3 januari 2024

HAPPY NEW YEAR!

Al tijdens de zwangerschap speculeerde ik, Janine, samen met een stel aankomende ouders over hun bevalling. De uitgerekende datum ligt dicht bij oud & nieuw, dus we ‘plannen’ dat de bevalling vast en zeker tijdens mijn dienst op nieuwjaarsnacht zal gaan plaatsvinden. Het stel woont op een melkveehouderij en er zijn ook een aantal koeien drachtig. ‘’Dat lijkt me nu echt een bijzonder begin van het nieuwe jaar, en jullie kindje verwelkomen en een bevalling van een koe in dezelfde nacht meemaken.’’ Zeg ik enthousiast tegen het stel. Volgens de aanstaande papa zou dat zomaar eens kunnen gebeuren, want er zijn er een aantal uitgerekend in diezelfde periode. 

Als de telefoon gaat rond 03:00 ’s nachts op 1 januari, ben ik niet verbaasd dat ik dezelfde aanstaande vader aan de telefoon krijg. Dit hadden we immers al zo bedacht met elkaar 😉

De weeën zijn gestart rond de middag op oudjaarsdag en ze komen nu goed regelmatig. Ik kom eraan! 

Bij aankomst zie ik een hardwerkende aanstaande moeder, die zeer relaxed haar weeën weg zucht. We zetten langzaam de spulletjes klaar voor een thuisbevalling en we wachten geduldig totdat de baby geboren wil gaan worden. ‘’Zou me niets verbazen als er ook nog een koe gaat bevallen.’’ zegt de aanstaande vader. ‘’Er is een koe drachtig van een tweeling, dus wie weet komen er wel twee kalfjes vannacht.’’ 

In principe zijn daar geen mensenhanden voor nodig, en we hebben natuurlijk nu vooral alle aandacht voor deze thuis bevallende mama. En wat doet ze het super! 

Het gaat allemaal zeer voorspoedig. Rond 09u in de ochtend mogen we de kleine Ruby ontmoeten! Zo bijzonder om hier bij aanwezig te mogen zijn. 

Uiteraard was er al hulp ingeschakeld om deze ochtend de koeien te gaan verzorgen. Net nadat we waren bijgekomen van de geboorte van deze kleine meid, krijgt papa een berichtje dat er inderdaad een koe bevallen is, van twee kalfjes! De tweeling is in dezelfde nacht geboren! 

De eerste Meander baby van 2024 op nieuwjaarsdag. Zij mag voortaan haar verjaardag delen met deze twee lieve kalfjes! 

Wat een ongelooflijk bijzondere start van dit nieuwe jaar! 

99 keer bekeken

Recente artikelen

Translate »