Wil je meer weten lees er hier over.

  Er komen regelmatig extra avonden bij dus hou deze in actueel in de gaten.

 • 14 juni, 2018 || Nieuwe echo op de praktijk!

  We zijn heel blij dat we weer een goed werkend echoapparaat hebben staan op de praktijk.
  En de echo is zo klein als een tablet en slaat ook gewoon foto’s op jullie usb stick op.

  Binnen nu en een paar weken komt er nog een apparaat bij die wat groter is en vast in Breda komt te staan. De kleinere komt in Etten te staan. We hebben ook al een groter scherm gekocht dat we ophangen zodat iedereen in de kamer goed kan meekijken.

  NB: Het echoapparaat gaat de komende weken gewoon mee in de tas naar alle spreekuurlocaties!

   

 • 12 juni, 2018 || Vacature praktijkassistente

  PRAKTIJK ASSISTENTE GEZOCHT!

  Verloskundigenpraktijk Meander is op zoek naar een fijne praktijkassistente die ons bij werkzaamheden kan ondersteunen.

  Wij zijn per half juli op zoek naar een praktijkassistente voor 2-5 ochtenden (3 uur per ochtend) per week.

  Ben jij die duizendpoot die een flinke portie initiatief durft te tonen en het leuk lijkt om voor ons allerlei ondersteunende taken uit te voeren? (Denk aan het beheren van onze praktijkagenda, cliënten te woord staan en hun vragen te beantwoorden, onderhouden en bevoorraden van onze praktijk en allerlei andere administratieve werkzaamheden).

  Ben jij iemand met fijne klantvriendelijke communicatieve vaardigheden, werk je graag zelfstandig, ben je flexibel, heb je goede computervaardigheden en spreek je goed de Engelse taal?

  Een absolute pré is een diploma als doktersassistente of ervaring in de medische sector èn affiniteit met de verloskunde.

  Denk jij dat je geschikt bent?

  Mail of stuur je motivatiebrief met CV voor 1 juli naar Verloskundigenpraktijk Meander en wellicht ontvang je een uitnodiging voor een gesprek.