zwanger worden

Zwanger worden

Zwangerschapswens?

Dan hoop je natuurlijk op een gezonde zwangerschap en een gezonde baby. Om je hierop goed voor te bereiden kun je zelf al behoorlijk veel doen!

Gezond zwanger worden

Hebben jullie de wens voor een zwangerschap? Dan kan je NU al beginnen met de meest optimale start creëren voor jullie baby, voordat je zwanger bent.  

Uit onderzoek blijkt namelijk dat de beste gezondheidsuitkomsten voor een baby al beginnen voordat de bevruchting heeft plaatsgevonden. Daarom vinden wij het belangrijk dat je vóór de zwangerschap samen stilstaat bij wat er nodig is om gezond zwanger te worden. Je kan nu al (kleine) veranderingen inzetten voor een gezonde start van het leven van jullie kindje. 

Wil je van ons persoonlijke informatie om je zwangerschap zo goed en gezond mogelijk te beginnen? Dan ben je van harte welkom op ons kinderwensspreekuur. 

Heb je een spiraal? Indien gewenst kunnen we de spiraal aan het einde van een kinderwensspreekuur voor je verwijderen. 

Kinderwensspreekuur

Tips om gezond zwanger te worden

Start met foliumzuur en vitamine D al vanaf het moment dat je probeert zwanger te worden.

Stop met alcohol, roken en drugs. Dit is niet alleen ongezond voor jou en je baby maar zorgt ervoor dat je minder snel zwanger wordt. Ook bij mannen vermindert het de vruchtbaarheid!

Eet gezond en neem voldoende vocht. Variatie is belangrijk, vooral bij groente en fruit. In de zwangerschap moet je bepaalde voedingsmiddelen laten staan of beperken. Voor recente informatie over voeding verwijzen we je naar het voedingscentrum.

Zorg voor een gezond gewicht en beweeg voldoende. Dit is beter voor je eigen gezondheid en die van je baby. Als je te zwaar of te licht bent, kun je minder vruchtbaar zijn. Een gezond gewicht heeft ook een positief effect op de vruchtbaarheid van mannen.

Laat de kattenbak door iemand anders verschonen nog voor je zwanger bent. Werk je graag in de tuin? Draag dan handschoenen tijdens het tuinieren.

 Bespreek met je ARBO arts de invloed van je werk op een zwangerschap, met name als je werkt met schadelijke stoffen of straling.

Is er een erfelijke aandoening in de familie? Laat je dan goed informeren naar de kans dat jullie kindje dit kan krijgen.

Gebruik je medicijn? Neem dan contact op met je huisarts of apotheker. Deze kan nagaan of gebruik in je zwangerschap schade kan geven.

Bovenstaande en andere adviezen kun je terugvinden in de brochure van het RIVM en komen aan bod tijdens het kinderwensspreekuur.

Gezond zwanger worden

Op de volgende websites staat veel informatie over gezond zwanger worden:

Alternatieve therapie bij het zwanger worden

Acupunctuur en fertiliteitsproblemen

Een gezonde cyclus vormt de basis voor een succesvolle zwangerschap. Wanneer zich in jouw cyclus problemen voordoen, kan dit zich uiten in fertiliteitproblemen. Met behulp van acupunctuur kan je cyclus gereguleerd worden als deze onregelmatig, te lang, te kort, afwezig of erg pijnlijk is. Daarnaast kan de doorbloeding van de baarmoeder en het baarmoederslijmvlies geoptimaliseerd worden om de kans op een succesvolle innesteling te vergroten.

Rondom Breda kun je terecht bij:

Onze verloskundigen

Marieke van Maaren

Verloskundige, coach en anticonceptiespecialist

"Marieke straalt rust uit en zet vrouwen in hun kracht door ze zelf de regie te laten nemen."

Arzola Nouws

Verloskundige &
Echoscopiste

"Arzola is eerlijk en liefdevol naar de zwangeren en ontzettend gedreven in haar werk. "

Janine Viskil

Verloskundige &
student begeleider

"Janine is altijd geïnteresseerd in de ander en neemt de zorg voor de zwangere heel serieus. "

Annemarieke van den Heuvel

Verloskundige &
preconceptieconsulent

"Annemarieke is heel helder in haar communicatie, zorgzaam en liefdevol naar haar zwangeren. "

Anne Luit – van Berchum

Verloskundige &
Centering begeleider

"Anne ziet altijd de positieve en mooie kwaliteiten van de ander en spreekt dat ook uit."

Translate »