30 november 2022

Werkeloos…

Dit bevalbad staat nu al een week werkeloos in de babykamer te wachten…..
En het gaat ook niet meer gebruikt worden als bevalbad!

Vorige week mocht ik een wel heel vlotte bevalling begeleiden. Veel te snel om het bad te vullen. Janneke beviel razendsnel van Sep. Ik grapte net voordat Sep er was dat het leek of Janneke beviel van haar derde kindje, tussen het boodschappen doen en het piepers jassen. Ze was namelijk kort ervoor bij een vriendin geweest om te lunchen. Daar begon het te rommelen. Maar omdat het regende wachtte ze nog even omdat ze geen zin had om nat te worden op de fiets. Rond 15.30 uur kwam ze op de fiets thuis, daar zette het stevig door en braken de vliezen. Om 16.05 uur belde haar partner mij. Gelukkig had ik door dat ze al flink ver was. Ik spoedde mij door de file van Breda naar Etten Leur en rond 16.30 uur was ik bij haar thuis. Omdat ze zelf niet had verwacht dat ze eigenlijk al kon gaan persen heb ik haar rustig laten wennen aan het idee. Op gemak heb ik alle spullen klaargezet en de kraamzorg gebeld.

Hoe lang kan het nog duren vroeg ze me. Ik denk dat als jij flink door durft te persen je baby binnen 6 wee├źn geboren is. Maar rustiger mag ook hoor, zullen we dat doen? Nadat ze eraan gewend was dat ze al bijna klaar was durfde ze toe te geven aan het drukgevoel. En toen ging ze los.

Rond 17.00 uur ging ze echt persen en een kwartier later had ze haar mannetje in haar armen.

Maar dat bad… tsja dat is toch zonde om dat ongebruikt gewoon weer in te pakken.

Voorzicht vroeg Janneke of ze het nog een poosje langer mochten lenen om er samen nog een keer in bad te gaan. En dus staat het bevalbad deze week werkeloos in de babykamer te wachten.

Wist je dat 10-14 dagen na een bevalling een baarmoedermond weer gesloten is en je dan gewoon weer in bad mag? Verstandig is het geen olie, douche of badgel te gebruiken voor de wond.

Lieve Janneke, en Thijs
Van harte gefeliciteerd met jullie zoon Sep en heel veel plezier met jullie bevalbad over een week!

Liefs Marieke

44 keer bekeken

Recente artikelen