26 december 2022

Coaching…

Wat is coachen leuk!

Ik (Marieke) heb laatst weer een aantal coachgesprekken gehad met cliënten en erna denk ik elke keer weer: Wat is coachen leuk!
Elke keer weer gaan mensen lichter en positiever naar huis dan toen ze binnenkwamen. Hoe fijn is het om mensen te zien groeien, door de inzichten die ze zelf opdoen tijdens de gesprekken. Ze leren beter omgaan met hun emoties en gedachten en ze vergroten hun zelfvertrouwen. En dat alleen door een coachgesprek. Ik wil er meer van!

Dus mocht je na de vakantie graag een coachgesprek willen dan kun je je aanmelden bij de assistente. Ik neem dan contact met je op om een datum en tijd af te spreken. Voorlopig doe ik het nog voor een gereduceerd tarief van 55 euro.

Coaching, wat is dat?

Allereerst is het een vertrouwelijk gesprek, in een rustige en ontspannen sfeer. Er is alle ruimte en tijd voor jou en alles wat je bezighoudt. De coach stelt vragen en dat helpt je om meer inzicht te verkrijgen in je eigen gedachten en patronen rondom jouw coachvraag. Daarnaast reikt de coach hulpmiddelen aan, waarmee jij je eigen wijsheid, kracht en innerlijke rust kunt vinden. De gesprekken zijn gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen. Je leert hoe je kunt omgaan met gedachten en emoties. Je leert ook, dat je daar zelf veel invloed op kunt uitoefenen.

Een coachvraag is een vraag of een probleem waar je in je dagelijks leven last van hebt. Je zou ook kunnen zeggen: iets dat niet werkt in jouw leven. Enkele voorbeelden van coachvragen:

●Ik durf op mijn werk niet goed mijn grenzen aan te geven, hoe kan ik dit verbeteren?
●Ik ben bang voor de bevalling, ik zou wel een keizersnede willen, maar eigenlijk vind ik dat ook geen oplossing.
●Ik ben erg perfectionistisch, ik zou wel wat meer willen ontspannen zonder dat mijn resultaten daaronder lijden.
●Ik ben bang voor naalden
●Ik heb last van boze buien en prikkelbaarheid
●Ik slaap slecht door piekeren
●Ik kan niet genieten, ook al gaat het nu best goed met mijn zwangerschap
●Ik heb het idee dat mijn emoties me overkomen en dat ik geen invloed heb op mijn gevoelens
●Ik heb een traumatische bevalling meegemaakt en daar heb ik last van
●Ik heb te maken (gehad) met verlies of sterfte en ik heb daar hulp bij nodig
●Ik wil graag tips en ondersteuning voor de communicatie die ik heb met mijn partner of kind

De lijst is slechts een greep uit alle thema’s die je met mij kunt bespreken. Je kunt bij mij terecht met angst, reëel en irreëel. Rouwverwerking, communicatie, verdriet en emoties. Emoties die niet voor je werken, zoals boosheid of frustratie, kunnen we onderzoeken en je kunt leren hoe je die kunt ombuigen. Je kunt bij mij terecht met onzekerheid, faalangst, prestatiedruk, perfectionisme en stress.

Lees meer over coaching, een reiki behandeling en hoe je een traject of coachgesprek aanvraagt.

240 keer bekeken

Recente artikelen