home > Ik word oma
Featured Page / Article Image

Ik word oma

Gefeliciteerd, je wordt oma! Over een aantal maanden heb je een kleinzoon of kleindochter in je armen en begint een nieuwe fase. Je bent waarschijnlijk nieuwsgierig naar de ontwikkeling van het kindje en wilt er zo goed mogelijk zijn voor je dochter of schoondochter tijdens de zwangerschap. Vind je het spannend? We geven je graag wat tips.

Kleinkind op komst

Het is bijzonder om je kind in papa of mama te zien veranderen. Je kunt nu gaan nadenken over jouw rol tijdens de zwangerschap. Hulp is altijd goed bedoeld, maar het is fijn om een goede afstemming te vinden met de ouders-to-be.

Ik word oma: deel je kennis en ervaring

In de eerste periode van de zwangerschap kun je misschien nog niet zoveel voor je (schoon)dochter betekenen. Een ideaal moment om je een beetje in te lezen. Toekomstige oma’s weten hoe het is om zwanger te zijn, voor opa’s kan een klein opfriscursusje wel fijn zijn. Jullie kennis en ervaring kun je delen. Geef je (schoon)dochter wel de ruimte om alles zelf te ontdekken.

Lastige momenten

Betrokkenheid bij de zwangerschap betekent dat je er bent tijdens leuke momenten, maar ook tijdens minder leuke momenten. Het kan namelijk ook misgaan. Onze verloskundigen zijn er dan voor jullie, maar jouw dochter zal ook jouw geruststelling of luisterend oor waarderen.

Speciale band tussen oma en kleinkind

Leuk: ik word oma! De band tussen oma’s en hun kleinkind is uniek. Je maakt leuke en unieke momenten mee, maar je kleinkind gaat aan het eind van de dag weer lekker naar huis zodat jij weer een momentje voor jezelf hebt. Onverwachts leer je weer nieuwe dingen van je kleinkind en je kijkt anders naar de wereld. Kun je je die grappige vragen die je eigen kind jou vroeger stelde nog herinneren?

Tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap moeten er ook zaken geregeld worden, zoals het kiezen voor een verloskundige. Je kunt hier natuurlijk altijd bij ondersteunen door je voor te bereiden op de regelzaken in de kraamtijd.

Over Meander

Meander is een kleine toegankelijke verloskundigenpraktijk in Breda en Etten-Leur. Wij nemen ruim de tijd voor controles (30 minuten) en geven goede voorlichting. Tijdens het spreekuur bestaat wat ons betreft geen haast. Tot ziens in de praktijk!