Controles bij Meander

Met zorg en aandacht

Zodra je weet dat je zwanger bent kun je ons bellen of je inschrijven via het inschrijfformulier.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op voor de eerste afspraak.

Inschrijven

Je eerste controle

De eerste afspraak op de praktijk zal rond de 8 à 10 weken zwangerschap plaatsvinden. We plannen voor deze afspraak ongeveer één uur, zodat we uitgebreid de tijd hebben om elkaar te leren kennen en meer te weten te komen over jullie gezondheid, leefstijl en de gezondheid van de familie. Als er een eerdere zwangerschap (en/of miskraam) is geweest, dan gaan we daar ook over in gesprek. We geven je advies over je zwangerschapsklachten, meten je bloeddruk en gewicht en geven je voorlichting over kraamzorg, erkenning, gezonde voeding en leefstijl. Ook krijg je een formulier mee voor het Amphia ziekenhuis om je bloed  te laten prikken. Is er nog geen afspraak voor een termijnecho bij echocentrum Focus dan zullen we daarvoor een verwijzing aanmaken.

We bespreken jullie wensen en verwachtingen voor de zwangerschap en onze begeleiding en maken samen een persoonlijk zorgplan voor jouw zwangerschap waarin we onze zorg afstemmen op jullie situatie. Omdat een eerste controle een uur duurt hebben we genoeg tijd voor het beantwoorden van al jullie vragen en onzekerheden.

Tijdens onze eerste afspraak geven we jullie indien gewenst informatie over prenatale screening.

Voorbereiding voor de eerste afspraak?

Via Zwangerwijzer kun je je voorbereiden op je eerste afspraak bij ons.
Door de vragenlijst in te vullen kun je zelf al inzicht krijgen in de vragen die gesteld gaan worden en krijg je tips en adviezen op basis van jouw gegeven antwoorden.

Daarnaast vind je op deverloskundige.nl veel informatie over zwanger zijn en bevallen.

Vervolgcontroles

De ene vrouw vindt het heerlijk om zwanger te zijn en de ander heeft enorm veel klachten. Tijdens je zwangerschap verandert er veel in je lichaam, hoe je hierop reageert verschilt per persoon. Je komt tijdens je zwangerschap daarom zo’n 12 keer op controle. Tijdens deze vervolgcontroles nemen we ruim de tijd om stil te staan bij hoe je je voelt, hoe jullie de zwangerschap beleven en begeleiden jullie richting de bevalling en het aankomend ouderschap. Ook beoordelen we onder andere de groei van je buik/baby, meten je bloeddruk en luisteren naar het hartje van de baby. We vinden het belangrijk dat je al je vragen, zorgen, verwachtingen en wensen met ons kunt bespreken.

Zit je ergens mee in je zwangerschap? Laat dit dan gerust weten, we denken graag met je mee.

Onze werkwijze

Je zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis die de persoonlijke zorg van een verloskundige verdient. In onze praktijk begeleiden we cliënten daarom met aandacht. We nemen ruim de tijd voor jullie tijdens de controles, geven jullie goede voorlichting en vragen naar wat jullie belangrijk vinden. We luisteren goed naar jullie wensen, behoeftes en verwachtingen en stemmen onze zorg daar op af.

 

lees meer over onze werkwijze

Prenatale screening

Tijdens de eerste controle gaan we met jullie in gesprek over prenatale screening. Dit zijn onderzoeken naar aangeboren afwijkingen bij je baby. Je kunt jouw ongeboren kind laten onderzoeken op een aantal afwijkingen. Er zijn drie onderzoeken: De NIPT (screening op Down-, Edwards en Patausyndroom), de 13 weken echo en de 20 weken echo. Deze onderzoeken zijn niet verplicht. Je beslist zelf of je hiervoor kiest.

Ga door naar de volgende stap

Onze verloskundigen

Marieke van Maaren

Verloskundige, coach en anticonceptiespecialist

"Marieke straalt rust uit en zet vrouwen in hun kracht door ze zelf de regie te laten nemen."

Arzola Nouws

Verloskundige &
Echoscopiste

"Arzola is eerlijk en liefdevol naar de zwangeren en ontzettend gedreven in haar werk. "

Janine Viskil

Verloskundige &
student begeleider

"Janine is altijd geïnteresseerd in de ander en neemt de zorg voor de zwangere heel serieus. "

Annemarieke van den Heuvel

Verloskundige &
preconceptieconsulent

"Annemarieke is heel helder in haar communicatie, zorgzaam en liefdevol naar haar zwangeren. "

Anne Luit – van Berchum

Verloskundige &
Centering begeleider

"Anne ziet altijd de positieve en mooie kwaliteiten van de ander en spreekt dat ook uit."