Kinderwensspreekuur

zwanger worden

Kinderwensspreekuur

Wil je persoonlijke informatie om je zwangerschap zo goed en gezond mogelijk te beginnen? Dan kun je bij ons terecht op het kinderwensspreekuur.

Op het kinderwensspreekuur worden jullie persoonlijke omstandigheden uitgebreid besproken en kijken we naar wat er nodig is om gezond zwanger te worden. We bespreken onder andere voeding, foliumzuur, roken, alcoholgebruik, leefstijl, sporten, werk, medicijngebruik, je ziektegeschiedenis, eerdere zwangerschappen, erfelijke aandoeningen in jullie familie,  je menstruele cyclus/vruchtbaarheid en de mogelijkheid van prenatale testen in de zwangerschap. Bestaat er een risicofactor dan verwijzen wij jullie desgewenst naar je huisarts, een gynaecoloog, een diëtiste of een andere specialist. Heb je nog een spiraaltje en wil je die ook gelijk laten verwijderen? Dat kunnen we aan het einde van het kinderwens consult voor je doen. Je hoeft daarvoor dan niet meer naar je huisarts.

Afspraak maken

Ben je geïnteresseerd in het kinderwensspreekuur? Dan kun je daarvoor een afspraak maken. Het is fijn als jullie met z’n tweeën komen. De afspraak duurt ongeveer een uur. Voordat je naar het kinderwensspreekuur komt, vragen we je samen met je partner de zwangerwijzer in te vullen. Aan het einde van de vragenlijst kun je de antwoorden naar de praktijk mailen. Deze wordt gebruikt als leidraad voor het kinderwensspreekuur. Aan de hand van jullie antwoorden in deze vragenlijst maken we een inschatting van eventuele risico’s voor de zwangerschap. Die risico’s bespreken we met jullie tijdens dit spreekuur.

Kosten

Vanaf 2017 is door de zorgverzekeraars besloten dat die stellen die zich zelf aanmelden bij hun verloskundige voor een kinderwens consult, dit ook vergoed krijgen.

Onze verloskundigen

Marieke van Maaren

Verloskundige, coach en anticonceptiespecialist

"Marieke straalt rust uit en zet vrouwen in hun kracht door ze zelf de regie te laten nemen."

Arzola Nouws

Verloskundige &
Echoscopiste

"Arzola is eerlijk en liefdevol naar de zwangeren en ontzettend gedreven in haar werk. "

Janine Viskil

Verloskundige &
student begeleider

"Janine is altijd geïnteresseerd in de ander en neemt de zorg voor de zwangere heel serieus. "

Annemarieke van den Heuvel

Verloskundige &
preconceptieconsulent

"Annemarieke is heel helder in haar communicatie, zorgzaam en liefdevol naar haar zwangeren. "

Anne Luit – van Berchum

Verloskundige &
Centering begeleider

"Anne ziet altijd de positieve en mooie kwaliteiten van de ander en spreekt dat ook uit."

Translate »