home > Borstvoeding(scursus)
Featured Page / Article Image

Borstvoedingscursus

Vanwege de coronacrisis geven we op dit moment geen borstvoedingscursussen in de praktijk. Ben je op zoek naar een borstvoedingscursus? Wendy Seelen is lactatiekundige in de regio Breda en geeft online cursussen en webinars over borstvoeding. Daarnaast kun je online veel waardevolle informatie lezen over borstvoeding.

Onze borstvoedingscursussen

Wil jij alles weten over het geven van borstvoeding? Kom dan langs bij een van de borstvoedingscursussen op onze praktijk. Als verloskundigen én ervaringsdeskundigen vertellen we je graag meer. Daarom organiseren we iedere maand een informatieavond.

Het geven van borstvoeding is een mooi en natuurlijk proces. Toch leer je het pas echt als de baby eenmaal geboren is. Onze ervaring is dat vrouwen het fijn vinden zich al tijdens de zwangerschap voor te bereiden op de borstvoedingsperiode.

Tijdens de borstvoedingscursus kom je meer te weten over

  • De voordelen van borstvoeding
  • De werking van borstvoeding
  • Het aanleggen van de baby aan de borst
  • Verschillende voedingshoudingen
  • Het op gang brengen van de melkproductie
  • Het in stand houden van de melkproductie
  • Het voorkomen van problemen
Verder vertellen we graag meer over ‘natuurlijk ouderschap’ en over het dragen van je baby. We hebben wat spullen op de praktijk staan om te proberen of het bij je past. Denk hierbij aan draagdoeken en kolfspullen.
De borstvoedingscursus wordt meestal gegeven door Femke en staat gepland van 19:00 tot 21:00 uur in de cursusruimte van Verloskundigenpraktijk Meander. De avond kost 20 euro per stel. Dit betaal je via een Tikkie. Wil je weten welke data beschikbaar zijn? Kijk dan bij Actueel op onze site. Inschrijven kan tijdens het spreekuur of via de mail.