Ons team

Leer de verloskundigen van Breda en Etten Leur alvast kennen…

Marieke van Maaren

Arzola over Marieke
Sinds 2013 is Marieke een vast gezicht binnen de praktijk. Enthousiast – innovatief en ruimdenkend zijn de eerste woorden die me te binnen schieten als ik aan Marieke denk. Met veel passie zet ze zich in voor de zorg rondom ‘onze’ zwangeren en hun partners. Vrouwen in hun kracht zetten en zelf de regie laten nemen tijdens het gehele proces rondom geboorte is waar Marieke veel energie uit haalt.
Leuk weetje: Marieke was ook de verloskundige bij de geboorte van mijn eigen dochter!
Deze duizendpoot heeft zich naast verloskunde ook nog eens gespecialiseerd in het plaatsen van spiralen, klieven van de tongriem bij de pasgeboren baby en het coachen van (toekomstige) ouders. Daarnaast verzorgt ze verschillende bijscholingen en is ze initiatiefnemer van het nieuw op te richten Vrouwencentrum in Breda. En wist je trouwens dat Marieke ook al jaren Reiki-master is en een opleiding tot NEI therapeut volgt?
Samen met haar man en 2 kids woont Marieke in Ulvenhout. Een fijne wandeling in het bos, een lekker etentje of met haar gezin op reis zijn dingen waar ze heel gelukkig van wordt. Daarnaast heeft ze nog een grote passie: Chocolade! De repen chocolade en bonbons zijn echt niet veilig als Marieke in de buurt is, maar dat nemen we haar maar niet kwalijk. Met haar verfrissende ideeën, droge humor en positieve energie is Marieke een hele fijne collega en verloskundige!

Arzola Nouws

Janine over Arzola

Arzola is vernoemd naar het gelijknamige plaatsje in het noorden van Italië: Costa d’Arzola, een land wat ook zeker haar hart heeft gestolen. Het lekkere eten, de mooie pittoreske stadjes en het fijne klimaat zijn de perfecte ingrediënten voor een heerlijke vakantie van Arzola. Samen met haar verloofde Jorgen hebben zij al veel herinneringen in dit prachtige land. Want wisten jullie dat Arzola in 2021 ten huwelijk is gevraagd op een prachtig plekje in Italië? Wie weet wordt deze mooie dag ook wel gevierd in Italië! Wij zijn voor! Het huwelijk laat nog even op zich wachten door de komst van hun dochter Cleo. Juni 2022 is Arzola thuis in bad bevallen onder begeleiding van Marieke. Ook al was het even schakelen om Arzola opeens als zwangere op het spreekuur en als moeder in de kraamtijd te zien, ook deze rol past haar perfect!
Dat de rol van verloskundige bij Arzola zou passen, dat wist ze al van jongs af aan. Inmiddels is zij ook al ruim 8 jaar verloskundige met ontzettend veel passie. Naast verloskundige, is Arzola ook gediplomeerd echoscopist. Arzola is eerlijk, liefdevol naar de zwangeren en ontzettend gedreven in haar werk. Daarnaast is gezelligheid ook zeker een passende eigenschap. Onze overdrachten aan de telefoon kunnen dan ook makkelijk driekwartier duren, want even gezellig (bij)kletsen kunnen wij als de beste.
Arzola, Jorgen en dochter Cleo wonen samen met hun hondje Lily in een prachtig gerenoveerd dorpshuis in het centrum van Etten-Leur. Want hoewel zij heel erg van de wereld ontdekken houden, zij creëren thuis ook de gezelligste momenten met een lekkere zelfgemaakte maaltijd. Een kookworkshop is zeker iets waar je Arzola blij mee maakt. Kortom, van alle markten thuis!
Lieve Arzola, je bent een super verloskundige en een hele fijne collega!

Janine Viskil – Voordendag

Marieke over Janine…

Als Janine ergens binnenkomt dan fleurt gelijk de hele kamer op. Met haar lach en haar vrolijkheid, haar enthousiasme en haar zorgzaamheid is ze ook nog eens een hele fijne collega.
Janine is altijd geïnteresseerd in de ander en neemt de zorg voor haar zwangeren heel serieus. 
Ze denkt graag mee met de ander en ze vindt het belangrijk om mensen goed te informeren over de zwangerschap en hun bevalling. Wist je dat Janine een hekel heeft als mensen te laat komen op hun afspraak of helemaal niet op het spreekuur verschijnen?
Janine komt uit Strijen waar ze tot aan haar afstuderen woonde. Ze hecht veel waarde aan haar familie en haar geloof. Regelmatig gaat ze dan ook terug naar Strijen waar het grootste gedeelte van haar vriendengroep woont.
Ik heb Janine in de afgelopen twee jaren zien groeien van meisje naar vrouw. Van student in de praktijk heb ik Janine zien afstuderen, zien trouwen, zien samenwonen en enorm zien ontwikkelen als verloskundige. Wat een genot is dat om haar zo te zien groeien! Ze weet wat ze wil en vindt heel veel dingen leuk. Janine is erg gedreven. Als Janine iets wil en ergens ja op zegt dan doet ze het gelijk met volle overgave en enthousiasme. Ze houdt niet van half werk.
Janine is alles nog lekker aan het ontdekken en ik hoop dat ze daar nog even mee doorgaat. Maar een ding weet Janine al heel zeker! Ze droomt ervan om snel mama te worden en kan niet wachten om haar huis te vullen met kinderen😂  Voorlopig geniet ze nog even met haar man Bram van hun nu nog ‘lege’ huis in Etten Leur. 

Annemarieke van den Heuvel

Anne over Annemarieke
Eigenlijk begon de carrière van verloskundige bij Annemarieke al op haar 10e toen zij bij de bevalling van haar broertje was en zij de navelstreng mocht doorknippen.
Toen zij op de middelbare school een studiekeuze moest maken, was voor Annemarieke de keuze dan ook snel gemaakt; zij koos voor de studie ‘verloskunde’. Annemarieke en ik waren studiegenootjes.
Tijdens de studie verloskunde in Antwerpen heb ik Annemarieke leren kennen als een echte doorzetter, behulpzaam en gedreven. Eigenschappen die Annemariekes karakter nog steeds sieren.

Annemarieke is getrouwd met haar grote liefde Jordy. Samen met hun kat Izzy wonen zij in Roosendaal. Zij zijn dol op reizen en lekker eten. Bij hen thuis wordt er dan ook regelmatig uitgebreid gekookt en geëxperimenteerd met nieuwe (Aziatische) recepten. Annemarieke houdt erg van lezen en in haar vrije tijd vind je haar dan ook vaak met een boek op de bank.

Van mensen waarbij Annemarieke de bevalling heeft begeleid hoor ik vaak terug dat Annemarieke goed de rust kan bewaren in een stressvolle situatie, lief is en op een positieve manier direct is. Het liefst lost zij situaties luchtig en met een gezonde dosis humor op.
Nog een feitje over Annemarieke: Annemarieke is naast verloskundige ook verpleegkundige. Op het moment werkt Annemarieke volledig als verloskundige.

Anne Luit- van Berchum

Annemarieke over Anne…
Anne kwam bij het team om Arzola te vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof, maar inmiddels is ze onmisbaar! Anne en ik kennen elkaar al veel langer, we zaten samen op de opleiding én waren collega’s in de horeca (maar de geboortezorg bevalt ons veel beter ).
Anne is getrouwd met Leon en woont in het mooie Breda. ‘s Avonds kijken ze samen graag films of series en in het weekend lekker uit eten. Als Anne ’s nachts gebeld voor een bevalling, staat Leon altijd met haar mee op om koffie te zetten, hoe lief is dat? Ze komt zelf uit een gezin van wel 9 kinderen! Familie is heel belangrijk voor Anne en ze gaat dan ook graag lunchen of winkelen met haar zusjes.
Ze is een workaholic, maar op de dagen dat ze vrij is geniet ze van luisterboeken en sporten. Anne zet zich enorm in voor onze zwangeren. Ze leeft ontzettend mee met alle toekomstige ouders bij ons in de praktijk en gaat graag een stapje verder. Ze ziet het mooiste in iedereen en spreekt dat ook uit, waardoor ze altijd positiviteit uitstraalt!

Onze assistentes…

Tessa Feskens

Mijn naam is Tessa. Ik woon in Etten leur met mijn man Thijs en drie mooie kinderen Lenne, Mink en Rune. Ik werk al enkele jaren met veel plezier als assistente voor Verloskundigenpraktijk Meander.

Hiervoor heb ik een jaar verloskunde gestudeerd en ben daarna allerlei andere dingen gaan doen.
Na mijn eigen zwangerschap begon de verloskunde toch weer te kriebelen. Ik hoefde geen moment te twijfelen toen er een vacature vrij kwam bij Meander, de praktijk die ik kende vanuit mijn eigen zwangerschap. Het werken kan ik goed combineren met mijn gezinsleven.

Anouk Joziasse – van der Knaap

Mijn naam is Anouk. Samen met mijn man Eric en onze drie kinderen Max, Victor en Anna-Julia woon ik in Breda. De afgelopen jaren ben ik thuis geweest om -bijna altijd- met plezier voor onze kinderen te zorgen. Een jaar na de geboorte van onze dochter begon het te kriebelen om de zorg thuis te combineren met een toffe afwisselende baan buitenshuis. Deze bijzonder mooie baan als praktijkassistente heb ik gevonden bij Verloskundigenpraktijk Meander. Mijn vaste werkdagen zijn woensdag en vrijdag. Ik sta je graag met liefde en aandacht te woord.

Onze verloskundigen

Marieke van Maaren

Verloskundige, coach en anticonceptiespecialist

"Marieke straalt rust uit en zet vrouwen in hun kracht door ze zelf de regie te laten nemen."

Arzola Nouws

Verloskundige &
Echoscopiste

"Arzola is eerlijk en liefdevol naar de zwangeren en ontzettend gedreven in haar werk. "

Janine Viskil

Verloskundige &
student begeleider

"Janine is altijd geïnteresseerd in de ander en neemt de zorg voor de zwangere heel serieus. "

Annemarieke van den Heuvel

Verloskundige &
preconceptieconsulent

"Annemarieke is heel helder in haar communicatie, zorgzaam en liefdevol naar haar zwangeren. "

Anne Luit – van Berchum

Verloskundige &
Centering begeleider

"Anne ziet altijd de positieve en mooie kwaliteiten van de ander en spreekt dat ook uit."

Translate »